Žinoma, anot jos, silpnybėms ne visada pavyksta atsispirti, bet jas kontroliuoti reikia.

Cukraus vartojimą S. Daukšaitė – Petrulėnė stengiasi riboti – jo nepila į arbatą ar kavą, neberia į maistą.

Saldieji kristalai aktorės virtuvėje yra tik neatsiejama desertų dalis. Be jų ji neparuoštų nei močiutės paslaptingojo obuolių pyrago, nei dukters itin mėgstamo šokoladinio „braunio“.

Pastarojo receptą S. Daukšaitė – Petrulėnė rado internete. Gaminiui tereikia vidutinio indelio šokoladinio kremo, kuris vandenyje pašyldomas. Tuomet gauta masė išplakama su keturiais kiaušiniais, supilama į formą ir orkaitėje 195 laipsnių temperatūroje kepama apie pusvalandį.

„Desertas gaunas nesaldus. Netgi šiek tiek karstelėjęs. Nors jame, be abejonės, yra nemažai cukraus“, - pranešime spaudai sakė pašnekovė.

Nepaisant to, kad mėgsta saldumynus, ji vadovaujasi pačios sukurta ypatinga valgymo filosofija. Dėl jos S. Daukšaitė – Petrulėnė visas įprastas maisto porcijas dalina perpus.

„Kavinėje visuomet užsisakau pusę patiekalo. Jei to padaryti negalima, vis tiek be gailesčio atsisakau jo pertekliaus“, - patikino pašnekovė, palaikanti populiariausio lietuviško sveikos gyvensenos internetinio portalo gamtosgrozioformule.lt inicijuotą socialinę akciją „Savaitė be cukraus“.

Tokios pačios taisyklės ji laikosi visais atvejais, koks valgis tai bebūtų.

„Net saldainį dalinu pusiau. Vieną puselę suvalgau vieną vakarą, o kitą – kitą vakarą“, - sakė S. Daukšaitė – Petrulėnė, pridurdama, jog tuomet ne tik nereikia laikytis dietų, bet ir lengviau paisyti teisingesnių mitybos principų.

Net ir būdama tikra saldumynų gerbėja, aktorė sau neleidžia atsipalaiduoti, nes apie žalingą cukraus poveikį yra nemažai girdėjusi. Kadangi tai nėra natūralus, gamtoje randamas produktas, mokslininkai yra išaiškinę, jog jis savyje neturi jokių vertingų medžiagų – baltymų, vitaminų ar mineralų. Be to, organizmas neturi nė vieno organo, kurio paskirtis būtų virškinti cukrų. Duodamas daug energijos, kurios tiek fiziškai nedirbančiam ar profesionaliai nesportuojančiam žmogui nereikia, cukrus blokuoja vitamino C pasisavinimą ir silpnina imuninę sistemą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)