Tai jau antras kartas, kai aktorių ir šokėją policijos pareigūnai sulaikė neblaivų vairuojant automobilį – prieš 4 metus jam taip pat buvo skirtas draudimas vairuoti transporto priemones.

Nemalonumų G. Ivanauskas sulaukė dėl spalio 25-osios įvykių – apie 23.30 val. Vilniuje, Pylimo g., policijos pareigūnai sustabdė šokėjo vairuojamą automobilį „Honda CR-V“. Jį vyras vairavo neblaivus – nustatytas 1,16 promilių girtumas.

Uždrausdama 12 mėnesių vairuoti bet kokią transporto priemonę, G. Ivanausko administracinio teisės pažeidimo bylą išnagrinėjusi teisėja Lilija Tarčevskaja aktoriui taip pat skyrė 1 000 litų baudą. Tiesa, tai minimali sankcija, kokią galėjo skirti teismas.

Nutarime skirti administracinę nuobaudą teisėja pažymėjo, kad G. Ivanausko atsakomybę lengvina tai, jog jis prisipažino padaręs pažeidimą ir nuoširdžiai gailisi, tačiau atsižvelgta į tai, kad anksčiau jis yra baustas už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus.

Ketvirtadienio rytą G. Ivanauskas buvo kviečiamas į teismą, tačiau jame nepasirodė – iš anksto teisėjai atsiuntė prašymą bylą nagrinėti jam nedalyvaujant.

Savo prašyme aktorius taip pat nurodė, kad esą labai gailisi dėl padaryto pažeidimo ir prašė taikyti įstatyme numatytą išskirtinę lengvatą – skirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimą trumpesniam terminui nei sankcijoje numatytas minimalus.

„Vairuotojo pažymėjimas man yra būtinas darbe, neturint jo sustotų visa mano vardo teatro veikla, – rašė G. Ivanauskas. – Be to, turiu problemų su sveikata, dėl ko pėsčiomis negaliu įveikti didesnių atstumų“.

Skirdamas minimalią nuobaudą teismas į šį prašymą atsižvelgė.

Kodėl G. Ivanauskas vairavo neblaivus, DELFI bandė paklausti paties G. Ivanausko, tačiau į telefono skambučius jis neatsiliepė.

G. Ivanauskas prie vairo neblaivus buvo įkliuvęs ir 2008-aisiais. Tada jam taip pat buvo nustatytas lengvas girtumas. Apie tai, kad vyras prie vairo įkliuvo neblaivus, paskelbė Vilniaus apskrities policija savo interneto svetainėje.

Tiesa, aktorius tada neigė, kad įkliuvo policijai ir aiškino, kad greičiausiai turįs antrininką – gimusį tą pačią dieną ir tais pačiais metais.

„Tai mano gyvenimas, elgiausi tuo metu taip, kaip atrodė teisinga“, – gerokai vėliau prisipažino aktorius teisme, kai prašė anksčiau laiko sugrąžinti vairuotojo pažymėjimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)