Žinomos dvynės pasakoja, kad net ir po tėčio, Lietuvos prezidento Algirdo Brazausko mirties, jos stengiasi išlaikyti daug metų gyvavusią tradiciją visai giminei susitikti per didžiąsias metų šventes.

Tačiau šiais metais tą pačią dieną gimusios seserys 55-metį nusprendė švęsti atskirai. A. Usonienė savo sukaktį paminėjo kartu su vyru Algirdu Usoniu, kurio gimtadienis bus rugsėjo 30 dieną.

„Kartais su sese ir seniau švęsdavome gimtadienius atskirai. Pagal abipusį susitarimą. Kaip abi norėdavome, taip ir darydavome, - naujienų portalui DELFI pasakojo verslininkė L. Mertinienė. - Mes jau esame labai suaugusios ir subrendusios, turime skirtingų draugų ratą. Juk turime ir savo atskirus gyvenimus. Ne visos šventės turi būti švenčiamos kartu“.
Laima Mertinienė

Su vyru kukliai sukaktį jau paminėjusi gydytoja akušerė-ginekologė A. Usonienė sesei antrina, kad dabar ir gimtadieniai visai ne tokie, kaip jaunystėje.

„Kuo žmogus jaunesnis, tuo smagesni gimtadieniai būna. Net ir menkiausia dovana ar staigmena būna įsimintina. O kai sulauki vyresnio amžiaus, žvilgsnis nukrypsta į amžinybę, sunku kažkuo nustebinti, - juokiasi A. Usonienė. - Kai prisimenu studentiškus gimtadienius, jie atrodė labai gražūs. O dabar laikas greitai bėga ir nieko išsiskiriančio, atrodo, per gimtadienius nevyksta.“

A. Brazausko dukterys sako, kad jos tikrai nesikremta dėl bėgančių metų ir nedūsauja žiūrėdamos į savo pasą.

„Nesu kokia gražuolė ar šou verslo atstovė, kad amžius turėtų didelės reikšmės. Tiesiog su metais daraisi vyresnis žmogus, turi mažiau energijos ir sveikatos. Gal tik dėl to liūdna“, - atvirauja A. Usonienė.
Audronė Usonienė

Beje, prakalbus apie amžių: Audronė yra 15 minučių vyresnė už Laimą.
Moterys pasakoja, kad nepaisant tokio nežymaus amžiaus skirtumo, visada jausdavosi, kad A. Usonienė yra vyresnioji sesuo.

„Visada vienas iš dvynių yra aktyvesnis, kitas pasyvesnis. Sesuo yra aktyvesnė už mane. Nuo vaikystės ji manimi labiau rūpinosi ir globojo, - prisipažįsta L. Mertinienė. - Audronė visada buvo ir bus pats artimiausias žmogus mano gyvenime. Norėčiau sesei padėkoti už pagalbą gyvenime, nes ji man labai daug padėjo.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (175)