„Su gimtadieniu, gerbiamas, mylimas Prezidente! Palikote ir dar tikrai paliksite neišdildomą pėdsaką daugelio mūsų širdyse“, – savo feisbuko paskyroje rašė Donalda Meiželytė, paviešindama ir bendrą nuotrauką su prezidentu.

Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė

„Su gimimo diena, mūsų Prezidente! Ačiū už Jūsų Pamokas Lietuvai“, – sveikino ir Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė. Moteris pasidalijo ir nuotrauka, kurioje įamžinta jos ir Jogailos Morkūno vestuvės. Prezidentas V. Adamkus šia proga sveikino sutuoktinius, bažnytinėje ceremonijoje apsilankęs kartu su žmona Alma.

Tiesa, Indrė paviešino ir savo paauglystės nuotrauką, kurioje yra įamžinta kartu su prezidentu. Ši akimirka, įamžinta J. Jablonskio gimnazijoje, Kaune, žymi pirmąjį jos ir prezidento susitikimą.

Trumpai prezidentą sveikino ir prezidentė Dalia Grybauskaitė. „Sveikatos, sėkmės ir stiprybės! Su 90-uoju gimtadieniu, prezidente!“ – feisbuke rašė ji ir pridėjo jųdviejų bendrą nuotrauką.

Itin jautrų sveikinimą savo paskyroje paviešino dainininkė Dovilė Filmanavičiūtė: „Šiandien manęs vienas žmogus klausė: kokiu vienu žodžiu tu apdovanotum Jo Ekselenciją Valdą Adamkų? Šviesa, atsakiau. Ir kol parsiradau namo tai pasakiusi, norėjau staipytis prie kiekvieno miesto žibinto. Mes visi stiebiamės šviesos, pastebėjau. Ieškome savo žibintų, savo žvaigždžių, mėnulių, saulių. Markstomės šypsodamiesi, nes ta šviesa beveik nepakeliama. Bet kai sugebi jos priimti sau tinkamą kiekį atvira širdim – mokslininkai sako, kad siela sušyla. Su gimimo diena, Jūsų Ekselencija. Ačiū, kad šviečiate!“

Jubiliejaus proga prezidentą sveikino ir Gabrielius Landsbergis, pasidalydamas šiltais prisiminimais: „Internetas pilnas nuotraukų su Valdu Adamkumi, sveikinimų ir gražių žodžių. Turėjau milžinišką garbę trejus metus dirbti su Prezidentu savo diplomatinės karjeros pradžioje. Kas paliko amžiną įspūdį – tai laikysena, vakarietiška, ori. Šalia Prezidento visi jausdavomės atstovaują modernią valstybę, tokią, kuria didžiuojamės.

Gabrielius Landsbergis

2005 spalio mėnesį su Prezidentu Valdu Adamkumi keliavome į Afganistaną – aplankyti mūsų karių Goro provincijoje. Prezidentas kiekvieno susitikimo metu įteikia dovaną iš Lietuvos. Viena iš dovanų – itin trapus gintarinis laivas. Iš Lietuvos laivas išvažiuoja suvyniotas į burbulinį plastiką ir saugiai supakuotas lagamine.

Dovanojimo dieną, likus penkiolikai minučių iki Prezidento susitikimo su NATO vyriausiuoju civiliniu atstovu, aš išvynioju tą laivelį iš plastikinės pakuotės.

Ir. Nulūžęs stiebas.

Man, pradedančiam diplomatui – pasaulio pabaiga. Dabar viskas – Prezidentas neturės dovanos, gėda milžiniška, aš neteksiu darbo. Prieinu prie Valdo Adamkaus: „Prezidente, žiūrėkite, čia toks va laivas, kurį turėjote įteikti. Tai va, jo burė štai taip atrodo (praktiškai nulaužta)“. Prezidentas – „Duokš man tą laivą“.

Prasideda susitikimas. Prezidentas spaudžia ranką turkų pareigūnui, teikia laivą, sakydamas: „Štai, kokius vargus patyrėme, kad pasiektume Afganistaną, net laivas sveikas neatplaukė. Bet tai simbolis mūsų pasiryžimo būti čia“. Ir priduria: „Pataisysime ir atsiųsime su bure“. Visi juokiasi, aš braukiu prakaitą nuo kaktos. Prezidentas merkia man akį.

Su jubiliejumi, gerbiamas Prezidente. Vakare pakelsime taurę „Manhattan’o“ į Jūsų sveikatą!“

Sveikinimą feisbuke paviešino ir Artūras Zuokas: „Dirbti Jums ir mokytis iš Jūsų šiuos dvidešimt metų buvo, yra ir bus didelė garbė. Su gimtadieniu, Prezidente! Linkėjimai nuo mūsų visos šeimos“.

Daugiau apie išskirtines Valdo Adamkaus gyvenimo akimirkas skaitykite specialiame DELFI straipsnyje. Jį rasite čia!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)