Gimusi ir augusi stulbinamos šlovės ir bylinėjimosi šešėlyje, sugniuždyta motinos Whitney Houston netekties, Bobbi Kristina buvo užvaldyta ją supusių žmonių pasiekimų ir demonų dar nespėjusi suvokti, kas esanti ji pati.

Jos mirtis buvo pats baisiausias palikimas

Bobbi Kristina užgeso sekmadienį „Peachtree“ krikščioniškoje slaugos ligoninėje Džordžijos valstijos Duluto mieste praėjus maždaug pusmečiui po to, kai buvo rasta be sąmonės veidu žemyn vandens pilnoje vonioje savo namuose Atlantos priemiestyje, kur gyveno su Nicku Gordonu (Niku Gordonu) - vaikinu, kurį vadino savo vyru. Jai buvo 22-eji.

Bobbi Kristinos kūnas buvo aptiktas sausio 31 dieną. Policijos ataskaitoje jos mirties priežastimi įvardytas „nuskendimas“.

Bobbi Kristina buvo vienintelis poplegendos W.Houston ir dainininko Bobby Browno (Bobio Brauno) vaikas.

Mergina ne vieną mėnesį praleido ligoninėje Atlantos mieste, kol galiausiai buvo perkelta į slaugos namus, o ją ištikusios nelaimės aplinkybės šiurpiai priminė jos motinos tragišką mirtį prieš trejus metus. Bobbi Kristiną radęs N.Gordonas sakė, jog prieš atvykstant pagalbai ji, regis, nekvėpavo ir nebuvo galima užčiuopti jos pulso.

B.K.Brown - vienintelė W.Houston turto paveldėtoja - turėjo svajonių

Socialiniame tinkle „Twitter“ ji apie save rašė: „Karalienės WH dukra“, „Renginių vedėja/aktorė“ iš „William Morris & Co“ ir „PASKUTINĖ iš nykstančios rūšies“.

Netrukus po W.Houston mirties 2012-aisiais ji televizijos laidų vedėjai Oprah Winfrey (Oprai Vinfri) sakė, jog nori eiti motinos pėdomis - dainuoti, vaidinti bei šokti. Tačiau savo karjeros ji taip ir nepradėjo.

Aktorius ir prodiuseris Tyleris Perry po Bobbi Kristinos debiuto jo televizijos šou „For Better or Worse“ 2012 metais sakė, kad šios merginos laukia aktorės karjera, tačiau ji pasirodė tik viename epizode.

Be dviejų nesėkmingų realybės šou ir atsitiktinių paparacų vaizdo įrašų, daugiau Bobbi Kristinos atvaizdų buvo galima rasti socialiniuose tinkluose, kur ji nuolat keldavo savo asmenukes.

Ji kartu su tėvu ir motina dalyvaudavo apdovanojimų ceremonijose ir kartu pasirodydavo ant raudono kilimo. 2009-aisiais Niujorko Centriniame parke Bobbi Kristina duetu su motina atliko „My Love Is Your Love“. Ji tapo socialinės žiniasklaidos sensacija, parašiusia daugiau nei 11 tūkst. „Twitter“ žinučių ir turėjusia 164 tūkst. sekėjų.

Kai socialiniuose tinkluose pasklido žinia apie jos mirtį, savo užuojautą pareiškė ir virtinė garsenybių.

„Ilsėkis ramybėje Danguje. Buvai mylima, Bobbi Kristina Brown“, - parašė „Twitter“ aktorė ir dainininkė Holly Robinson Peete.

„Mano širdį drasko gėla. Ilsėkis ramybėje su savo mamyte, #BobbiKristina, siunčiu savo maldas Brownų/Houstonų šeimai“, - rašoma „Grammy“ laureatės Missy Elliott žinutėje.

O.Winfrey parašė: „Pagaliau ramybė!“

Whitney Houston, vadinta Amerikos numylėtine, buvo nepakartojama. Velionė atlikėja per savo karjerą vien Jungtinėse Valstijose pardavė daugiau nei 50 mln. įrašų. Jos balsas, idealus galios, lengvumo ir grožio derinys, tokias dainas kaip „Saving All My Love For You“, „I Will Always Love You ir „The Greatest Love of All“ pavertė popklasika. Ji pelnė šešis „Grammy“ ir vaidino juostose „Asmens sargybinis“ (angl. „The Bodyguard) bei „Pastoriaus žmona“ (angl. „The Preacher's Wife“).

Bobbi Kristinos tėvas, blogiuko reputaciją pelnęs Bobby Brownas, taip pat tapo muzikos pasaulio megažvaigžde. Su ritmenbliuzo grupe „New Edition“ jis išleido ne vieną platininiu tapusį albumą ir vėliau padarė sėkmingą solo karjerą, tačiau ją sužlugdė narkotikai ir teisinės bėdos.

Bobbi Kristina kartu su tėvais 2005 metais pasirodė „Bravo“ televizijos realybės šou „Būti Bobby Brownu“ („Being Bobby Brown“), kuris atskleidė detalių apie jų audringą šeimyninį gyvenimą. Televizijos žiūrovai galėjo stebėti, kaip garsenybių pora pykstasi, keikiasi ir stoja prieš teismą.

Žurnalas „The Hollywood Reporter“ rašė, kad šis realybės šou parodė, jog B.Brownas yra „dar vulgaresnis nei buvo galima manyti iš straipsnių bulvarinėje žiniasklaidoje“ ir sugebėjo „atimti iš W.Houston paskutinius orumo likučius“.

Kai W.Houston laukėsi Bobbi Kristinos, ji sudarė testamentą, į kurį neįtraukė B.Browno, o visą savo turtą užrašė „savo vaikams ir tolimesniems palikuonims“, rodo 2012 metais Houstonų šeimos pateiktas pareiškimas teismui.

Po 2007 metais įvykusių skyrybų W.Houston atiteko dukters globa. Dainininkė rūpinosi ne tik dukra, bet ir trejais metais už Bobbi Kristiną vyresniu našlaičiu N.Gordonu.

W.Houston priėmė Nicką į šeimą ir nors oficialiai nebuvo jo įsivaikinusi, abu vaikai ją vadino „mama“.

Glaudūs šio trejeto ryšiai sutrūko, kai W.Houston buvo rasta negyva vonioje viename Los Andželo viešbutyje 2012 metų vasario 11 dieną, „Grammy“ apdovanojimų ceremonijos išvakarėse.

Nors viešbučio kambaryje buvo aptikta receptinių vaistų, atlikėjos organizme rasta kokaino, taip pat nustatyta, kad ji turėjo širdies ligą, sukeltą narkotikų vartojimo, buvo prieita prie oficialios išvados, kad jos mirties priežastimi tapo netyčinis nuskendimas.

Bobbi Kristiną, tuomet 18-metę, tame viešbutyje ištiko toks smarkus isterijos priepuolis, kad ją teko hospitalizuoti.

„Jis buvo ne vien motina, ji buvo geriausia draugė“, – dainininkės dukra guodėsi O.Winfrey.

Vėliau Bobbi Kristina paviešino savo romaną su N.Gordonu, drąsiai skelbdama internete jųdviejų nuotraukas, nors bulvarinė žiniasklaidą kaltino porą kraujomaiša.

Houstonai toleravo jų ryšius ir tais pačiais metais dalyvavo televizijos „Lifetime“ realybės šou „Hjustonai: likę vieni“ (The Houstons: On Our Own).

Tačiau viename daug sakančiame epizode velionės dainininkės artimieji davę porelei pylos, kai jiedu pasirodė akivaizdžiai neblaivūs, ir kaltino N.Gordoną nesugebant pasirūpinti savo gedinčia mergina.

N. Gordono santykiai su kai kuriais kitais Bobbi Kristinos giminaičiais toliau blogėjo pastaraisiais metais, kai ji buvo hospitalizuota. Teismas jam uždraudė būti arčiau negu už 60 metrų nuo Pat Houston (Pat Hjuston), Bobbi Kristinos tetos. Jųdviejų konfliktas įsiplieskė susiginčijus dėl N. Gordono teisės lankyti Bobbi Kristiną ligoninėje.

Birželio 24 dieną teismo paskirtas Bobbi Kristinos atstovas pateikė ieškinį, kaltindamas N. Gordoną neteisingai vaizduojant jųdviejų santykius. Jis buvo apkaltintas smurtavęs prieš Bobbi Kristiną ir išsiėmęs daugiau negu 11 tūkst. dolerių iš jos sąskaitos, kai jo merginai buvo palaikoma dirbtinė koma po sausio 31 dieną įvykusios tragedijos.

N. Gordonas taip pat buvo apkaltintas užpuolimu, sumušimu, tyčiniu įskaudinimu ir neteisėtu praturtėjimu.

Fultono apygardos prokuroras Paulas Howardas sakė, kad jis ir jo biuras nori iš naujo peržiūrėti tyrimo medžiagą, kad galėtų nutarti, ar turi būti keliami kokie nors kaltinimai.

Birželio 24-ąją Pat Houston taip pat paskelbė, kad Bobbi Kristina buvo perkelta į slaugos ligoninę.

Bobbi Kristina buvo itin turtinga paauglė, bet tas kapitalas buvo laikomas patikos fonde, siekiant užkirsti kelią kreditoriams ir ;lengvų pinigų besivaikantiems asmenims pasinaudoti jaunu žmogumi, kuris nesugeba kontroliuoti savo išlaidų. Bobbi Kristinos senelė Cissy Houston ir teta Pat Houston galiausiai perėmė to fondo valdymą, o vėliau atvedė savo jaunąją giminaitę į teismą, kad apsaugotų jos turtą.

Houstonai sakė, kad Bobbi Kristina buvo „labai pastebimas taikinys tiems, kad galėtų pasinaudoti netinkama įtaka, gviešdamiesi jos paveldėto turto ir/arba siektų gauti naudos iš (jos) išteklių ir žinomumo“. Šeima ragino teisėją nustatyti vėlesnį terminą, nuo kada Bobbi Kristina galėtų perimti savo pinigų kontrolę.

Bobbi Kristina sutiko su tokiu pavėlinimu, o teisėjas patenkino jų prašymą užbaigti tą bylą.

W.Houston palikimo dydis laikomas privačia paslaptimi

Gegužę teisėjas paskyrė Bobby Browną ir Pat Houston globėjais, suteikdamas jiems bendrą atsakomybę spręsti dėl Bobbi Kristinos gydymo ir jos medicininių poreikių. Advokatė Bedelia Hargrove buvo paskirta palikimo saugotoja, įpareigota prižiūrėti Bobbi Kristinos turtą, įskaitant autorines teises ir teisines pretenzijas.

W.Houston 2001 metais pasirašė 100 mln. dolerių sutartį dėl įrašų leidybos, bet nesugebėjo išpildyti jos sąlygų, o gyvenimo pabaigoje antstoliai konfiskavo du jos namus. Tačiau ankstyva mirtis atgaivino susidomėjimą jos muzika, o dainininkės vardas ir atvaizdai taip pat nešė papildomas pajamas, kurios tapo Bobbi Kristinos palikimo dalimi.

Bobbi Kristina ir N. Gordonas, kurie užaugo kaip brolis ir sesuo, 2014 metų sausį gyveno viename name Rosvelio mieste Džordžijos valstijoje ir vadino vienas kitą vyru ir žmona.

Jie nusifotografavo pozuodami mūvintys vestuvinius žiedus ir paskelbė: “#Laimingai susituokę. Labai #įsimylėję. Čia tiems, kas nesuprato iš karto.“

Abu jaunuoliai ant riešų buvo pasidarę vienodas tatuiruotes su raidėmis WH ir skrendančiais balandžiais, o N.Gordonas ant vienos rankos dar išsitatuiravo W.Houston veido atvaizdą.

Jų pranešimas apie santuoką labai nepatiko Pat Houston, kuri po dviejų mėnesių užsitikrino, kad N.Gordonui nebebūtų leista prie jos artintis.

„Velniai rautų ... Tiesiog neįtikėtina, kaip pasaulis pasiruošęs jus nuteisti už bet ką ir už viską“, – tuo metu savo „Twitter“ žinutėje rašė Bobbi Kristina.

Pernai rugsėjį Pat Houston sakė, kad „labai didžiuojasi Krissy“.

„Mūsų dienomis jaunuoliai yra labai veikiami socialinių tinklų ir visa kita, – Pat Houston sakė naujienų agentūrai „The Associated Press“. – Mes stengiamės jai padėti – tiesiog mėginame patarti ir nukreipti.“

Sprendžiant iš jos pareiškimų internete, Bobbi Kristina buvo sutelkusi dėmesį į artėjančias savo motinos mirties metines. Vienoje paskutiniųjų žinučių ji rašė: „Mažoji panelė ir tavo augantis jaunuolis @nickdgordon ilgisi tavęs, mamyte... Nepaprastai myliu tave, kiekvieną akimirką.“

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)