Beveik savaitę trukusios kelionės metu biplan‘ai Maksas ir Olegas, radijo stoties „Kelyje“ diskžokėjas Liudas ir dar vienas futbolo sirgalius pamatė ne tik ilgai lauktas varžybas, bet ir apsilankė Hanoveryje, Štutgarte, Hamburge ir Frankfurte. Pastarojo priemiestyje esančiame stadione jie stebėjo rungtynes tarp Brazilijos ir Prancūzijos komandų, kurios baigėsi skaudžiu brazilų pralaimėjimu.

„Liūdna buvo, bet neverkėme“, - taip trumpai Maksas apibūdino po varžybų užplūdusias nuotaikas, nes „Biplan“ vokalistas yra pats tikriausias Brazilijos komandos gerbėjas, už bilietą į rungtynes nepagailėjęs beveik 100 eurų.

Dainininkas pasakojo, kad prieš rungtynes šalia stadiono stovėjo nemažai bilietų neturinčių ir į varžybas norėjusių patekti futbolo sirgalių, kurie buvo pasiruošę už bilietą sumokėti net 600 eurų. „Mes jiems galvose špygas parodėme“, - juokėsi pašnekovas.

Maksą itin sužavėjo prieš ir po varžybų stadione tvyrojusi draugiška nuotaika. „Prancūzų ir brazilų sirgaliai po varžybų ėjo apsikabinę, kartu gėrė alų ir džiaugėsi. Prancūzai tarsi bandė paguosti brazilus, o brazilai džiaugėsi prancūzų pergale. Mes irgi labai džiaugėmės ta futbolo švente“, - pasakojo dainininkas.

„Futbolas yra futbolas. Tai – vyriškas žaidimas, kuriame nepaisant amžiaus vyrai lieka vaikais ir džiaugiasi ta švente, - pasakojo Maksas. – Be to, turėjome galimybe akis paganyti į daugybę dailių brazilių“.

Sugrįžusi į Lietuvą ketveriukė nusivylė, nes čia nėra tos futbolo čempionato nuotaikos, kuria „užsikrėtusi“ visa Vokietija: prie beveik kas antro automobilio pritvirtintos čempionate dalyvaujančių šalių vėliavos, jomis taip pat apkabinėti gyvenamųjų namų langai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją