„Ant šviesaus Lietuvos dizaino veido, teisingiau ant nosies galiuko, išdygo spuogiukas, bet nepaprastas, su pretenzija ir dar kalbantis. „Madam pareis vėliau“ - Salasevičiuoja jis... Na, su tokiu haute couture inkštiru bijau, kad net kalvio Ignoto su nedepiliuota krūtine nesugundysi“, - rašė savo socialinio tinklapio paskyroje A. Pogrebnojus. 

„Norėjau pasakyti, kad ne jam kritikuoti kitus. Reikia pačiam pristatyti kolekciją, tada kritikuoti. Kas jis toks – guru? Į veidrodį tegu pasižiūri. Jei tu kažką kalbi, atsakyk už savo žodžius. Ką jis pas mus numeris vienas, o mes visi studentai? Manau, jam reikėtų dar 10 – 20 metų padirbėti, o tada sakyti savo nuomonę. Nežinau, kam jis patinka. Žmonės mėgsta ir „Gariūnus“, jie taip pat populiarūs. Manau, kad tai yra kažkas panašaus. Kiekvienas gali daryti, ką nori, nenoriu žmonėms aiškinti, ką jiems kurti. Reikia atsargiau reikštis. Laidoje „Mados teismas“ jį sukritikavau ne tik aš, bet ir kiti dizaineriai“, - situaciją komentavo A. Pogrebnojus.

Pasiteiravus, kaip Aleksandras vertina L. Salasevičiaus kuriamus apdarus, dizaineris teigė, kad tai yra ne jo stiliaus drabužiai: „Yra geras skonis ir yra blogas skonis. Nekišu jo visiems, nesakau, kad visi turi rengtis taip, kaip man patinka. Aš manau, kad jo drabužiai yra blogai. Bus kolekcija, galėsime pasižiūrėti. Ką pamačiau „Mados teisme“ - viskas atsiduoda naftalinu. Jis kuria drabužius, kurie yra morališkai pasenę. Jis turi teisę daryti taip, kaip nori. Tik nereikia kritikuoti kitų.“

DELFI susisiekus su L. Salasevičiumi dizaineris teigė, kad A. Pogrebnojus jam nėra rodiklis. „Prisigėręs žmogus rašliavas rašo. Tegul rašo“, - DELFI kalbėjo A. Pogrebnojus.

Kalbintas dizaineris teigė nekreipiantis dėmesio ir į kritiką, išgirstą naujojo šou „Mados teismas“ metu. L. Salasevičius kalbėjo, kad visiems reikia pasisakyti, o ypač Aleksandrui. „Kas jam dar nėra užkliuvę? Reikia žmogui reklamos. Jei nemoka to pasiekti darbais, tai gali dantimis plakti. Šuo loja – karavanas eina. Suprasčiau, jei aš jį gerbčiau, jis būtų mano idealas. Nieko neveikia, o loja. Neatkreipčiau dėmesio į jo darbus. Dėl tokių pasisakymų man darbo tikrai nesumažėja, parodykite man nors vieną žmogų, kuris Aleksandrą mėgtų? Tikrai nesu girdėjęs“, - DELFI kalbėjo L. Salasevičius.

Liutauras Salasevičius

Konfliktui neabejinga liko ir Vaida Skaisgirė, atsakinga už būsimos L. Salasevičiaus kolekcijos pristatymo viešuosius ryšius. „Mums labai džiugu, jog viešųjų ryšių žaidimai taip lengvai įsuka tokius išsilavinusius ir sumanius žmones kaip Aleksandras Pogrebnojus. Dizainerio reakcija, švelniai tariant, neadekvati. Įžeidinėjimai ir žeminantys pasisakymai tikrai nėra geras tonas, norint pradėti diskusiją apie madą. Pranešime apie naujausios Liutauro kolekcijos pristatymą buvo aiškiai parašyta, jog jis kalba ne apie visus dizainerius, o apie dalį jų. Kaltas bėga, nors niekas nesiveja. Jeigu kažkas priėmė šį pasakymą asmeniškai sau, nors jokių nuorodų į konkrečius asmenis nebuvo, galbūt giliai širdyje pats abejoja savo kūryba?“, - DELFI kalbėjo žinoma moteris.

L. Salasevičiaus suknelių kolekcija:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (170)