„Jau šią savaitę mums įrengė specialų šiltnamį, kuriame bus auginami Lietuvoje dar nematyti prieskoniniai augalai, vaistažolės, valgomos gėlės ir įdomios daržovės. Tiesiog savo naująjame lofte neturėjome galimybės turėti terasos, tad įsigijome nedidelį sklypą, kuriame pagal griežtą technologiją ir tik ekologiškai bus auginami mūsų patiekalams naudojami įvairūs augalai. Šiltnamyje įrengta stebėjimo kamera - robotas, todėl kaip auga mūsų daržas galėsime stebėti tiek mes, tiek mūsų svečiai neišeidami iš lofto. Žinoma, viso augimo priežiūrą patikėjome tikram profesionalui, tačiau vieną kartą į savaitę ten planuojame apsilankyti ir mes", - pasakojo A. Ivanauskas.

Jau kitą mėnesį šalia šiltnamio bus pasodinti Alfo iš Belgijos parskraidinti pirmieji sodinukai. Martynas taip pat žada apsilankyti Maskvoje vykstančioje maisto parodoje, iš kurios planuoja parsivežti dar kelis augalus. Greitai šią trijulę bus galima vadinti ne tik kūrybiškais kulinarais, bet ir dar kūrybiškesniais sodininkais.

„Gali būti, kad jau po metų savo sklype vesime ir botanikos pamokas. O jeigu rimtai – kulinarija yra sritis, vienijanti ir chemiją, ir fiziką, biologiją ir botaniką. Tik nuolatinis domėjimasis šiomis sritimis mums suteikia dar didesnę kūrybos laisvę ir polėkį. Aišku, ir profesionalumą. Beje, mums įdomūs tik teisingi šių sričių pavyzdžiai, todėl kaip padaryti, kad prieskoninė žolė labiau kvepėtų, o daržovė taptų ryškesnė - mums tikrai neįdomu“, - kalbėjo A. Ivanauskas.

Kad ir kaip pastaruoju metu domisi prieskoninių augalų auginimu, nuosavo ūkio turėti vaikinai kol kas nesiruošia.

“Augalais planuojame džiuginti tik savo vakarienėse ir renginiuose. Po mėnesio “Virtuvės mitų griovėjai” švęs vienerių metų gimtadienį, tikiuosi, jau per jį galėsime pavaišinti visus svečius. Ruošiame ne vieną staigmeną, tuomet ir bus galimybė įvertinti užaugintus kūrinius”, - intrigavo A. Ivanauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją