24 kilogramų atsikračiusi mitybos specialistė: 7 svarbiausios taisyklės, kad jums pavyktų

 (75)
Mitybos specialistė Vaida Kurpienė – tikras įkvėpimas visiems, norintiems pakeisti gyvenimo būdą ir sulieknėti. Moteris per daugiau nei pusmetį atsikratė 24 kilogramų, o dabar padeda to pasiekti ir kitiems – tuo užsiima jau penkerius metus.
Vaida Kurpienė
Vaida Kurpienė
© Asmeninio albumo nuotr.

Pirmiausia V. Kurpienė rekomendavo orientuotis į mitybos įpročių keitimą, o ne į rezultatą: „Jei žmogus yra linkęs turėti antsvorio, tai jis dažnai sveriasi, o tai dažniausiai išmuša iš pusiausvyros. Tarkime, jei nukrito daugiau svorio, tai žmogus ima galvoti, kad gali leisti sau daugiau pavalgyti, o jei nenukrito – liūdi ir... eina pavalgyti. Pakanka svertis kartą per savaitę ar dar rečiau. Nuo svėrimosi dar niekas nesulieknėjo.“

Mitybos specialistė, sertifikatą įgijusi po mokslų baigimo Didžiojoje Britanijoje, teigė, jog labai svarbu skirti maistui laiko ir juo mėgautis, kramtyti ir valgant nieko kito neveikti.

Kaip trečią taisyklę V. Kurpienė įvardijo pakankamo skysčių kiekio suvartojimą: „Reikia gerti pakankamai skysčių, tačiau tai yra labai individualu ir priklauso nuo žmogaus svorio, fizinio aktyvumo, vartojamo maisto. Tokiu atveju reikia stebėti savo šlapimo spalvą, kuri turėtų būti šviesi.“

Paklausta apie 2 litrų taisyklę žinoma mitybos specialistė atskleidė, jog tai išties yra mitas, nes toks suvartojamo vandens kiekis vieniems gali būti per didelis, o kitiems – per mažas.

„Labai svarbu valgyti pakankamai šviežių daržovių. Jos turi užimti didelę dalį lėkštės. Jos turi labai mažai kalorijų, bet daug maistinių medžiagų ir suteikia sotumo jausmą. Kai valgome maistą, kuriame daug kalorijų, bet mažai maistinių medžiagų – vis tiek galime jaustis alkani, o taip pat dažnai tie produktai net skatina alkio jausmą. Tuo tarpu šviežios daržovės turi labai daug naudingų medžiagų ir mažai kalorijų. Tiesa, jos turi būti termiškai neapdorotos ir sezoninės“, – ketvirtąją taisyklę įvardijo V. Kurpienė.

Mitybos specialistė taip pat teigė, jog reikia valgyti kuo mažiau pramoniniu būdu apdorotą maistą, kadangi jame yra daugiau naudingų medžiagų ir jis suteikia sotumo jausmą.

„Taip pat reikia leisti sau mažas nuodėmes, nes jos suteikia laisvės pojūtį. Jei žmogus per daug save riboja, tai anksčiau ar vėliau baigiasi jo kantrybė“, – pasakojo moteris.

V. Kurpienės teigimu, alkoholis taip pat yra didelis svorio metimo priešas: „Jis uždaro riebalinę ląstelę ir neleidžia mesti svorio. Net jei jis metamas, tai daugiausiai iš skysčių.“

www.DELFI.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 

Lietuvos įžymybės

Policijai įkliuvęs TV laidų prodiuseris teisme davė „vyro žodį“: daugiau tai niekada nepasikartos (1)

Žinomas televizijos laidų prodiuseris, prodiusavęs ne vieną skandalingąjį realybės šou, Dominykas Kubilius raudonuoja iš gėdos – vyrui teko pasiaiškinti, kodėl sėdo prie automobilio vairo, nors tokios teisės net neturi.

Teismas keičia T. Barščio planus – iš sportinio „Porsche“ teks perlipti į autobusą (47)

Milijonieriaus, grūdų magnato Tautvydo Barščio sūnus Tautvydas savo prabangųjį „Porsche 911 Turbo S“ turės iškeisti į visuomeninį transportą arba taksi.

J. Didžiulis: aš nesu lietuvis (13)

Ką šiandien reiškia būti lietuviu? Ar tai kraujo ryšys, gimtoji kalba, tradicijos ir papročiai, o gal tiesiog užtenka Lietuvą mylėti? Ir pati Lietuva, kas tai? Geografinė vieta, apibrėžta valstybinėmis sienomis, ar kažkas daugiau? Kas vienija lietuvius Lietuvoje ir svetur? Apie tai, keliaudamas po JAV rytinę pakrantę, Jurgis Didžiulis kalbėjosi su čia sutiktais lietuviais, klausėsi jų istorijų ir jomis dalinasi naujame dokumentiniame filme „What it means to be Lithuanian“, kurio premjera įvyks rugsėjo 30 d., 18 valandą, kino teatre „Pasaka“.

Skandalingosios „Keulė Rūkė“ įkūrėjo įžvalgos apie rinkimus nekuklios ir priimtinos ne visiems (52)

Vienas iš skandalingosios užkandinės „Keulė rūkė“ įkūrėjų, artėjant rinkimams, feisbuke pasidalijo įžvalgomis, kurios vienus vertė šyptelti, kitus – susimąstyti.

Gurmaniškame vakare dalyvavęs M. Petruškevičius: užkandžiui dažniausiai renkuosi austres (43)

Kodėl austrių skanavimas yra tam tikra šventė, geriausiai atsakytų gurmanai, tačiau ne tik išlavinto skonio virtuozai pripažins, kad šis, pats tikriausias jūrų gelmių perlas – rafinuotas malonumas, lietuvių pamėgtas ne mažiau, nei Viduržemio jūros regiono gyventojų. Būtent todėl puošniomis šventėmis išgarsėjusiame sostinės restorane „Imperial“ rengiamas jau 4-asis Lietuvoje Austrių Gliaudymo Čempionatas, kuriame rungiasi žinomiausi šalies virtuvių meistrai.
OKT teatras

ŽUDIKAS MANYJE premjera!
2016 rugsėjo 29 d. 19.00 val.

EGLĖ ŽALČIŲ KARALIENĖ
2016 rugsėjo 29 d. 19.00 val.
Jau šią savaitę – rugsėjo 29, 30 dienomis Raudonojo Kryžiaus ligoninėje bus pristatytas naujausias Oskaro Koršunovo spektaklis „Eglė žalčių karalienė“, kurio pagrindą sudaro interneto portaluose užfiksuoti negailestingi komentarai. Spektaklį-akciją bendradarbiaudami kuria Lietuvos nacionalinis dramos teatras ir OKT / Vilniaus miesto teatras.
Spektaklis, paremtas žiauriais interneto komentarais: „Eglė žalčių karalienė“
2016 rugsėjo 28 d.