„Niekas nesivysto. Neišėjo daryti... Ten kaimynai labai... Nenorėjau su jais kovoti - tegul kovoja kiti“, – DELFI sakė dizaineris.

Paklaustas, ar restoranui nebandys šiemet rinktis kitos vietos - be kaimynų, su kuriais reiktų kovoti, A. Pogrebnojus patikino, kad greitai to padaryti nepavyks.

„Dabar dirbame prie to, bet čia viskas labai ilgai užtruks. Tikrai ne šiemet. Planuojame kitais metais (atidaryti restoraną - DELFI). Bandysime. Reikia normaliai pasiruošti, reikia surinkti žmones. Vieta, kurią buvome išsirinkę, gera, bet man nesinori kovoti su žmonėmis, jau ir taip esu prisikovojęs“, – pasakojo A. Pogrebnojus.

Anot pašnekovo, gera koncepcija jau yra sukurta, tereikia ją iki galo pabaigti. Savo planus Vilniuje atidaryti restoraną dizaineris perkėlė kitiems metams.

Diskusijos dėl A. Pogrebnojaus restorano buvo kilusios jau šių metų sausį, mat Senamiesčio gyventojų bendruomenė priešinasi maitinimo įstaigos, kurioje būtų prekiaujama ir alkoholiu, atsiradimui. Kadangi greta planuotojo restorano - ISM universiteto ekonomikos ir vadybos fakultetas, gyventojai mano, kad dizainerio restoranas būtų grėsmingas besimokantiems.

A. Pogrebnojaus manymu, šioje istorijoje tik prisidengiama studentais – kovotojams studentai nerūpi. Mat Vilniuje daug kur šalia universitetų veikia kavinės, o prie Salomėjos Neries gimnazijos įsikūręs itališkas restoranas.

„Čia Baškauskaitė labiausiai puola? Ponios langai paprasčiausiai išeina į tą kiemą ir ji nenori po langais triukšmo. Mat vasarą žmonės lauke tarpusavyje kalbasi. Nereikia savo merkantilinių norų pridenginėti visuomenės interesais“, – DELFI yra kalbėjęs A. Pogrebnojus.

„Kol kas į viską žiūriu iš šalies. Pasiūlėme savo problemos sprendimo variantą, jeigu jiems netinka, ateis ir atidarys stipresni, rimtesni, su kuriais taip stipriai kaip su mumis nepakovosi. Juk visur, kur nori, atsidaro“, – sakė dizaineris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)