„Kalifornijos svajų“ prodiuseris Fredas Bergeris jau buvo įpusėjęs padėkos kalbą, kai scenoje pasirodė audito bendrovės „PricewaterhouseCoopers“ atstovai, rašo people.com.

Tada prodiuseris Jordanas Horowitzas priėjo prie mikrofono ir pasakė: „Įvyko klaida. Laimėtojas – „Mėnesiena“.“

„Tai ne pokštas, – patikino jis. – Nejuokauju, ateikite čia.“

Su partnere juostoje „Boni ir Klaidas“ (Bonnie and Clyde) Faye Dunaway (76-erių metų) laimėtoją pristatęs 79-erių metų aktorius Warrenas Beatty nuoširdžiai apgailestaudamas paaiškino, kad jam buvo duotas ne tas vokas, todėl jis ir susipainiojo.

„Noriu paaiškinti, kas įvyko, – kalbėjo W. Beatty, grįžęs į sceną. – Atidariau voką ir ten buvo parašyta „Emma Stone, „Kalifornijos svajos“. Štai kodėl taip ilgai žiūrėjau į F. Dunaway ir į jus visus. Ne todėl, kad būčiau mėginęs sukelti juoką.“


Akimirką W. Beatty, želgdamas į voką, atrodė sumišęs ir dvejojantis. Tada F. Dunaway žvilgtelėjo į kortelę ir paskelbė: „Kalifornijos svajos“.

Už kulisų netrukus pasigirdo tvirtinimų, kad tai nėra W. Beatty kaltė – visas renginio scenarijus buvo kažkoks chaotiškas: pavadinimų supainiojimas – toli gražu ne vienintelis įvykęs nesusipratimas.

„Tai, kas nutiko, yra didžiulis nesusipratimas. Aš asmeniškai už tai kaltinu Steve‘ą Harvey. Kad ir kaip būtų, norėčiau, kad gautumėte „Oskarą“. Juk jų galėtų būti begalė“, – sakė renginio vedėjas Jimmy Kimmelis.

Filmo „Mėnesiena“ aktoriai ir kūrybinė grupė lėtai įžengė į sceną, iš jos besiskirstant „Kalifornijos svajų“ kūrėjams. Prie mikrofono stojo iš tiesų „Oskarą“ pelniusio filmo režisierius Barry Jenkinsas.
„Net svajonėse labai aiškiai suvokiau, kad tai negali būti tiesa, bet velniop svajones, nes tai yra tiesa, – sakė B. Jenkinsas. – Taip, turiu ištarti, kad tai tiesa. Ne prasimanymas. Mūsų komanda ilgai ir atkakliai to siekė. Linkėjimai „Kalifornijos svajoms“. Visiems kuo geriausios kloties.“

Kai „Mėnesienos“ kūrėjų trupė pasidžiaugė laimėjimu, J. Kimmelis dar kartą kreipėsi į apstulbusią „Dolby“ teatre apdovanojimų teikimo ceremoniją stebėjusią auditoriją: „Net nežinau, kas čia įvyko. Kaltinu pats save. Bet prisiminkime, kad tai tik apdovanojimų teikimo šou.“

„Apmaudu matyti nusiminusius žmones, tačiau gera žinia ta, kad pasiklausome keleto papildomų kalbų. Yra tikrai nuostabių filmų. Žinojau, kad sugadinsiu renginį. Taip ir nutiko. Dėkoju už dėmesį. Rytoj vakare vėl, kaip paprastai, vesiu savo laidą. Pažadu niekada čia negrįžti. Gero vakaro!“ – kalbėjo J. Kimmelis.

„Pastebėjau kilusį sambrūzdį ir pamaniau, kad įvyko kažkas netikėto, – aiškino B. Jenkinsas žiniasklaidos atstovams. – Netekau amo. Apėmė labai ypatingas nenusakomas jausmas. Tik viskas įvyko ne taip, kaip tikėjausi.“

„20 pastarųjų savo gyvenimo minučių galėčiau palyginti su beprotybe. Neįsivaizduoju, kas dar labiau dramatiško man galėtų nutikti!“, – pridūrė B. Jenkinsas.

Šiuo metu laukiama oficialaus paaiškinimo, kaip galėjo nutikti, kad W. Beatty gavo klaidingą voką. Tačiau kaip leidiniui „People“ sakė geriausią aktorę paskelbusio Leonardo DiCaprio atstovas spaudai, „jis perdavė kortelę tiesiai E. Stone ir pasakė: „Tikriausiai norėsi ją pasilikti“.“

Du „PricewaterhouseCoopers“ darbuotojau anksčiau yra sakę, kad saugumo sumetimais parengiami „du identiški portfeliai, taigi, visada esama dviejų vokų su laimėtojų įrašais rinkinių“.

Ceremonijos akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)