Aštuonmetį Keviną įkūnijęs Macaulay Culkinas (36 m.) vos per kelis metus apsirūpino visam likusiam gyvenimui. O pastarasis aktoriui tik iš pradžių atrodė rožėmis klotas.

Aktoriumi jis tapo būdamas ketverių – tokio amžiaus, kai joks vaikas nė negalvoja apie tai, kuo nori būti užaugęs, o viskas, kas sukasi jų mažose galvelėse, yra žaislai ir cukrumi apibarstyti sausainiai. Tačiau po šešerių metų jo laukė tikras proveržis.

M. Culkinas išgarsėjo šėlmiško Kevino McCallisterio vaidmeniu 1990 metų juostoje „Vienas namuose“ („Home Alone“) bei 1992 metais pasirodžiusiame jos tęsinyje „Vienas namuose: pasiklydęs Niujorke“ („Home Alone: Lost In New York“).

Aktorius taip pat vaidino didelio populiarumo sulaukusiuose filmuose „Dėdė Bakas“ („Uncle Buck“), „Mano mergytė“ („My Girl“) ir „Turtuolis Ričis“ („Richie Rich“).

Būdamas 12 metų jis tapo sėkmingiausiu visų laikų vaikų aktoriumi, o sulaukęs 14 metų nusprendė, kad laikas tapti visiškai nepriklausomu nuo savo tėvų. Juk anot jo, 11 mln. banko sąskaitoje turinčio dvylikamečio vaiko – jis užsidirbo pakankamai, kad nebedirbtų visą likusį gyvenimą. Kaip tarė – taip ir padarė.

Purtomi skyrybų, M. Culkino tėvai Kitas ir Patricia visais įmanomais būdais stengėsi perimti sūnaus turtą. Juk Macaulay – vienas iš septynių šeimos vaikų – buvo vienintelis krovęs jiems turtus.
Kevinas

Nepriklausomas ir velniškai turtingas M. Culkinas vedė būdamas 17-os, o po dvejų metų pasirašė ir skyrybų dokumentus.

Skandalinga žinia apie aktoriaus nakvynes velionio popmuzikos karaliaus Michaelo Jacksono Neverlando rančoje taip pat išlindo į viešumą, kai M. Culkinas tapo liudytoju M. Jacksono pedofilijos byloje. Tiesa, M. Culkinas tąkart kategoriškai neigė patyręs seksualinę prievartą. Neigė ir tai, kad popkaralius kada nors jį nederamai lietė.

Kalbos apie M. Jacksoną bet kuriam žurnalistui, kalbančiam su M. Culkino – tabu. Jo atstovė spaudai kaskart patikina, kad šios temos liesti nederėtų.

„Nepagalvokite, kad tai skaudi tema...“ – bet kokias iškilusias dvejones dėl M. Culkino ir M. Jacksono santykių kaip mat bando išsklaidyti jo atstovė spaudai.

Nors Keviną įkūnijęs Holivudo aktorius jau ilgą laiką apleidęs aktorystę, o jo žvaigždė gerokai prigesusi, aktorius vis dar tikina esąs persekiojamas paparacų.

M. Culkinas tebešiol mėgaujasi tuo absurdišku pamišimu dėl jo karjeros, įkūnytų personažų ir asmeninio gyvenimo. Tačiau realybė kiek niūresnė. Niujorke įsikūrusį Macaulay sutiktumėte nebent 4 valandą ryte – mat tokiu metu jis dažniausiai išeina iš savo apartamentų. Anksti, sakytumėte. Bet taip aktorius išvengia smalsių aplinkinių žvilgsnių.
Macaulay Culkinas

„Youtube“ tinkle galite rasti šimtus vaizdo įrašų, kuriuose aktoriaus privatumo negerbiantys praeiviai tiesiog mosuoja jam prieš nosį savo išmaniaisiais telefonais. Ne ką mažiau spaudoje būta tekstų apie tai, kad Macaulay – prisiekęs alkoholikas, narkomanas ar net ligonis.

Kodėl žmonės vis dar žavisi vaikystėje stulbinančią karjerą padariusiu, o vėliau didžiulį nuosmukį patyrusiu aktoriumi?

„Jei atvirai, neturiu nė menkiausio supratimo. Galvojau apie tai prieš keletą dienų – žengiau gatve, pasijutau stebimas ir staiga mane apspito 20 paparacių. Netrukus prisijungė ir prašalaičiai su savo išmaniaisiais telefonais. Nemanau, kad esu vertas tokio dėmesio“, – pasakojo M. Culkinas.

Ar sulig kiekvienais metais tokių susidūrimų su paparaciais mažėja?

„Tai tęsėsi visą mano, kaip suaugusio žmogaus, gyvenimą. Įsijausdavau į jauko vaidmenį, visada stebėdavau aplinką. Keisčiausia būdavo per pasimatymus, nes iš šono atrodė, lyg negalėjau skirti papakankamai dėmesio šalia esančiam žmogui. Bet nustojau galvoti apie save kaip apie trečiąjį asmenį, nes taip tiesiog išeisiu iš proto. Macaulay Culkinas yra kažkur ten, o aš – Mac'as. O jūs, bičiuliai, galite žaisti su pirmuoju“, – sakė aktorius.

Macaulay Culkinas

DELFI skaitytojų dėmesiui – įdomūs faktai apie M. Culkiną:

• Christopherio Culkino ir Patricios Brentrup sūnus. Jo tėvai kartu praleido 21 metus (1974-1995), tačiau taip ir nesusituokė.

• Turi keturis brolius ir dvi seseris: Shane'as Culkinas (g. 1976), Dakota Culkin (1979-2008), Kieranas Culkinas (g. 1982), Quinn Culkin (g. 1984), Christianas Culkinas (g. 1987) ir Rory Culkinas (g. 1989).

• Tėvui priklausė išimtinė teisė rūpintis Macaulay bei jo broliais ir seserimis. Motina 1997 metų balandį pateikė prašymą dėl globos.

• Macaulay finansų kontrolė 1997 metų vasarį buvo atimta iš šeimos ir perduota jo finansininkui.

• Jis yra dainininko Michaelo Jacksono pirmagimio krikštatėvis.

• Mokėsi Amerikos baleto mokykloje. Ši mokykla yra oficiali Niujorko miesto baleto mokymo akademija. 1934 metais ją įkūrė Lincolnas Kirsteinas ir George'as Balanchine'as.

• Scenoje debiutavo vos ketverių metų.

• Būdamas keturiolikos išseko nuo darbo. Vaidinti baigė 1995 metais. Vėliau, 2001 metais, vėl sugrįžo į sceną ir sukūrė vaidmenį Londono pjesėje „Madame Melville“. Joje vaidino penkiolikmetį, kurį suvilioja jo prancūzų kalbos mokytoja.

• Macaulay vardą gavo Thomaso Babingtono Macaulay garbei, o jo vidurinis vardas Carsonas – Kito Carsono garbei.

• Nuo 2002 iki 2010 metų pabaigos palaikė romantiškus santykius su Mila Kunis.

• Paskutiniais metais iškrito iš vidurinės mokyklos, kur susitiko su savo būsima, o dabar jau ir buvusia žmona Rachel Miner.

• 2004 metų rugsėjo 17 dieną Oklahomoje buvo suimtas už tai, kad turėjo marihuanos.

• Nupirko Marilynui Mansonui pirmąjį pakelį cigarečių jo vaidmeniui filmuojant juostą „Vakarėlių monstras“ („Party Mosnter“, 2003). Aktoriui tai pasirodė labai ironiška, mat Mansoną dauguma laiko „antikristu“, o Macaulay Culkinas veda jį iš kelio.

• Geriausia žinomas Kevino McCallisterio vaidmeniu filme „Vienas namuose“ („Home Alone“, 1990) ir „Vienas namuose 2: pasiklydęs Niujorke“ („Home Alone: Lost in New York“, 1992).

• Tapo pirmuoju vaiku aktoriumi, kuris už vieną filmą gavo milijoną dolerių ir tai už antro plano vaidmenį! Tai buvo juosta „Mano mergytė“ („My Girl“, 1991).

• Kevino McCallisterio vaidmenį juostoje „Vienas namuose“ Macaulay sukūrė Johnas Hughesas, režisavęs dar vieną filmą, kuriame pasirodė Macaulay – „Dėdė Bakas“ („Uncle Buck“, 1989). Vaidmeniui buvo peržiūrėti dar keli berniukai, tačiau tai tik patvirtino, kad Macaulay – tinkamiausias.

• Jo brolis Kieranas Culkinas filme „Vienas namuose“ (1990) ir „Vienas namuose 2: pasiklydęs Niujorke“ (1992) vaidino jo herojaus pusbrolį.

• Parašė knygą pavadinimu „Junior".

• Jo brolis Rory Culkinas, dabar pripažintas aktorius, vaidino ir Macaulay mažesnįjį brolį juostoje „Geras sūnus“ („The Good Son“, 1993), ir paties Macaulay personažą jaunesniame amžiuje „Turtuolis Ričis“ („Ritchie Ritch“, 1994).

• Jo Kevino McCallisterio vaidmuo juostoje „Vienas namuose“ (1990) užėmė 99 vietą „Premiere Magazine“ sudarytame reitinge „Šimtas geriausių visų laikų filmų veikėjų“ („100 Greatest Movie Characters of All Time“).

• Pakrikštijo ne tik Michaelo Jacksono pirmagimį Prince'ą Michaelą, bet ir dainininko dukrą Paris Jackson.

• Turėjo nedidelį vaidmenį Oliverio Stone'o filme „Gimęs liepos 4-ąją“ („Born on the Fourth of July“, 1989), tačiau jo scenos buvo iškirptos.

• Profesionalių imtynių mėgėjas.

• Jo 29 metų sesuo Dakota Culkin mirė atsitiktinai pakliuvusi po automobilio ratais. Avarija įvyko 2008 metų gruodžio 10 dieną Los Andžele, Kalifornijos valstijoje.

• Didelis populiaraus žaidimo „World of Warcraft“ gerbėjas.

• Turėjo netikrą seserį Jennifer Adamson, gimusią iš kitų jo tėvo santykių. 2000 metais Jennifer, būdama 29-erių, mirė nuo narkotikų perdozavimo.

• 2012 metais Užėmė antrą vietą VH1 reitinge „Šimtas didžiausių vaikų žvaigždžių“ („100 Greatest Kid Stars“).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)