Iš viso Vietname keliauja septynių žmonių komanda, tarp kurių – kulinarai Alfas Ivanauskas ir Ali Gadžijevas bei knygos „7 ingredientai” fotografas Robertas Daskevičius.

„Esminis dalykas, kuo šis TV laidų sezonas skirsis nuo kitų pasaulyje sukurtų panašių projektų yra tas, kad mes keliausime ne tik tam, kad atrastume naujų skonių ar dar geriau pažintume šalių, kurių virtuvės mums labiausiai patinka, maisto kultūras. Mūsų idėja yra sugriauti mitą, kad kitų šalių virtuvės yra labai tolimos lietuviškajai, todėl gamindami ir ragaudami kelionėse mes stengsimės papasakoti ir patarti, kaip gardžiausius egzotiškų virtuvių atradimus pritaikyti maistą gaminant Lietuvoje”, - pasakojo kulinaras Alfas Ivanauskas, kuris neslepia, kad artimiausiuose „Virtuvės mitų griovėjų” planuose yra aplankyti tokius kraštus kaip Pietų Italija ir Prancūzija, Pietų Amerika ir, ko gero, darsyk sugrįžti į Aziją.

Vietnamas pirmajam kulinariniam kelionių sezonui buvo pasirinktas neatsitiktinai.

„Mes tikrai labai ilgai sprendėme, nuo kurios šalies pradėti, tačiau jau po kelių dienų filmavimų Vietname supratome, kad pasirinkimas buvo absoliučiai teisingas. Pirmiausia dėl to, kad, kaip patys vietnamiečiai sako, jų virtuvė yra vadinama „pasaulio virtuve”, nes čia galima atrasti viską, ką sugalvoji: visų įmanomų rūšių ypač šviežius vaisius ir daržoves, kurių dalies, beje, net nebuvome girdėję, neįtikėtiną žuvies ir jūros gėrybių asortimentą, bei, žinoma, gausybę šviežių prieskoninių žolių. Taigi čia atradome tikrai daug įkvėpimo kurti naujus receptus, kuriuos parodysime kartu su neįtikėtino grožio Vietnamo gamtos ir miestų vaizdais, - pasakojo kartu su Alfu Vietname keliaujantis kulinaras Ali Gadžijevas.

Lankydamiesi Šiaurės ir Pietų Vietname „Virtuvės mitų griovėjai” planuoja užsukti ir į tokias vietas, kur turistai dar nebuvo įžengę, ten ekspromtu įkurti kulinarines studijas ir jose gaminti patiekalus pagal jų pačių sukurtus receptus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)