A.Ivanauskas ir A.Gadžijevas virtuvinius mitus griauna Vietname

 (21)
Visą kovo mėnesį „Virtuvės mitų griovėjų” komanda keliaus po Aziją, o tiksliau – po Vietnamą, kur bus kuriamas jų pirmasis kulinarinių kelionių laidų sezonas. Naujo formato televizijos laidos jau prieš pat vasarą startuos TV3 ekranuose, o paraleliai ruošiama ir kita naujovė – storiausias ir modernaus dizaino kulinarinis žurnalas-albumas, kuriame svarbią turinio dalį užims kitu kampu pristatomi išradingųjų kulinarų nuotykiai egzotiškoje šalyje.
Alfas Ivanauskas ir Ali Gadžijevas
© Asmeninio archyvo nuotr.

Iš viso Vietname keliauja septynių žmonių komanda, tarp kurių – kulinarai Alfas Ivanauskas ir Ali Gadžijevas bei knygos „7 ingredientai” fotografas Robertas Daskevičius.

„Esminis dalykas, kuo šis TV laidų sezonas skirsis nuo kitų pasaulyje sukurtų panašių projektų yra tas, kad mes keliausime ne tik tam, kad atrastume naujų skonių ar dar geriau pažintume šalių, kurių virtuvės mums labiausiai patinka, maisto kultūras. Mūsų idėja yra sugriauti mitą, kad kitų šalių virtuvės yra labai tolimos lietuviškajai, todėl gamindami ir ragaudami kelionėse mes stengsimės papasakoti ir patarti, kaip gardžiausius egzotiškų virtuvių atradimus pritaikyti maistą gaminant Lietuvoje”, - pasakojo kulinaras Alfas Ivanauskas, kuris neslepia, kad artimiausiuose „Virtuvės mitų griovėjų” planuose yra aplankyti tokius kraštus kaip Pietų Italija ir Prancūzija, Pietų Amerika ir, ko gero, darsyk sugrįžti į Aziją.

Vietnamas pirmajam kulinariniam kelionių sezonui buvo pasirinktas neatsitiktinai.

„Mes tikrai labai ilgai sprendėme, nuo kurios šalies pradėti, tačiau jau po kelių dienų filmavimų Vietname supratome, kad pasirinkimas buvo absoliučiai teisingas. Pirmiausia dėl to, kad, kaip patys vietnamiečiai sako, jų virtuvė yra vadinama „pasaulio virtuve”, nes čia galima atrasti viską, ką sugalvoji: visų įmanomų rūšių ypač šviežius vaisius ir daržoves, kurių dalies, beje, net nebuvome girdėję, neįtikėtiną žuvies ir jūros gėrybių asortimentą, bei, žinoma, gausybę šviežių prieskoninių žolių. Taigi čia atradome tikrai daug įkvėpimo kurti naujus receptus, kuriuos parodysime kartu su neįtikėtino grožio Vietnamo gamtos ir miestų vaizdais, - pasakojo kartu su Alfu Vietname keliaujantis kulinaras Ali Gadžijevas.

Lankydamiesi Šiaurės ir Pietų Vietname „Virtuvės mitų griovėjai” planuoja užsukti ir į tokias vietas, kur turistai dar nebuvo įžengę, ten ekspromtu įkurti kulinarines studijas ir jose gaminti patiekalus pagal jų pačių sukurtus receptus.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 

Lietuvos įžymybės

Užgavėnių proga D. Grybauskaitė komandą pasitiko pačios keptais blynais (4)

Antradienį visa Lietuvą švenčia Užgavėnes. Tradiciškai šią dieną kone kiekvieną stalą puošia blynai. Šios tradicijos nepamiršo ir Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Karibų karščiu alsuojančios S. Mykolaitytės atostogos: sunku atplėšti akis (30)

Pukiai Lietuvoje žinoma manekenė Solveiga Mykolaitytė atostogas leidžia saulėtose Karibų salose bei Meksikoje. Atostogų akimirkomis bei įspūdžiais mergina sutiko pasidalyti ir su DELFI.

D. Bunkaus mylimoji V. Siegel atskleidė savo tobulų plaukų paslaptis ir pasidalijo patarimais (123)

„Ne paslaptis, jog sveiki ir gražūs plaukai – nuostabiausia moters puošmena! Sveiki, prižiūrėti ir išpuoselėti plaukai kiekvienai moteriai suteikia daugiau pasitikėjimo savimi!“ – sako grožį puoselėjanti verslininko Danieliaus Bunkaus mylimoji Viktorija Siegel. Jauna moteris neslepia sulaukianti daugybės komplimentų dėl ilgų ir sveikų plaukų, tad su feisbuko sekėjomis ir bičiulėmis pasidalijo keliais naudingais patarimais.

S. Vaitulionis gimtadienį atšventė garsenybių būryje: jie – mano didžiausia dovana (108)

Penktadienio vakarą restorane „Barboros svetainė“ skambėjo juokas ir linkėjimai. Marketingo specialistas Saugirdas Vaitulionis senamiesčio širdyje įsikūrusiame restorane šventė savo 35-ąjį gimtadienį. Žinomas vyras džiaugėsi, kad gimtadienio sveikinimai prasidėjo iš pat ankstyvo ryto. 186 – tiek žinučių atskriejo į S. Vaitulionio socialinio tinklalapio pašto dėžutę. Tiesa, pasidžiaugti ir padėkoti visiems sveikinusiems jis neturėjo kada, mat ruošėsi šventinei draugų vakarienei.

Naktinį klubą atidaręs Vyšniukas ir vėl stebina itin mažomis kainomis (62)

Kainų revoliuciją viešojo maitinimo sektoriuje sukėlęs buvęs sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas, pastaruoju metu itin paniręs į verslo vandenis, žengė dar vieną ambicingą žingsnį. Penktadienį Klaipėdoje duris atvėrė naktinis klubas „Vyšnia 2“, kuris dienomis veiks kaip kavinė, o joje tiek dieną, tiek naktį niekas nekainuos brangiau nei eurą.
OKT teatras

MIRANDA
2017 vasario 28 d. 19.00 val.

VESTUVĖS
2017 vasario 28 d. 19.00 val.
„Labiausiai džiaugčiausi, jei spektaklį pamatytų mūsų tėvų karta. Būtų mano valia, jų kartos žmonėms dalinčiau nemokamus kvietimus“, – paklaustas apie Oskaro Koršunovo režisuoto spektaklio „Apvalytieji“ publiką, atsakė Gremo vaidmenį kuriantis Kęstutis Cicėnas. Užsienio kritikų pripažinimo festivalyje Ispanijoje sulaukusių aktorių laukia dvi akistatos su lietuviška publika – jau vasario 15 d. Vilniuje bei balandžio 12 d. Kaune. Artėjant spektakliams kalbamės su aktoriumi K. Cicėnu.
Aktorius Kęstutis Cicėnas: „Apvalytuosius“ būtina pamatyti vyresniąjai kartai
2017 vasario 10 d.