A. Valinską pareigūnai sustabdė Žaliųjų ežerų gatvėje, Vilniuje, apie 16 val. Vyrui nustatytas 0,62 girtumo laipsnis. Už šį pažeidimą televizijos veidui gresia piniginė bauda bei teisės vairuoti transporto priemones atėmimas.

Pats A. Valinskas DELFI patikino nemanęs, jog po taurės ar pusantros taurės vyno galės įpūsti į alkotesterį daugiau leistinos ribos. Vyras taip pat pridūrė, jog prisiims atsakomybę už savo poelgį ir atskleidė, jog galbūt tai pasitarnaus kaip spyris keisti gyvenimo būdą.

Plačiau apie tai skaitykite ČIA.

Apie susiklosčiusią situaciją pirmadienio vakarą socialiniame tinkle „Facebook“ prabilo ir A. Valinsko kolega bei bičiulis Andrius Tapinas.

„Kaip jau visi žinote, šiandien mano kolega ir bičiulis Arūnas Valinskas buvo sustabdytas ir įpūtė 0,61%.

Na, tikrai skaudu ne tas žodis. Ir skaudu ne dėl to, kad Jonas, Petras ar Antanas tai padarė, o būtent Arūnas Valinskas, kuris kaip mega žinomas žmogus Lietuvoje turėtų būti autoritetas šituo tautai skausmingu klausimu, o ne žongliruoti promilių dalelėmis. Nori tu, ar nenori, bet jeigu esi visuomenėje žinomas, turi sau taikyti aukštesnius standartus ir 0,00% turėtų būti išdeginta smegenyse.

Ir žinau, kad kai susitikimuose kalbėsiu apie ‪#‎nevairuokgirtas‬, man galės oponuoti – o tai ką, tavo draugui Valinskui galima?

Negalima. Ir pareigūnai aiškiai parodė, kad nėra šventų karvių. Nėra lygių ir lygesnių.

Labai tikiuosi, kad teismas priims sprendimą nepriklausomai nuo žmogaus žinomumo ir Arūnas turės metus pagalvoti, kad žongliravimas promilėmis veda į absoliučią aklavietę. Ir ne tik apie tai, bet kaip pripažinus klaidą susigrąžinti autoritetą. Tai sunkiau ir ilgiau negu sumokėti baudą ar pasisamdyti vairuotoją, bet įmanoma. Tai pasakysiu ir jam pačiam, ir būsiu kaip gyvas priekaištas, kol savo klaidą jis pavers tokia nauda visuomenei, kokią gali duoti Arūnas Valinskas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (459)