Sakurų parkelis Vilniuje driekiasi prie pat Baltojo tilto, pačiame Vilniaus centre. Prie sakurų DELFI fotografui pozavęs A. Užkalnis pasidalijo septyniais auksiniais patarimais, kurių būtina laikytis norint būti madingu ir išmanančiu šiuolaikines tendencijas. Vis dėlto, šis tekstas skirtas ne visiems. Anot Andriaus, jei neturi „gražiosios savo veido pusės“, neverta gilintis į tai, kaip pateikti save prie sakurų – nepavyks.

Žinoma, gali būti tokių, kurie net ir būdami vilniečiais nežino, kur rasti šį stebuklingą parkelį, kuris vos sužydus persikelia į feisbuko platybes. Sakuras rasi pagal kvapą, sako Andrius. „Jei esi studentas ir šis sakurų žydėjimas tau pirmas, verta žinoti, kad jokie vyresnių kursų studentai tau nepadės atrasti tos vietos, kur jos žydi. Tai labai asmeniškas dalykas. Tiesiog reikia išlipus iš troleibuso sekti pagal kvapą. Paprasčiau – apsiuostyti aplink“, – nuoširdžiai pataria A. Užkalnis ir dalijasi 7 taisyklėmis, kurių būtina laikytis kiekvienam, gerbiančiam save ir asmenukes su sakuromis.

Kaip taisyklingai nusifotografuoti ir neprisidaryti gėdos feisbuke:

1. Prie sakurų būtina įsiamžinti darbo dieną, darbo valandų metu. Asmenukė, daryta savaitgalį, nesiskaito. Būtina į parkelį nueiti darbo metu nuo 8 ryto iki 17 val. vakaro. Labai svarbu, kad šiuo atveju būtų eikvojamas darbdavio laikas.

2. Svarbu įsiamžinti iki savaitgalio. Sakurų žydėjimas jau prasidėjo, tad jei nori sekti tendencijas, laiko nedaug – vos iki savaitgalio. Kaip tik šiuo metu aptariamas darbo kodeksas, tad bus puiki proga pasikalbėti su darbdaviu ir galbūt net pasiprašyti laisvadienio.

3. Apranga turi skelbti pavasarį. Drabužiai turi būti kuo „švelnesni“. Net nesvarbu, koks oras lauke, šalta ar nešalta, turi būti marškinėliai trumpomis rankovėmis, o jei žiemą pasidarėte tatuiruotę, tai ir ji turi būtinai matytis.

4. Asmenukėje turėtų būti bent viena mergina. Jei asmenukėje prie sakurų įsiamžins vienas vaikinas, tai iš karto bus aišku, kokia jo orientacija. Žinoma, tai nėra blogai, viskas bus gerai, tiesiog ji skleis žinutę. Aišku, gali būti, kad vaikinas vienas nusifotografuos visiškai netyčia, juk būna, šiuo atveju reiktų dar kartą nusifotografuoti su mergina ir panaikinti pirminį kadrą.

5. Veido išraiška turi patikti močiutei. „Duck face“ stiliaus veido išraiškos nebemadingos. Šį pavasarį svarbu nusifotogarfuoti taip, kad veido išraiška ir pati nuotrauka labai patiktų mamai, o dar geriau – močiutei. Jei vis dėlto nuspręsite fotografuotis „papūstomis lūpytėmis“, kitąmet gali uždrausti darytis asmenukes prie sakurų, tad šiek tiek rizikinga.

6. Feisbuko prierašai turi spinduliuoti netikėtumu. Labai svarbu prirašyti grotažymes: #pavasaris ir #sunkiaidirbam. Nors, žinoma, galima prirašyti tiesiog „O ką jūs?“ – tiek turėtų pakakti.

7. Kol neįsiamžinai prie sakurų – šiukštu nesidžiauk kitų asmenukėmis. Labai svarbu ignoruoti kitų asmenukes, jei dar į feisbuką neįkėlei savo, arba tiesiog rašyti „turbūt neturite ką veikti“. Jokiu būdu negalima parodyti, kad tau gražu ir tu džiaugiesi. Žinoma, kai jau paviešini savo asmenukę, gali drąsiai „pamėgti“ ir kitų asmenukes.

Andriaus Užkalnio fotosesija prie sakurų:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (373)