Savo pasirodymais ir improvizacijomis stebinantis, o neretai ir šokiruojantis, komikas atsakingai ruošiasi viešnagei Lietuvoje ir sako apie mūsų šalį žinantis viską.

„Apie jūsų šalį žinau viską, net ir jos ateitį. Lietuvos nesutarimus su Portugalija 2089 metais, asilų epidemijas – visus šituos dalykus, – sako Dylanas Moranas ir neslepia, jog jo juokelių bagaže galima rasti ir šio to susijusio su Lietuva. – Apie jūsų įtaką Kinijos vidaus politikai, jūsų pomėgį deginti barzdas ir apie tai, kad garbinate pingvinų išmatas“.

„Stand-up“ komedijos žvaigždė meistriškai valdo žodį ir nevengia ironiškų pastebėjimų, pagardintų airišku prieskoniu. Scenoje jis demonstruoja begalinę drąsą, puikiai jaučia žiūrovą, galbūt todėl ir numoja ranka į kalbas, jog lietuviai neturi humoro jausmo.

„Su publika bet kuriame pasirodyme reikia elgtis pagarbiai, kaip su tigrais ar vyresnio amžiaus moterimis, arba kaip su iš abiejų anksčiau paminėtų dalykų išvirta sriuba. O jeigu matau, jog per pasirodymą kas nors, sėdintis pirmoje eilėje nesijuokia ar net nuobodžiauja, aš pats, arba vienas iš mano kūno dublerių per pertrauką juos pamyli. Po to jiems pažadam deimantų ir naują šaldytuvą,“ – žiūrovų linksminimo paslaptis atskleidžia komikas.

Pasak D. Morano, daug kas sakoma apie Lietuvą, bet apie mus jie (airiai), anot jo, dažniausiai dainuoja ir cituoja garsią airišką dainą apie, kaip jis sako, mūsų gražiąją šalį:

„Lietuva! Lietuva!
Kaip gera būti medyje
Su kepure burnoje.
Kodėl, kodėl, kodėl?
Sumetei savo ropes
Į mano pianiną?
Lietuva! Lietuva!“

„Moterys šitą dainuoja, kai gimdo, vyrai – kai eina medžioti,“ – atskleidžia komikas, kuris pernai tapo pirmuoju airių komiku pasirodžiusiu Rusijoje ir visus šokiravo, kuomet išjuokė Michailo Chodorkovskio įkalinimą ir naują įstatymą, draudžiantį homoseksualų propagandą.

„Negaliu pasakyti, ko tikėtis, – jeigu žinočiau, ką darau, nesugebėčiau to padaryti. Tiesiog ateikit“, – į savo naujausią šou „Yeah Yeah“ Vilniuje kviečia D. Moranas.

Įtakingo Prancūzijos dienraščio „Le Monde“ skaitytojai D. Moraną išrinko geriausiu visų laikų „stand-up“ komiku, o Didžiojoje Britanijoje „Channel 4“ analogiškuose rinkimuose jis aplenkė tokias žvaigždes kaip Woody Allenas, Russellas Brandas, Robinas Williamsas ir net George‘as Carlinas.

Komikas – kultinio televizijos serialo „Black Books“ („Bleko knygos“) scenarijaus autorius ir pagrindinio vaidmens atlikėjas. Nuo 1992 metų jis garsėja kaip „stand-up“ komedijų atlikėjas, yra laukiamas svečias didžiausiuose humoro festivaliuose, pelnė prestižinius BAFTA ir „Perrier“ apdovanojimus. Beje, laimėjęs pastarąjį, jis tapo jauniausiu žmogumi gavusiu šį apdovanojimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)