Paklaustas, kiek kartų yra buvęs Paryžiuje, Alfas net negali įvardyti tikslaus skaičiaus: „Lengviau pasakyti, kiek kartų vien pernai buvau Paryžiuje, kadangi tai miestas, į kurį per metus vykstu mažiausiai 12 kartų.“

Vienas talentingiausių šalies kulinarų su MIESTE.lt skaitytojais dalijasi mintimis, kaip penktadienio rytą galima tiesioginiu reisu išskristi į Charles'io de Gaulle'io oro uostą Paryžiuje ir praleisti nepakartojamas 48 valandas.

„Turėkite omenyje, kad esu išprotėjęs dėl kulinarijos, tad visos mano lankomos vietos su tuo vienaip ar kitaip susijusios. Aišku, neužmirškite užeiti ir į muziejų, teatrą, šiuolaikinio meno centrą ar kokią parodą, nes kitu atveju neabejingi maistui tapsite ir Jūs“, – juokiasi A.Ivanauskas.

Pietūs 13:00–14:00 val. Atskridus į Paryžių geriausia negaišti laiko ir greitai užkąsti miesto centre. Netoli Madeleine aikštės rasite daug restoranėlių, siūlančių tipinių paryžietiškų užkandžių bei greitai paruošiamų lengvų patiekalų. Užsukite į „L‘Ecluse“, kur užsisakę Foie gras ir kamambero sūrio sumokėsite 21 eurą.

Sūrio paslaptys 16:00–17:00 val. Į vieną seniausių Paryžiaus sūrio parduotuvių „AndrOuet“ užsuka ir vietiniai, ir turistai. Norintys sužinoti visas įmanomas sūrio paslaptis gali drąsiai kreiptis į darbuotojus, kurie mielai viską papasakos ir duos paragauti parduodamų produktų. Pasak A.Ivanausko, nors parduotuvė nedidelė, asortimentas joje – fantastiškas. Apsilankykite adresu 34 rue Mouffetard, 75005.

Vakarienė 19:00–21:00 val. „Huitrerie Regis“ vietos mažumas toks pat įspūdingas, kaip ir šviežių austrių pasiūla. Atvykę nepakankamai anksti luktelėkite eilėje ir pasitikėkite darbuotojų pasiūlymais – kiekviena austrių rūšis pasižymi ypatingu ir savitu skoniu. Būdamas šiame rajone visuomet užsuku į tuzino austrių degustaciją ir maloniai pasilabinti su šeimininkais“, – sako VMG vyr. redaktorius ir atkreipia dėmesį, kad mažiausia užsakymo porcija žmogui – 12 austrių, už kurias sumokėsite 26–64 eurus. Restoraną rasite adresu 3 rue Montfaucon, 75006.yui-link