Suviliojo operos scena

„Mūsų santykiai su dukra nepasikeitė, vis dar esame labai artimos“, – tikina Giulija. Tačiau Monika dabar daug laiko praleidžia užsienyje.

„Dabar jai yra savęs ieškojimo ir atradimo laikotarpis. Dukra lanko vokalo pamokas Jungtinėse Amerikos valstijose, Vokietijoje, Londone. Dainininkų tokia profesija, jie visą gyvenimą turi mokytis ir ieškoti savęs, - paaiškina atlikėja. - Todėl duetų su dukra pastaruosius metus turime tikrai mažai. Ji siekia karjeros operos srityje, dainuoja Nacionaliniame operos ir baleto teatre, Kauno muzikiniame teatre. Mūsų duetas galbūt kada nors ir nuskambės, gal ir albumą kartu įrašysime, bet tikrai negreitu laiku. Tačiau jei Monika turi laisvo laiko ir yra renginių, kuriuose mūsų dviejų pageidauja, mes visada sudalyvaujame.“
Monika Sakalauskaitė su mama Giulija Baužiene

Įsidarbino vaikų globos namuose

Tačiau Giulijai taip pat nėra kada nuobodžiauti, ji turi ir daug savo reikalų – renginių, labdaros koncertų. Šiuo metu atlikėja ruošia naują programą, kuria dainas.

„Dirbu Vilkijos globos namuose, turiu vaikus, kuriems manęs labai reikia. Bet jei Monika nori su manimi pažiūrėti operą, ar palaikyti ją morališkai prieš svarbią perklausą, važiuojame kartu“, - pasakoja atlikėja, nuo rudens vaikų globos namuose pradėjusi dirbti meno vadove.

Naujienų portalui DELFI Giulija prisipažino, kad nauja veikla jai suteikia moralinio pasitenkinimo ir pakylėja dvasiškai.

„Organizuoju jiems renginius, įkūriau vaikų chorą, užsiimu vaikų ugdymu. Labai džiaugiuosi pradėjusi dirbti su globos namų vaikais. Beveik penkiolika metų turėjau vaikų pop-chorą, tačiau toks darbas per tiek metų išsisėmė. Įsidarbinau muzikos mokykloje, bet ten man nelabai patiko, nes savęs realizuoti iki galo negalėjau. Vaikai, su kuriais dirbu dabar, yra labai žingeidūs, trokšta mokytis, lipti į sceną, laukia su didžiausiu nekantrumu mūsų pamokų. Tai labai pakylėja dvasiškai, nes tu jauti, kad jiems kažką gali duoti. Ne visada žmonėms reikia tik pinigų. Reikia ir dvasinių, meninių dalykų.“
Monika ir Giulija
  

Įkvėpimo semiasi ir oro uoste 

Keliaudama su dukra, Giulija neretai pasisemia įkvėpimo ir savo kūrybai. Pati dainas rašanti atlikėja sako, kad oro uoste prisižiūri tiek meilės istorijų, kad be didelio vargo gimsta jautrūs muzikiniai pasakojimai.

„Oro uoste lydėdama dukrą prisižiūriu tokių vaizdų, kad net ašaros rieda. Mama laukia savo grįžtančių vaikų, vaikas išlydi savo artimuosius, mylimas vyras pasitinka savo moterį. Tik rašyk ir rašyk dainas apie tokias dramas. Žiūrėjau į tuos žmones ir ašarojau“, - neslepia Giulija.

Tiesa, prieš daug metų laimingą šeimą sukūrusi atlikėja savo dainoms jausmingų, liūdnų ir graudžių istorijų semiasi ir iš jos aplinkos žmonių.

„Kažkas iš pažįstamų tuokiasi, įsimyli, skiriasi. Nebūtina pačiai savo kailiu visa tai patirti. Klausaisi jų pasakojimų, ir širdyje kažkas sukunkuliuoja, atrodo, kad ir tave pačią meilė aplanko. Kai kurie kūrėjai sako, kad jiems nuolat reikia įsimylėti, kad pajustų įkvėpimą rašyti dainas. Aš su tuo nesutinku. Kiekviena mano daina yra atskira meilės istorija, kurią lyg pati būčiau išgyvenusi. Gal aš praeitame gyvenime buvau kunigu, kuris į valias prisiklausė meilės istorijų ir praradimų. Ar moteris, rašiusi poeziją. Nežinau, bet kažką aš viduje turiu, ko negaliu žodžiais paaiškinti“, - neslepia atlikėja.
Monika ir Giulija

Pačios asmeniniai gyvenimai, anot jos, mažiausiai įkvepia kūrybai. Tačiau kai Giulija dainuoja, klausytoją įtikina, kad tai yra būtent jos gyvenimo istorija.

„Mano širdis jau daug metų užimta. Esu laimingai ištekėjusi, turiu gražią šeimą. Nespėjau tik daugiau vaikų susilaukti. Monika vienintelė mano dukra. Bet aš tikiuosi, kad ji mane pradžiugins su daug anūkų“, - juokiasi Giulija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (288)