Vienas garsiausių šalies dizainerių bene metus dirbo prie šios pirmosios, riboto tiražo marškinėlių kolekcijos, kuria stilingai ir tuo pačiu šmaikščiai pasakojama legendinio krepšinio klubo istorija.

„Kiekvienas sporto sirgalius turi savo prisiminimus. Vieniems tai gėrio ir blogio kova finaluose su „CSKA“. Fantastiški Arvydo Sabonio dėjimai į Raudonosios armijos flagmano krepšį lyg smūgiai į sutrūnijusios imperijos sieną. Pergalės - lyg pirmi laisvės pranašai, kai maža tauta pajuto galinti ir norinti nugalėti didžiulį, bet nerangų Sovietų imperijos Frankenšteiną. Kiti prisimins į Kauną iš už Atlanto, tolimosios Argentinos, atvežtą gražuolę Pasaulio klubinių čempionų taurę. Jaunesniajai sirgalių kartai – Kauno „Žalgirio“ istorija, tai Eurolygos triumfas ir nuolatinė kova su Vilniaus „Lietuvos rytu“ dėl šalies krepšinio sostinės vardo“, - vardina A. Pogrebnojus.

Naują požiūrį į Lietuvos sporto sirgalių aprangą demonstruojančio dizainerio kolekcija įvairi. Čia dera tiek minimalistiniai, tiek šmaikščiais ir kandžiais šūkiais bei piešiniais marginti marškinėliai.

Ant jų galima išvysti matriošką su Stalino ūsais, Gedimino stulpus, traukančius grandines, ir net žiedų bei pasaulio valdovus. Kolekcijoje panaudotos gerai žinomo Lietuvos fotografo Mindaugo Kulbio istorinė fotografija.

„Štai tokia savotiška mažytė, bet labai svarbi ir gerai veikianti laiko mašina gavosi, - šypsosi A. Pogrebnojus. – Jaučiau didžiulę atsakomybę ir tuo pačiu malonumą kurdamas šią kolekciją. Tikiuosi, kad ji patiks žmonėms, o paprasto, minimalistinio tipo marškinėliai su „Ž“ raide galbūt net taps „Žalgirio“ sirgalių naujojo identiteto ženklu“.

Kaip patvirtino dizainerio kūrybines idėjas įgyvendinančios bendrovės atstovas – dalis už marškinėlius surinktų lėšų bus skiriama „Žalgirio“ klubui.

„Tikiuosi, kad ši su kolekcija patiks ne tik „Žalgirio“ sirgaliams, bet ir visiems, kuriems krepšinis yra jų gyvenimo dalis. Mes savo ruožtų dalį pajamų skirsime klubui“, - sakė Skirmantas Strėlis, „Adikopas Group“ komercijos direktorius.

Pirmieji A.Pogrenbnojaus ir ADIKOPAS kolekcijos marškinėlius išbandė Kauno „Žalgirio“ krepšininkai treniruotėje prieš dvikovą su Maskvos „CSKA“.

Klubo sirgaliai marškinėlius galės įsigyti internetinėje parduotuvėje zalgirisshop.lt, dieną prieš rungtynes oficialioje „Žalgirio“ suvenyrų parduotuvėje Kauno „Akropolyje“, o rungtynių metu - „Žalgirio“ arenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)