Kandidatas į prezidento postą bandė pavogti marškinius iš „Humanos“

2009 metais žiniasklaidoje pasklido žinia apie Juozą Edvardą Petraitį, norėjusį iš parduotuvės „Humana“ pasisavinti prekių už 5 eurus. Buvo skelbiama, kad J. E. Petraitis, 2002 metais kandidatavęs į Lietuvos respublikos prezidento postą, dėvėtų drabužių parduotuvėje pasimatavo marškinius ir bandė su jais išeiti savuosius palikęs kabėti ant pakabos persirengimo kabinoje.

Juozas Edvardas Petraitis

Teisme buvo nuspręsta, kad J. E. Petraitis kaltas dėl vagystės ir jam skirta 100 eurų nesiekianti piniginė bauda. Jis taip pat buvo įpareigotas grąžinti parduotuvei pavogtus marškinius.

Tiesa, verslininkas bei politiko posto siekęs Australijos kilmės lietuvis nepasirodė nė viename teismo posėdyje, net baigiamojo posėdžio metu už jį kalbėjo jo atstovas. Negana to, tai ne vienintelis kartas, kai Juozo E. Petraičio pavardė buvo linksniuojama teismo salėje.

Dar 2005 metais buvo tiriama ikonų kontrobandos byla. Tąkart J. E. Petraitis buvo uždarytas į areštinę, tačiau jo kaltės nepavyko įrodyti, jis byloje liko tik liudytoju.

Vėliau J. E. Petraičio pavardė atsirado ir sukčiavimo byloje. Verslininkas buvo pripažintas kaltu dėl bandymo pasipelnyti naudojant netikrą paprastąjį vekselį. Nors dėl šio nusikaltimo jam net grėsė belangė – J. E. Petraičiui pavyko atsipirkti tik pinigine bauda.

Dainininkė I. Jurgelevičiūtė susiviliojo kolegų rankinių turiniu

2012-aisiais metais juodas šešėlis pradėjo kristi ant popscenos karalienės Irmos Jurgelevičiūtės. Moteris buvo įtariama vagystėmis iš projekto, kuriame pati tuo metu dalyvavo, dalyvių rankinių. Ji pasisavino ne tik grynųjų pinigų, bet ir prabangių daiktų.

Irma Jurgelevičiūtė

Vilniaus apylinkės teismas Irmą pripažino kalta ir skyrė 11 050 Lt baudą. Tiesa, dar bylos svarstymo metu I. Jurgelevičiūtė dvi paras praleido už grotų, tad sumokėti teko kiek mažiau - 10 530 Lt.

Prie baudžiamosios bylos yra pridėti trys įrašai – dviejuose jų užfiksuotas moterų persirengimo kambarys, o kitame įraše matyti, kaip šokių projekto dalyvių išvaizda rūpinasi grožio specialistai. Čia jie taip pat laukdavo savo pasirodymų eilės. Lietuvos televizijos studijoje moterų persirengimo kambarys buvo įrengtas bendroje studijos patalpoje – čia buvo pastatyta baltos spalvos medžiaginė širma, todėl esant persirengimo patalpos viduje aiškiai matosi į ją ateinančio žmogaus šešėlis.

Būtent dėl to I. Jurgelevičiūtei pavykdavo likti nesučiuptai kitų šokėjų – pamačiusi ateinantį žmogų ji greitai atsitraukdavo nuo krepšių, kuriuose ieškojo vertingų daiktų.

Po šių įvykių Irma dingo iš viešumos. Iki šiol moteris dažniau koncertuoja emigrantas Didžiojoje Britanijoje ar Airijoje nei Lietuvoje. Negana to, dėl susiklosčiusių aplinkybių moteris uždarė ir savo žaislų parduotuvę Kaune.

Šokėjas A. Kandelis nesusimokėjo už prabangius drabužius

Praėjusių metų vasarą žiniasklaidą apskriejo žinia apie asmenį, labai panašų į šokėją Andrių Kandelį, kuris norėjo pasprukti iš prabangių drabužių parduotuvės nesusimokėjęs už pirkinius.

Tąkart Andrius bandė išsisukti teigdamas, kad įvykio metu net nebuvo sostinėje. Profesionalaus šokėjo garbę teisme gynė net du advokatai.

Andrius Kandelis

Vis tik A. Kandelis buvo pripažintas kaltu. 2016-ųjų sausio mėnesį rašytinio proceso metu buvo priimtas baudžiamasis įsakymas ir šokėjui A. Kandeliui skirta piniginė bauda – 451 euras 92 centai. Nors šokėjas galėjo skųsti šį sprendimą, šia galimybe nepasinaudojo.

Pasak parduotuvėje dirbusių asmenų, A. Kandelis parduotuvėje išsirinko kelis pirkinius ir susimokėjo už juos. Vis dėlto įtarimų sukėlė jo prašymas pirkinius sudėti į didesnį maišelį nei įprasta. Vyras neskubėjo išeiti iš parduotuvės su įsigytais pirkiniais ir dar kurį laiką sukiojosi parduotuvėje, o išsirinkęs dar kelias prekes grįžo į matavimosi kabiną.

Pardavėjoms įtarimų sukėlė papilnėjęs maišelio turinys ir šios sustabdė A. Kandelį dar parduotuvėje. Vis dėlto, kol atvyko policijos pareigūnai, šokėjui pavyko pasprukti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)