Vyras tikina suprantantis, kad pastarieji kruvini įvykiai išties kelia nerimą ir verta imtis papildomų atsargumo priemonių, tačiau pabrėžė, kad kiekvienas, planuojantis keliauti, turi pagalvoti ne tik apie savo veiksmus, bet net ir aprangą ar įvaizdį. „Mane sulaikė tuomet, kai jau ėjau pro oro uosto duris. Visas patikras buvau praėjęs, tačiau oro uostą saugantiems apsaugos darbuotojams sukėliau įtarimų, – pasakojo Žilvinas. – Tiksliau ne tiek aš, kiek tai, kad aš mūvėjau pirštines.“

Daug keliaujantis vyras tikino, kad į Amsterdamą vyko vos kelioms dienoms, tad su savimi neturėjo daug daiktų, tik rankinę. „Įsidėjau kelis daiktus ir tiek, juk kelioms dienoms tikrai nereikia kažkokio bagažo“, – kalbėjo Ž. Grigaitis.

Anot verslininko, jį sulaikė du uniformuoti pareigūnai su ginklais rankose. „Pradėjo manęs klausinėti ko ir kodėl čia atvykau, kiek laiko būsiu ir panašiai. Gerai, kad suprantu kalbą ir galiu atsakyti, o ką daryti žmonėms, kurie nesugebėtų to padaryti, – retoriškai klausė Žilvinas. – Iš manęs paėmė telefoną, tikrino jį detektoriais, tikrino mano daiktus. Nors vėliau išsiaiškinau, kad didžiausią dėmesį patraukė mano mūvimos pirštinės. Pasirodo, pastarųjų teroristinių išpuolių metu, teroristai dėvėjo pirštines, kuriose buvo įmontuoti detonatoriai, tad pirštinės šiuo metu yra itin stebimos, kad ir kaip keistai tai skambėtų.“

Žilvinas Grigaitis Amsterdame

Specialiais detektoriais patikrintas ir įvarių klausimų išklausinėtas Žilvinas buvo paleistas. Tuo metu oro uosto prieigose jo laukė atvykęs draugas, su kuriuo jis negalėjo susisiekti.

„Noriu įspėti žmones, kurie ketina keliauti, kad būtų atsargūs ir pagalvotų apie įvairiausias situacijas. Juk būna visko, būna, kad reikia skubėti į kokį verslo susitikimą, o tave visiškai netikėtai gali imti ir sulaikyti tiesiog oro uoste. Suprantu, kad situacija Europoje nėra rami, tačiau būti sulaikytam oro uoste iš tiesų nėra malonu ir kelia stresą bei nežinią“, – tikino Ž. Grigaitis.

Žilvinas buvo sulaikytas viename didžiausių Europos oro uostų, Amsterdamo Schipolio oro uoste. Prieš kelias dienas oro uoste buvo paskelbtas aukščiausio lygio pavojus, evakuoti žmonės, virš oro uosto ratus suko straigtasparnis. Pats verslininkas DELFI tikino, kad net ir atšaukus pavojaus galimybę, oro uosto apsauga sustiprinta, teritorijoje gausu ginkluotų asmenų ir akivaizdu, kad saugumas ten vis dar kruopščiai stebimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (905)