Šį kartą „8 minutės“ dirbtuvės vyko kino teatre „Pasaka“. Vaikai kartu su tėveliais buvo kviečiami susipažinti su paslaptinguoju kino pasauliu. Dirbtuves vedė įdomioji iliustratorė Akvilė Magicdust.

Vaikai piešė ant skaidrių kino juostos kadrų ir tuojau pat savo piešinius galėjo išvysti kino teatro ekrane. „Dirbtuvių esmė yra skatinti kūrybingumą ir jų pačių iniciatyvumą, neprimesti idėjų, o klausyti ką turi pasiūlyti vaikas. Skatinti galvoti, eksperimentuoti, prieiti prie išvadų patiems.“ – kalbėjo iliustratorė, dirbtuvėlių vedėja Akvilė Magicdust.

„Labai džiaugiuosi, kad iniciatyva „8 minutė“ tęsiasi. Ieškoma įdomių, jaukių vietų, kur galima praleisti laiką su vaikais prasmingiau nei, kaip dažnai sakau, Akropoliuose. Kino teatras – puikus to pavyzdys“ – kalbėjo parduotuvės įkūrėja ir iniciatyvos pradininkė A. Grigaliūnienė.

Nors šios dirbtuvės vyko sekmadienį, užsiėmimų iniciatorės pabrėžė, kad ne tik savaitgaliais galima planuoti laiką su vaikais.

Aš pati savo vaikus visuomet stengiuosi atsivesti būtent į europietiškus filmus, nes man jie atrodo vertingesni, kaip edukacinė priemonė, kaip teisingas vertybes formuojanti pramoga.

Kadangi pačios esame dirbančios mamos, tai nenorėjome apsiriboti mintimi, kad su vaiku laisvalaikį planuoti dera tik savaitgalį ir pasiūlėme žiūrovams su vaikais apsilankyti kino teatre ketvirtadienio vakarais, 18.30, po darbo, po mokyklos ar darželio. Juk vakarais pramogauti su šeima taip pat labai smagu.

Labai džiugu buvo darbuotis kartu su projekto iniciatoriais, nes kino teatrui kokybiškas ir įdomesnis laikas kartu su vaikais yra išties svarbus. “ – kalbėjo kino teatro įkūrėja Greta Akcijonaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)