Dainininkė DELFI prisipažino, kad nuo ryto sveikinimai vis plūsta. „Dar neturėjau kada pagalvoti apie šventimą, nuo ryto tiek visokių reikalų, tiek sveikinimų“, – besišypsodama kalbėjo Giulija.

Moteris prisipažino, kad gimtadienio rytą pirmiausia skubėjo pas mamą. „Turiu tokią tradiciją, per kiekvieną savo gimtadienį sveikinu savo mamą, važiuoju pas ją su gėlėmis. Šį rytą taip pat pradėjau nuo to, kad aplankiau mamą, pasveikinau, vėliau šventiškai pietavome“, – pasakojo dainininkė.

Šiuo metu JAV viešinti jos dukra Monika Sakalauskaitė mamą pasveikino specialiai jai įrašytu sveikinimu, draugai taip pat suskubo ruošti šventę-staigmeną. „Mano draugai kažką ruošia vakare, tad nusimato ilga diena, – tikino Giulija. – Pati jokios šventės neorganizavau, diena juk paprasta, o savaitgalį Velykos. Šiuo metu ruošiu naują programą, turiu daug darbų, rudenį ją pristatysime, tad ir visą šią šventę nukelsiu į rudenį. Atšvęsiu pristatydama naują programą.“

Monika Sakalauskaitė su mama Giulija Baužiene

Pokalbio metu Giulija prisipažino, kad mėgsta gimtadienius. „Tai pati gražiausia šventė“, – besišypsodama ir dėkodama už sveikinimus patikino moteris.

Išskirtinio tembro dainininkė – lietuvaitės iš nedidelio Babtų miestelio ir sovietinės armijos kario turkmėno dukra. Kaip ji pati yra minėjusi viename interviu, tamsų gymį, ryškius veido bruožus ir išskirtinį balso tembrą ji paveldėjo iš tėvo. Šis jai padovanojo ir išskirtinį vardą – Giulija.

Įdomu tai, kad moteris su Turkmėnija nejaučia didelio ryšio, nors jos tėvas gimtinę dažnai lankydavo. Daugiau ryšio su rytietiškomis tradicijomis bei kultūra jaučia jos dukra Monika.

Dainininkės karjerą moteris pradėjo būdama vos 16-os, o jos dukra – vos trejų. Išties daugeliui klausytojų šios dvi moterys yra neatsiejamos. Nuo pat mažų dienų Monika su mama keliaudavo po koncertus, tad, kaip yra minėjusi pati Giulija, jos pasirinkimas būti scenoje nebuvo netikėtas, tačiau Giulija tvirta – jei Monika neturėtų talento, ši tikrai nebūtų jos skatinusi lipti į sceną.

Monika Sakalauskaitė ir Giulija Baužienė

Kauniečių šeimos galva – Vytautas – taip pat gyvena muzika. Nors daugelis greičiausiai net nėra matę jųdviejų kartu, Vytautas, anot Giulijos, yra visų galų meistras: kompozitorius, dainų žodžių autorius ir net namuose sugeba visus kampus laikyti ant savo pečių. Gal kai kam tai bus staigmena, tačiau šios lyriškos scenos primadonos lūpomis dažniausiai skamba jos ir vyro akrtu sukurtų dainų eilutės.

Ne vieną dešimtmetį scenoje karaliaujanti Giulija, rodos, visiškai nepavaldi laikui. Moters grožis neblėsta, o pozuodamos kartu su dukra dažnai yra apiberiamos komplimentais, esą atrodo lyg seserys, o ne kaip dukra su mama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)