Kaip praneša Lietuvos radijas, užsienio žiniasklaida skelbia, kad pastaruoju metu dainininkė gydėsi nuo priklausomybės nuo narkotikų, tačiau kol nežinoma, ar narkotikai tapo mirties priežastimi. Kaip praneša portalas tmz.com, kambaryje nebuvo rasta nei narkotikų, nei žymių, kad dainininkė būtų gėrusi alkoholį, tačiau rasta įvairių receptinių vaistų. Portalo šaltinių duomenimis, jos kūnas buvo ištrauktas iš vonios, taigi įtariama, kad ji galėjo paskęsti vonioje, kai jai pasidarė bloga.

Anot CNN, kūną Los Andželo "Beverly Hilton" viešbučio kambaryje rado atlikėjos apsaugininkas. Skelbiama, jog buvo bandoma W. Houston reanimuoti, tačiau nesėkmingai. 15.55 val. vietos laiku (1.55 val., auštant sekmadienio rytui Lietuvos laiku) buvo konstatuota mirtis.

Beverly Hillso policijos atstovas Markas Rosenas žiniasklaidai pranešė, jog nebuvo jokių nusikaltimo požymių ir tai, jog atlikėjos mirties priežastis yra tiriama.

Naujiena apie garsenybės mirtį pasaulį pasiekė "Grammy" apdovanojimų išvakarėse. Kelios valandos prieš tradicinę "Grammy" išvakarių vakarienę tame viešbutyje, kur, kaip pranešama, turėjo pasirodyti scenoje. Į vakarėlį atvykusios žvaigždės buvo šokiruotos žinių apie muzikos pasaulio netektį, prie viešbučio rinkosi reporteriai ir dainininkės gerbėjai, stovėjo mobili teismo ekspertizių laboratorija ir daug policijos automobilių, o viduje - bare ir fojė - svečiai stebėjo tiesioginę televizijos transliaciją apie W. Houston mirtį.

Nuotraukų albume - atsisveikinimas su dainininke viešbutyje:

Įžymybės užuojautą reiškė socialiniuose tinkluose

Socialiniuose tinkluose apie W. Houston mirtį komentarus rašo ir užuojautą reiškia daugybė atlikėjos gerbėjų. Tarp jų - ir Lietuvoje lapkričio mėnesį lankęsis atlikėjas Lenny Kravitzas. Savo paskyroje socialiniame tinkle jis apgailestavo dėl dainininkės mirties. "Whitney, ilsėkis ramybėje. Tokios, kaip tu, niekada nebebus", - rašė jis.

Kim Kardashian taip pat neabejinga faktui apie dainininkės mirtį: "Ką tik sužinojau tragiškas naujienas apie tai, kad Whitney išėjo anapilin. Meldžiuosi už jos dukterį ir artimuosius. Mes visada tave mylėsime, Whitney..."

Kantri dainininkė Dolly Parton, sukūrusi vieną įsimintiniausių W. Hiuston hitų "I Will Always Love You" pareiškė, kad "mano širdis buvo viena iš milijonų, kurios sudužo, išgirdus apie Whitney Houston mirtį". "Aš visuomet jai liksiu dėkinga, su pagarbia baime prisimindama, kaip nuostabiai ji atliko mano sukurtą dainą. Iš visos širdies sakau - Whitney, visuomet tave mylėsiu. Mes tavęs pasiilgsime".

Dėl netikėtos mirties užuojautą legendinės dainininkės artimiesiems socialiniuose tinkluose reiškia Paris Hilton, Kelly Roland, Wyklefas Jeanas, Melanie Brown, Perezas Hiltonas, Dima Bilanas, Piersas Morganas, Jennifer Lopez, Wayne'as Rooney, Lil Kim, Rihanna, Enrique Ilglesias, Sharon ir Kelly Osbourne, Ellen Degeneres, Jessica Simpson, Pink, Eva Longoria, Paula Abdul, Pitbull, Katy Perry, Justinas Bieberis, Mariah Carey ir daug kitų garsenybių iš viso pasaulio.

Muzikantai, susirinkę prieš sekmadienį vakare įvyksiančią "Grammy" įteikimo ceremoniją, reiškė paskutinę pagarbą dainininkei, kuri pardavė daugiau kaip 170 mln. savo įrašų egzempliorių, bet vėliau įklimpo į visų akivaizdoje vykusią kovą su priklausomybe narkotinėms medžiagomis.

"Ji buvo viena geriausių dainininkių, kokias tik esu girdėjęs", - ant raudonojo kilimo prie "Beverly Hilton" sakė dainininkas veteranas Tony Bennettas.

Dainininkės profesinė biografija - viena įspūdingiausių pasaulyje

Whitney Elizabeth Houston gimė 1963 metų rugpjūčio devintąją Newarke, Naujojo Džersio valstijoje. Iki 11-os metų amžiaus ji dainavo vaikų gospelo chore. Garsenybės karjeroje - ir modelio bei aktorės profesijos.

Pirmasis W. Houston singlas - duetas su Teddy Pendergrassu, pavadinimu "Hold Me". Išleistas 1984-iais jis nebuvo sėkmingas.

Sėkmingiausias W. Houston karjeros laikotarpis - nuo 1980-ųjų iki 1990-ųjų metų. Šiuo laikotarpiu Amerikoje ji buvo vadinama auksine muzikos industrijos mergina dėl ypatingai gerų pardavimų rezultatų. Publiką ji pavergė unikaliu galingu balsu.

Oficialiame W. Houston tinklalapyje skelbiama, jog dainininkė, ne vienerius metus kentėjusi nuo priklausomybių, yra pardavusi 170 milijonų albumų, singlų ir video.

Whitney bendradarbiavo su Enrique Iglesiasu, George'u Michaelu, Deborah Cox, Babyface, Davidu Fosteriu, Missy Elliott, Wyclefu Jeanu, Lauryna Hill bei Q-Tip ir kitomis garsenybėmis.

Per kelis karjeros dešimtmečius amerikiečių dainininkė pelnė 6 "Grammy", 30 "Billboard" ir 22 "American Music Awards" apdovanojimus. W. Hiuston išleido septynis studijinius albumus, pardavė apie 170 milijonų diskų, singlų ir vaizdo įrašų kopijų. Ji taip pat vaidino filmuose "Asmens sargybinis" ("Bodyguard", 2002), "Waiting to Exhale" (1995) ir "The Preacher's Wife" (1996).

Deja, jos karjera ėmė strigti, kai ji pripažino, kad gyvendama santuokoje su buvusiu vyru Bobby Brownu, kuris prieš ją yra pakėlęs ranką, vartojo narkotikus.

B. Brownas 9-ajame dešimtmetyje ir 10-ojo dešimtmečio pradžioje buvo vienas įspūdingiausiu ritmenbliuzo dainininkų, bet dabar yra labiau žinomas kaip buvęs W.Houston vyras, narkomanas, ne kartą turėjęs reikalų su teisėsauga.

Sutuoktiniai, kurie išsiskyrė 2007-aisiais, vaidino realybės televizijos seriale "Being Bobby Brown", kuriame jų santuoka atsispindėjo su visais trūkumais. Jiedu turi dukterį Bobbi Kristiną.

1993 metais B.Brownas Atlantoje buvo sulaikytas dėl nepadoraus elgesio, o 1995-aisiais - dėl peštynių. 1996 metais jis buvo areštuotas už vairavimą apsvaigus, o 2003-iųjų pabaigoje - už įtariamą W.Houston sumušimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)