Edithos Piaf protežė, Marilynos Monroe meilužis, Simone Signoret vyras – nenuostabu, kad dažnam sunku patikėti, kaip sunkiausiai prieinamas praėjusio amžiaus aktores žavėjęs artistas Yvesas Montandas galėjo turėti tik vieną vaiką: antrosios žmonos Carole Amielės išnešiotą Valentiną, gimusį, kai Y. Montandui jau buvo 67-eri. Gal todėl Y. Montando atvejis buvo pirmasis, plačiai nuskambėjęs populiariojoje žiniasklaidoje, nes norintieji įrodyti jo tėvystę kasėsi iki pat palaikų.

Y. Montandas mirė 70-ies – likus trims dienoms iki teismo posėdžio, kuriame turėjo gintis prieš netikinčius, kad Valentinas vienintelis jo sūnus.

Aurore Drossard tvirtino esanti jo dukra, tačiau Y. Montandas būdamas gyvas nesutiko atlikti tėvystės nustatymo tyrimo ir tik dėl užsispyrusių ieškovų teismas leido genus tikrinti po mirties. Kapuose išgulėję septynerius metus Y. Montando palaikai galiausiai buvo iškasti ir 1996 m. nustatyta, kad dukra apsiskelbusi A. Drossard visą laiką klydo. Y. Montandas – ne jos tėvas.

„Pildydama anketas norėčiau pažymėti tėvą, jo vardą ir profesiją, o ne brūkšnelį. Juk čia ne tas atvejis, kai tėvas nežinomas ar kai tėvai išsiskyrę. Tai - nepripažinta tėvystė, o tai blogiau, nes niekada nesu nieko išgyvenusi kartu su tėvu“, – sakė A. Drossard.