Kai Chase, kuri gamino maistą M. Jacksonui bei jo vaikams paskutiniais dainininko gyvenimo mėnesiais, tvirtino, kad M. Jacksonas prieš pat savo mirtį buvo smarkiai fiziškai nusilpęs, rašo cnn.com.

Dar balandį M. Jacksonas buvo kupinas jėgų, sveikas ir aktyvus, o birželį taip nusilpo, jog Prince`as, kuriam tuomet buvo 12 metų, turėjo padėti savo tėvui užlipti laiptais, sakė K. Chase.

Ji taip pat atkartojo savo parodymus apie M. Jakcsono mirties dieną, kuriuos davė gydytojo Conrado Murray byloje.

Tačiau dramatiškiausiai nuskambėjo žodžiai, kaip M. Jacksono mirtis paveikė jo vaikus – Prince`ą, Paris ir Blanketą Jacksoną, kuriems ji tebegamina maistą jų močiutės namuose.

„Jie daug kalba apie savo tėvą, - sakė K. Chase. – Tai kažkas, ko jie niekada neįveiks – meilės ir to, kaip jie ilgisi savo tėvo“.

M. Jacksono motina ir trys jo vaikai iškėlė bylą „AEG Live“, tvirtindami, kad koncertų organizatorė yra atsakinga dėl M. Jakcsono mirties, nes ji aplaidžiai pasamdė ir neprižiūrėjo C. Murray, kuris buvo nuteistas dėl netyčinio dainininko nužudymo.

C. Murray policijai patvirtino, kad suleido M. Jacksonui chirurginio anestetiko propofolio, kad padėtų dainininkui užmigti. Koroneris priėjo išvados, kad propofolis jį pražudė.

„AEG Live“ advokatai savo ruožtu tvirtina, kad C. Murray išsirinko ir prižiūrėjo pats M. Jacksonas, ir teigia, kad įmonės vadovai jokiais būdais negalėjo žinoti, jog gydytojas naudoja pavojingus gydymo metodus.

Paris duoda parodymus

Tą dieną, kai Paris Jackson pamėgino nusižudyti, „AEG Live“ advokatai žurnalistams pareiškė negalintys pažadėti, kad nepanaudos penkiolikmetės parodymų savo gynybai. Kovo mėnesį jie privertė paauglę dvi dienas atsakinėti į jų klausimus.

Vaizdo įrašo iškarpas galite pamatyti čia:

Tačiau Jacksonų advokatai antradienį teisėjui pranešė, jog Paris negalės asmeniškai dalyvauti teismo posėdyje, nes tebėra ligoninėje. „AEG Live“ buvo leista pasitelkti vaizdo įrašą su jos parodymais, kurio fragmentai pradėti naudoti nuo antradienio popietės.

Pirmajame fragmente, kuris buvo parodytas prisiekusiesiems, Paris atsako į „AEG Live“ advokato Marvino Putnamo klausimą apie buvusią vaikų auklę Grace Rwarambą, kuri buvo atleista likus dviem mėnesiams iki M. Jakcsono mirties.

„Mano tėtis jos nemėgo, taigi jis mėgino laikyti ją toliau nuo mūsų, - sakė Paris. – Jis dažnai išsiųsdavo ją su pavedimais“.

Jos tėvas nenorėjo atleisti G. Rwarambos, nes „jautėsi blogai žinodamas, kad ji iš tikrųjų neturi daug pinigų“, - sakė ji.

„Jis sakė, kad ji yra pasalūnė, ji nebuvo sąžiningas žmogus ir daug meluodavo“, - teigė ji.

Paris prisiminė incidentą, kuris nutiko tuomet, kai ji buvo „tikrai maža“. Ji pradėjo nuo to, kad ši istorija buvo „tikras siaubas“ ir kad ji „gali priblokšti“.

Anot jos, auklė paslapčiomis įsmuko į vieno gydytojo kambarį viešbutyje. „Jis prabudo ir pamatė, kad ji guli jo lovoje, - pasakojo Paris. – Taigi, tikrai, tai gana baisu“. Kieno lovą Paris turėjo galvoje, neaišku, nes vaizdo įrašo fragmentas buvo rodomas be konteksto.

M. Putnamas užklausė, kodėl jos tėvas tiesiog neuždrausdavo jai prie jų artintis. „Jis buvo išsiuntęs ją į Indiją atvežti kažkokių prekių, bet ji visada sugrįždavo“, - sakė Paris.

„AEG Live“ gynybos komanda parodė šį fragmentą, kad atremtų K. Chase parodymus apie G. Rwarambą, kuri vėliau turėtų tapti svarbia Jacksonų liudininke.

K. Chase trečiadienį sakė, jog Paris parodymus apie G. Rwarambą paveikė apleistumo jausmas, kurį ji patyrė, kai visai prieš pat tėvo mirtį auklė dingo iš jos gyvenimo.

„Vaikai jautėsi palikti, - sakė K. Chase. – Jie nebuvo laimingi.

„Tai buvo moteris, kuri atstojo jiems motiną, - sakė virėja. – Ji jau buvo šalia, kai jie gimė“.

Tačiau Paris patekus į ligoninę, G. Rwaramba vėl sugrįžo į jos gyvenimą, pažymėjo K. Chase.

„Ji atsigręžė į savo močiutę. Ji atsigręžė į Grace ir savo biologinę motiną Debbie Rowe“, - sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)