Sutuoktiniai stengėsi pabrėžti niekuo nesiskiriantys nuo tėvų paprastose šeimose dar tuomet, kai Williamas 2013 metais pats vairavo automobilį, veždamas namo savo žmoną ir ką tik gimusį sūnelį – princą George'ą. Demonstruodamas, kad nevengia paprastų tėviškų rūpesčių, Williamas elgėsi kitaip negu ankstesnės karališkųjų tėvų kartos.

32 metų princas didžiuodamasis pasakojo, kaip pirmąkart pakeitė George'o sauskelnes. Jis taip pat neslėpė, kad tekdavo derinti bemieges naktis ir darbą paieškų bei gelbėjimo sraigtasparnio piloto pareigose. Williamas pripažino, kad, tapęs tėvu, „daug dalykų vertina kitaip“.

Tačiau kartas nuo karto paaiškėja, kad karališkųjų sutuoktinių gyvenimo sąlygos smarkiai skiriasi nuo paprastų šeimų – pavyzdžiui, kai buvo atskleista, kad 20 kambarių apartamentų Kensingtono rūmuose Londone renovacija mokesčių mokėtojams kainavo 4,5 mln. svarų (6,1 mln. eurų).

Per vieną neseniai vykusį priėmimą Londone Kate, kaip pranešama, užsiminė laukianti savo antrojo vaiko gimimo paskutinėmis balandžio savaitėmis. Tuo tarp princas prognozavo, kad naujos atžalos atėjimas „pakeis žaidimo taisykles“.

George'o gimimas padėjo pakeisti visuomenės požiūrį į Kate, kurį rašytoja Hilary Mantel 2013 metais pakomentavo sakydama, kad žmonės jaunąją kunigaikštienę laiko „manekene iš parduotuvės vitrinos, neturinčią jokios savo asmenybės, visiškai apibrėžtą to, ką ji dėvi“.

Nuo to laiko Catherine pelnė pagarbą dėl savo kovos su ūmiu rytiniu pykinimu, dėl kurio ji buvo hospitalizuota laukdamasi George'o, taip pat žiniasklaidos pranešimų, kad kunigaikštienė buvo pasiryžusi priešintis karališkosios šeimos valiai dėl George'o auginimo.

„Troškimas viską daryti savaip pabrėžia visus Kate ir Williamo sprendimus“, – neseniai rašė žurnalas „People“.

Gyventi „Normaliai“

Nors Williamui ir Kate 2011 metais buvo surengtos tviskančios vestuvės Vestminsterio abatijoje Londone, pora visuomet buvo pasiryžusi išlaikyti savo šeimyninį gyvenimą privačiu.

Jie žadėjo apsaugoti vaikus nuo perdėto žiniasklaidos domėjimosi, kurį Williamas iš dalies kaltina dėl savo motinos Dianos žūties per automobilio katastrofą 1997 metais.

Pora įsirengė namą Anmer Holo viloje, priklausančioje Williamo senelės karalienės Elizabeth II Sandringamo rezidencijai kaimiškame rytų Anglijos regione. Princas taip pat vietinėje greitosios pagalbos tarnyboje gavo naują sraigtasparnio piloto darbą, dėl kurio jis negalės visuomet būti Londone.

Jų sąmoningos pastangos vengti pompastikos padėjo pritraukti naują karališkosios šeimos gerbėjų kartą. Dabar monarchiją palaiko apie 80 proc. šalies gyventojų, šis rodiklis yra didžiausias per kelis pastaruosius dešimtmečius.

Williamas ir jo jaunesnis brolis princas Harry kentėjo dėl savo tėvų išsiskyrimo ir motinos netekties vaikystėje.

Williamas, kuris yra santūresnio būdo negu Harry, įstojo į Šv. Andriejaus universitetą Škotijoje, kur susipažino su Catherine Middleton, studijuodamas meno istoriją.

Kate, verslininko ir buvusios stiuardesės dukra, anksčiau prisipažino, kad „smarkiai nuraudo“, kai pirmąkart susitiko su antruoju eilėje į Britanijos sostą 2001 metais.

Duobėtas kelias

Kaip pranešama, Kate princo dėmesį patraukė per 2002 metais universitete surengtą madų demonstraciją, kurioje jo būsimoji sutuoktinė žengė ant podiumo vilkėdama permatomą suknelę.

Pasakojama, kad tuo metu tarp žiūrovų buvęs Williamas sušnibždėjo savo artimam draugui Fergusui Boydui: „Oho, Kate karšta.“

Maždaug apie 2003-ųjų Kalėdas buvo pranešta, kad jiedu yra pora. Kai kitų metų kovą Williamas ir Kate buvo nufotografuoti kartu slidinėjantys per atostogas, rūmai nepaneigė, kad juos sieja artimi ryšiai.

Pora iširo 2007 metais, bet po kelių mėnesių vėl susitaikė, o galiausiai jiedu apsigyveno kartu, kai Williamas pradėjo darbą vienoje karinių oro pajėgų bazėje Velse.

Galiausiai princas pasipiršo 2010 metų spalį per atostogų kelionę Kenijoje ir įteikė Kate savo motinos sužadėtuvių žiedą.

Jų vestuvės pademonstravo Britanijos karališkosios šeimos tviskesį. Williamą ir Kate sveikino apie milijonas Londono gatvėse susirinkusių žmonių, ir apie 2 mlrd. televizijos žiūrovų stebėjo, kaip nuotaka žengia prie altoriaus.

Gavę Kembridžo kunigaikščių titulą, sutuoktiniai 2001 metais išvyko į savo pirmąją karališkąją kelionę, demonstruodami savitą stilių per vizitą Kanadoje ir Jungtinėse Valstijose, kur dalyvavo ne vien oficialiuose susitikimuose, bet ir nuotaikingai pramogavo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)