Holivudo įžymybę Niujorko policija suėmė per tiesioginę jo inicijuotą protesto akciją, kurios dalyviai it mantrą kartojo vieną vienintelę frazę „Jis mūsų nesuskaidys“. Ši akcija buvo pradėta D. Trumpo inauguracijos dieną.

Pranešama, kad 30-ies metų aktorius sugriebė vieną iš protestuotojų šalia Niujorko judančių atvaizdų muziejaus. Jam pateikti kaltinimai dėl nusikalstamo išpuolio.

Pasak policijos, Sh. LaBeoufas pastvėrė už 25-erių metų piliečio, kurio tapatybė neatskleidžiama, šaliko ir apdraskė jo veidą.

Kai kuriuose pranešimuose skelbiama, kad užpultasis protestuotojas pasakė į kamerą tai, kas Sh. LaBeoufui nepatiko.

Kelias dienas po D. Trumpo prisaikdinimo šalies prezidentu aktorius nepaliaudamas kartojo žodžius „Jis mūsų nesuskaidys“ į tiesioginio vaizdo kamerą, įmontuotą Niujorko miesto muziejaus sienoje.
Kasdien prie jo prisijungdavo po keletą niujorkiečių ir kartu skanduodavo vieną vienintelį šūkį.

Ši tiesioginė transliacija – tai Sh. LaBeoufo ir dviejų jo bendraminčių suorganizuota meno akcija, kurią buvo planuota tęsti visą D. Trumpo prezidentavimo kadenciją.

Tiesioginė šia kamera filmuojamo vaizdo transliacija buvo pradėta inauguracijos dieną, iš ryto. Tada pradėjo veikti ir interneto svetainė, kurioje žmonės buvo raginami bet kuriuo paros metu rinktis prie muziejaus.

Prie kameros neretai pasirodydavo ir pats Sh. LeBeoufas.

Inauguracijos dieną aktorius Jadenas Smithas, Willo Smitho ir Jada Pinkett Smith sūnus, vadovavo šūkį skandavusiųjų miniai.

Visiškai neseniai aktorius yra pasakęs: „Protestuojame čia prieš suskaidymą. Visi kviečiami prisijungti.“

Muziejaus darbuotojas Jasonas Eppinkas sakė, kad projekto tikslas – pokalbio apie kritinę akimirką, kurią šiuo metu išgyvena amerikiečiai, inicijavimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)