Nuo 16 metų pradėjusi dirbti greitojo maisto restorane „McDonalds“, netrukus ji buvo pastebėta ir pradėjo karjerą mados pasaulyje. Andrejai teko dirbti su tokiais garsiais vardais kaip Marcas Jacobsas, Michalsky ir Rosa Clara.

2011 metais modelis pateko į FHM sudarytą seksualiausių pasaulio moterų šimtuką – jai skirta 98-oji vieta. 2014 metais A. Pejic galiausiai atlikta lyties keitimo operacija – mergina teigia dabar esanti labai laiminga ir atgal nesigręžioja.

Andrejos karjera įspūdinga, tačiau neapsiėjo be išbandymų ir sudėtingų pirmųjų kartų. Pavyzdžiui, 2015 metų gegužę ji tapo pirmuoju translyčiu modeliu, papuošusiu „Vogue“ viršelį.

Per interviu „ES Magazine“ modelis iš Australijos sutiko nuoširdžiai papasakoti apie pokyčių laikotarpį ir atskleidė, kodėl niekada nebesigėdija savo praeities.

„Kai buvau maža, mano svajonė buvo vieną dieną tiesiog nubusti mergaite, kaip pasakoje. Svajodavau sutikti gerąją fėją, kuri mane pakeistų. Vėliau supratau, kad tai iš tikrųjų įmanoma. Svajodavau, kad tai būtinai padarysiu ir tai bus laimingiausia diena mano gyvenime. Žinote – taip iš tikrųjų ir buvo!“, – pasakoja A. Pejic.

Andreja paaiškino, kad, pabudusi po operacijos, pagaliau pasijuto savimi ir paprašė gydytojų be gailesčio išmesti atlikusias jos kūno dalis.

„Norėjau surengti savo moteriškumo sutiktuvių vakarėlį, tačiau po operacijos prastai jaučiausi. Pirmiausia turėjau sugalvoti, ką toliau teks daryti su savo karjera“, – pasakoja Andreja.

Kai buvo dar vaikas, iš karo nualintos Bosnijos su šeima pabėgo į Serbiją, kur įsikūrė pabėgėlių stovykloje netoliese sostinės Belgrado. Sulaukusi aštuonerių, kartu su mama pasiprašė politinio prieglobsčio Melburne.

Pasakodama apie karo paženklintą vaikystę, Andreja sako: „Savo akimis mačiau, kaip 50 ir daugiau metų laimingai pragyvenę žmonės staiga buvo priversti kariauti dėl savo tapatybės. Tuo metu visiems buvo sunku patikėti tuo, kas vyksta: kaip tai įmanoma? Supratau, kad, susiklosčius tam tikroms aplinkybėms, gali nutikti praktiškai bet kas“.

„Noriu pasidžiaugti savo tėvo supratingumu. Nors tai jam ir nesuvokiama, kaip vyras iš Balkanų, jis reagavo visai pakenčiamai. Augti darbininkų klasėje nebuvo lengva. Be to, mama mane augino viena, tad stengiausi ją apsaugoti ir ilgai apie savo problemas nekalbėjau“, – prisimena modelis.

„Kartais mama man sakydavusi: „Manai, kad galbūt esi homoseksualus?“. Taip. Svajonės apie meilę visada buvusios heteroseksualios, bet aš visada buvau mergina“, – sako modelis.

Kalbėdama apie pokyčius, Andreja atvira: „Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad apie tai pasakosiu viešai. Galbūt, jeigu gyvenime veikčiau ką nors kito, mano istorija nebūtų žinoma visam pasauliui“.

Andreja papasakojo ir apie dabartinius santykius su nekilnojamo turto agentu iš Niujorko.

„Mums sekasi tiesiog puikiai. Jis manyje mato merginą – tai ir yra svarbiausia“, – teigia Andreja.

Modelis pripažįsta, kad šiandien translytiškumas visuomenėje tapęs gana madinga tema – internetas padeda susibendrauti žmonėms, kurie iki tol jautėsi izoliuoti ir vieni kaip pirštas.

„Seniau buvo labai svarbu pasirinkti, kas esi. Homoseksualus ar tradicinės orientacijos. Vyras arba moteris. Manau, kad jaunoji karta lankstesnė ir atviresnė“, – apie šiuolaikinį jaunimą pasakoja modelis.
Viso interviu metu Andreja davė suprasti, kad slėpti praeities neketina ir nenori.

„Mano svajonė buvo paprasta: pradėti gyventi savo gyvenimą, gerti hormonus, būti moterimi, palaidoti praeitį, pakeisti draugus. Dabar suprantu, kad praeities gėdytis neturėčiau. Turiu vertinti kelią, kurį nuėjau. Galiu gyventi su praeitimi, nes nuo to netampu mažiau moteris. Gimiau tokia, tiesiog prireikė laiko, kol atsiskleidžiau“, – teigia Andreja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (223)