A. Valentaitė žiniasklaidoje dažnai pristatoma kaip stiliaus ikona ar kitais skambiais epitetais, tuo tarpu pati moteris sakė savęs niekada taip neįvardijusi. „Niekada savęs nevadinau elitu ar dar kaip kitaip. Mano profesija yra susijusi su mada ir grožiu, tai, galbūt, kaip verslininką pavadina verslo rykliu, taip mane stiliaus ikona“, - sakė ji.

Paklausta apie konkurenciją, moteris atkirto jos nejaučianti ir apskritai neturinti konkurenčių: „Visos mes esame skirtingos. Kalbu būtent apie tas moteris, kurios sukasi stiliaus ir mados pasaulyje. Kiekviena yra pasirinkusi savo kryptį ir, galbūt, net yra populiaresnės už mane, kaip, pavyzdžiui, A. Gylytė ar A. Jagelavičiūtė. Jos lyg ir daro tą patį, ką ir aš, tačiau turi savo braižą ir kontingentą, tad tarpusavyje mes nekonkuruojam“.

Moteris išsidavė, jog nevengia suvesti savo vardo „Google“ sistemoje: „Jau ne vieneri metai iškrentu „Google“ daugiau iš savo profesinės pusės: darbų, fotosesijų, projektų. Mano praeities neliečia, matomi grožio patarimai, renginiai, kuriuose dalyvauju“.

A. Valentaitė – išties dažna viešnia įvairiuose vakarėliuose ir renginiuose, tačiau sako juos atidžiai atsirenkanti. „Kai kuriuose renginiuose būna labai neįdomu. Man pačiai įdomiausi renginiai, kurie yra susiję su labdara arba įvairiausios parodos, pristatymai“, - sakė ji.

Stilistė taip pat atskleidė, kad dažnai renginiuose tiesiog neįmanoma nenusifotografuoti: „Kartais ta sienelė būna taip gudriai pastatyta, kad jei bandysi kažkaip apeiti fotografus ar prabėgti, tai nufotografuos bėgančią ir susigūžusią. Manau, jei jau nusiteikei ateiti į tokį renginį, tai gali gražiai papozuoti ir pamatyti save po to tvarkingai žurnale, o ne bėgančią, besislepiančią. O jei jau nenori fotografuotis, tai neik į tokius renginius“.

Prisiminusi, kad dažnai juokaujama, jog įžymybės į vakarėlius ateina pavalgyti ir atsigerti, Asta Valentaitė juokavo, jog gal kada nors ir yra suvalgiusi kokį užkandį: „Labai mėgstu bendrauti ir tikrai nenoriu kokio salotos lapo tarp dantų, renginiuose beveik niekada nesu valgiusi“.

Paklausta, ar nekyla mintis, kad dažnai į renginius žinoma moteris yra kviečiama, nes tiesiog taip naudinga organizatoriams, A. Valentaitė sakė puikiai tai žinanti. „Man kartais tiesiog pasako, kad tikrai būtinai reikia, kad ateičiau, nes žiniasklaidai bus įdomiau, net neslepia to, bet aš visada išsiaiškinu, koks tai renginys, jei man pačiai tai bus įdomu, tai aš atvyksiu“, - sakė ji.

Žinoma moteris yra girdėjusi, kad kai kurios įžymybės reikalauja honorarų už tai, kad atvyktų į tam tikrą renginį, tačiau patikino, kad jai už atvykimą į vakarėlį nieks nėra mokėjęs. „Nežinau, arba aš į tokius vakarėlius nepatenku, arba einu, kur man patinka. Visada būna kažkokios dovanos, organizatoriai nori pamaloninti, padėkoti, kad atėjai. Galbūt, tai labiau draugiškas ryšys“, - pasakojo ji.

Asta Valentaitė

Asmenukėmis nevengianti dalintis, A. Valentaitė sako kartais norinti parodyti, kad ir be makiažo atrodo puikiai ir nebijo paviešinti nuotraukos, ką tik pakilus iš lovos: „Makiažas yra neatsiejama mano darbo dalis, bet kartais galiu būti ir natūrali, paprasta bei gaivi. Aš to veido nesigėdiju“.

A. Valentaitė sakė mananti, jog savo įvaizdį geba kurti tikrai puikiai: „Mano pačios savęs pozicionavias yra tikrai aukšto lygio ir aš tikrai nenueinu iki tų tuštučių papūstom lūpom, papais ir riestais užpakaliais lygio. Pas mane tokios nuotraukos nerasi niekada. Bet tas subtilus moteriškumas parodomas nuotraukose ir pakankamai meniškas, estetinis pateikimas man yra gražu“.

Žinoma moteris atskleidė, jog anksčiau skaitydavo komentarus apie save internete, tačiau dabar to nebedaranti. „Kartais įdomumo dėlei įsijungdavau komentarus, bet išties neimdavau to giliai į širdį ir nereaguodavau, man nebuvo skaudu. Tam žmogui, kuris parašo blogą komentarą, reikėtų pasižiūrėti į save. Dažniausiai tokie žmonės būna nelaimingi. Pati niekada nesu parašiusi kažkokio blogo komentaro ir apskritai nesiveliu į jokias apkalbas ir intrigas, - sakė moteris. - Dažniausiai iš mamos išgirstu, kad esu visai kitokia, nei apie tave rašo ar kaip tave komentuoja. Aš sakau, kad jiems niekada neįtiksi. Jei išeičiau savanoriauti ir dalinti vargšams duonelę, tai vis tiek neįtikčiau, jie sakytų, kad darau tai dėl reklamos“

Paklausta, ar apsiperka devėtų drabužių parduotuvėse, A. Valentaitė atsakė, jog jai tai nepriimtina: „Į devėtų drabužių parduotuves nevaikštau, man nesinori kažkieno auros pasiimti su tuo drabužiu“.