Nuo 30 tūkst. svarų kainuojančio barškučio iki šešiaženklės sumos, paaukotos jauniausios karališkosios šeimos narės vardu – šalių lyderiai ir garbingi asmenys iš viso pasaulio negailėjo pinigų, paminėdami Didžiosios Britanijos princo Williamo ir Kate Middleton dukrelės pirmuosius karališkojo gyvenimo metus, rašo usmagazine.com.

„Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė yra neįtikėtinai dėkingi už visus laiškus, dovanas ir linkėjimus, kurių sulaukė per metus nuo Charlotte gimimo“, - pirmadienį, gegužės 2 dieną, kai švenčiamas mažosios princesės gimtadienis, pranešime spaudai rašė rūmai.

Bene prabangiausia Charlotte gauta dovana yra baltojo aukso barškutis, inkrustuotas deimantais. Šis žaislas, kurį pagamino „Natural Sapphire Company“, yra vertas 30 tūkst. svarų (maždaug 33 tūkst. eurų).

22-asis Kanados ministras pirmininkas Stephenas Harperis atsiuntė Charlotte žieminį kombinezoną, vieną knygą ir jos vardu paaukojo 100 tūkst. dolerių už vakcinas pasisakančiai organizacijai „Immunize Canada“.

JAV prezidentas Barackas Obama ir pirmoji JAV ponia Michelle Obama, balandžio mėnesį lankęsi Didžiojoje Britanijoje, padovanojo Charlotte pliušinį šunį ir vieną dėlionę.

Tuo tarpu Charlotte tetos Pippos Middleton dovana buvo tikrai praktiška: ji padovanojo suyrančių, natūralių muslino sauskelnių.

Tarp kitų įsimintinų dovanų yra Kinijos prezidento Xi Jinpingo padovanotas šilkinių figūrėlių rinkinys, vaizduojantis XVIII amžiaus kinų pasaką „Raudonųjų rūmų sapnas“, Hanso Christiano Anderseno pasakų knyga nuo Didžiosios Britanijos ministro pirmininko Davido Camerono ir rankų darbo paltai, skirti tiek Charlotte, tiek jos vyresniajam broliukui.

Pastaruosius padovanojo Butano karalius Jigme ir karalienė Jetsun, su kuriais Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė buvo susitikę per praėjusio mėnesio vizitą Rytų Azijoje.

34 metų K. Middleton, sekmadienį (gegužės 1 dieną) išleidusi savo dukrelės portretų rinkinį, ir 33 metų Williamas pirmadienį Charlotte pirmąjį gimtadienį atšventė su šeimos nariais ir artimais draugais savo namuose Norfolke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)