"Ir anksčiau abejojau, ar verta dalyvauti referendume. Būdas, kuriuo patikslinti rinkėjų sąrašai, yra nedemokratinis", pareiškė dešiniojo Nacionalinio aljanso narė parlamentarė A. Mussolini.

Netoli Neapolio esančio Pocuolio miestelio pareigūnai sakė išbraukę S. Loren pavardę iš rinkėjų sąrašų todėl, kad aktorė jau daug metų gyvena užsienyje. A. Mussolini tvirtina, kad jos teta Italijoje praleidžia daug laiko.

Italijos įstatymų kūrėjai praėjusią savaitę nurodė rinkimus organizuojantiems pareigūnams iš rinkėjų sąrašų išbraukti mirusių, emigravusių ar dėl kitų priežasčių nebegalinčių balsuoti asmenų pavardes.

Vidaus reikalų ministerija trečiadienį pranešė, kad išbraukta daugiau nei 300 tūkst. pavardžių.

Sekmadienį Italijoje vyks referendumas dėl pagrindinių rinkimų, teisėtvarkos ir darbo reformų. Ankstesnės nesėkmės surengti referendumą buvo aiškinamos tuo, kad rinkėjų sąrašuose yra daugybė mirusių žmonių pavardžių. Todėl esą niekaip negali susidaryti kvorumas.

A. Mussolini partija remia referendumą ir rinkėjų sąrašų patikslinimą.

Buvusi aktorė A. Mussolini yra B. Mussolini sūnaus džiazo pianisto Romano ir S. Loren sesers Marios Scicolone (Marijos Šikolonės) dukra.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją