24 kilogramų atsikračiusi mitybos specialistė: 7 svarbiausios taisyklės, kad jums pavyktų

 (75)
Mitybos specialistė Vaida Kurpienė – tikras įkvėpimas visiems, norintiems pakeisti gyvenimo būdą ir sulieknėti. Moteris per daugiau nei pusmetį atsikratė 24 kilogramų, o dabar padeda to pasiekti ir kitiems – tuo užsiima jau penkerius metus.
Vaida Kurpienė
© Asmeninio albumo nuotr.

Pirmiausia V. Kurpienė rekomendavo orientuotis į mitybos įpročių keitimą, o ne į rezultatą: „Jei žmogus yra linkęs turėti antsvorio, tai jis dažnai sveriasi, o tai dažniausiai išmuša iš pusiausvyros. Tarkime, jei nukrito daugiau svorio, tai žmogus ima galvoti, kad gali leisti sau daugiau pavalgyti, o jei nenukrito – liūdi ir... eina pavalgyti. Pakanka svertis kartą per savaitę ar dar rečiau. Nuo svėrimosi dar niekas nesulieknėjo.“

Mitybos specialistė, sertifikatą įgijusi po mokslų baigimo Didžiojoje Britanijoje, teigė, jog labai svarbu skirti maistui laiko ir juo mėgautis, kramtyti ir valgant nieko kito neveikti.

Kaip trečią taisyklę V. Kurpienė įvardijo pakankamo skysčių kiekio suvartojimą: „Reikia gerti pakankamai skysčių, tačiau tai yra labai individualu ir priklauso nuo žmogaus svorio, fizinio aktyvumo, vartojamo maisto. Tokiu atveju reikia stebėti savo šlapimo spalvą, kuri turėtų būti šviesi.“

Paklausta apie 2 litrų taisyklę žinoma mitybos specialistė atskleidė, jog tai išties yra mitas, nes toks suvartojamo vandens kiekis vieniems gali būti per didelis, o kitiems – per mažas.

„Labai svarbu valgyti pakankamai šviežių daržovių. Jos turi užimti didelę dalį lėkštės. Jos turi labai mažai kalorijų, bet daug maistinių medžiagų ir suteikia sotumo jausmą. Kai valgome maistą, kuriame daug kalorijų, bet mažai maistinių medžiagų – vis tiek galime jaustis alkani, o taip pat dažnai tie produktai net skatina alkio jausmą. Tuo tarpu šviežios daržovės turi labai daug naudingų medžiagų ir mažai kalorijų. Tiesa, jos turi būti termiškai neapdorotos ir sezoninės“, – ketvirtąją taisyklę įvardijo V. Kurpienė.

Mitybos specialistė taip pat teigė, jog reikia valgyti kuo mažiau pramoniniu būdu apdorotą maistą, kadangi jame yra daugiau naudingų medžiagų ir jis suteikia sotumo jausmą.

„Taip pat reikia leisti sau mažas nuodėmes, nes jos suteikia laisvės pojūtį. Jei žmogus per daug save riboja, tai anksčiau ar vėliau baigiasi jo kantrybė“, – pasakojo moteris.

V. Kurpienės teigimu, alkoholis taip pat yra didelis svorio metimo priešas: „Jis uždaro riebalinę ląstelę ir neleidžia mesti svorio. Net jei jis metamas, tai daugiausiai iš skysčių.“

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 

Lietuvos įžymybės

Feisbuke sklinda šypseną kelianti iniciatyva: renkamos lėšos J. Statkevičiaus emigracijai paremti (38)

Jau antrą dieną Lietuvą drebina Juozo Statkevičiaus skandalas, kuomet garsus šalies dizaineris savo feisbuko paskyroje paragino emigruoti ir išplūdo valstybę.

Buvęs „Husarų“ narys pasipiršo seksualumu garsėjančiai stilistei A. Stumbrei (28)

Buvęs grupės „Husarai“ narys Ernestas Urbonas pasipiršo mylimajai nepraėjus nė metams nuo pažinties pradžios. Itin seksualiomis fotosesijomis garsėjanti Agnė Stumbrė pasidalijo ir sužadėtuvių žiedo nuotrauka.

Nauju vardu pasivadinusi M. Pundziūtė pristatė vaizdo klipą: dainos gimsta kam nors gyvenime nutikus (15)

Monikos Pundziūtės vardas žinomas bene kiekvienam. Po šalyje populiaraus projekto „X Faktorius“ nugalėjimo jauna mergina niekur nedingo, o ant scenos pasirodė ir su merginų numylėtiniu Vaidu Baumila. Šiandien M. Pundziūtė nori būti pristatoma Monique vardu ir išleidžia pirmąją savo solinę dainą „Man nebaisu“. Apie kūrybą, baimes ir meilę atlikėja paatviravo interviu DELFI.

Asmeninį gyvenimą slėpęs A. Ivanauskas atvėrė savo namų užkulisius (9)

Virtuvės mitų griovėjas Alfas Ivanauskas pačioje Vilniaus širdyje pristatė autorinę, ilgiau nei metus kurtą knygą lietuvių ir anglų kalbomis „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“. Pats autorius, specialiai knygos pristatymui Vokiečių gatvėje sukūręs kulinarines dirbtuves, ją vadina pirmąja filosofine kulinarijos knyga: be receptų joje žmonės ras ir paties A. Ivanausko išbandytus ypatingus kulinarinius triukus – daugybę asmeninių atradimų, kuriuos jis sukaupė 25-erius metus gamindamas ir keliaudamas.

Žinomi žmonės sureagavo į J. Statkevičiaus skatinimą emigruoti: gero kelio, Juozai! (957)

Sekmadienio popietę bene žinomiausias šalies dizaineris Juozas Statkevičius išsiliejo savo feisbuko paskyroje. Vyras piktinosi Lietuva ir ragino iš jos emigruoti bei pats teigė ketinantis tai padaryti.
OKT teatras

VESTUVĖS
2017 vasario 20 d. 19.00 val.

DUGNE
2017 vasario 21 d. 19.00 val.
„Labiausiai džiaugčiausi, jei spektaklį pamatytų mūsų tėvų karta. Būtų mano valia, jų kartos žmonėms dalinčiau nemokamus kvietimus“, – paklaustas apie Oskaro Koršunovo režisuoto spektaklio „Apvalytieji“ publiką, atsakė Gremo vaidmenį kuriantis Kęstutis Cicėnas. Užsienio kritikų pripažinimo festivalyje Ispanijoje sulaukusių aktorių laukia dvi akistatos su lietuviška publika – jau vasario 15 d. Vilniuje bei balandžio 12 d. Kaune. Artėjant spektakliams kalbamės su aktoriumi K. Cicėnu.
Aktorius Kęstutis Cicėnas: „Apvalytuosius“ būtina pamatyti vyresniąjai kartai
2017 vasario 10 d.