Mel B advokatai pirmadienį iškovojo apsaugos orderį, draudžiantį S. Belafonte artintis prie Mel B ir trijų jos vaikų. Jam liepta išsikraustyti iš šeimos namų. Savo pareiškime Mel B papasakojo siaubingą smurto istoriją. TMZ.com pateikia tik kelis jos nurodytus faktus:

2007 m. lapkritį, tą vakarą, kai ji turėjo dalyvauti laidos „Dancing with the Stars“ finale ir namuose jam ruošėsi, pasak jos, Stephenas abiem rankomis suėmė jos kaklą, ėmė ją smaugti ir numetė ant grindų. Pasak Mel B, tai jam buvo būdinga: kai tik ji sulaukdavo kokios nors sėkmės, jis ją sumušdavo, kad ji žinotų, kas kontroliuoja padėtį.

2012 m. liepos mėn., kai ji dalyvavo laidoje „X faktorius“ ir ruošėsi filmuotis ištraukoje su Usheriu, S. Belafonte apėmė pavydo įsiūtis. Jis trenkė jai kumščiu į veidą ir praskėlė lūpą. Kai ji jo paklausė, kaip jai dabar reikės dirbti sužeistu veidu, jis pasakė, kad jai reikėjo apie tai pagalvoti prieš tai, kai nusprendė flirtuoti su Usheriu.

2012 m. rugpjūčio mėn., likus dienai iki dalyvavimo Londono olimpinių žaidynių uždaryme, jis jai trenkė kumščiu ir prispaudė prie kilimo. Kilimas nubrozdino jai odą, o jis ją privertė parašyti „Twitter“ svetainėje, kad ji susižeidė pati, bėgdama su „Christian Louboutin“ aukštakulniais.

Mel B teigia, kad nuo Stepheno pastojo jų auklė. Pasak Mel B, jis jai pasakė, kad nori turėti tą kūdikį, taip pat nori, kad jie gyventų visi kartu. Tačiau, pasak jos, galiausiai Stephenas pareikalavo, kad auklė pasidarytų abortą. Ji taip pat pareiškė, kad Stephenas sumokėjo auklei daugiau nei 300 tūkst. dolerių (daugiau nei 280 tūkst. EUR) iš Mel B pinigų „už tariamas auklės paslaugas“.

Ji pasakė, kad 2014 m. ją įveikė emocinis ir fizinis išsekimas ir ji išgėrė visą buteliuką aspirino. Ji mėgino paskambinti pagalbos tarnyboms, bet jis jai neleido, įmetė į miegamąjį, užrakino duris ir sušuko: „Mirk, kale!“

Mel B teigia, kad Stephenas turi sekso įrašų su ja ir nuolat grasina, kad juos paskelbs ir sugadins jos karjerą.

Pasak jos, jis privertė ją dalyvauti seksualinėse orgijose su juo ir atsitiktinėmis moterimis ir dažnai slapta visa tai filmuodavo. Kai ji bandydavo priešintis ir nedalyvauti sekso trise eksperimentuose, jis grasindavo, kad paskelbs sekso vaizdajuostes.

Mel B sako, kad daug kartų bandė jį palikti, bet jis jai grasino smurtu ir gąsdino, kad sugriaus jos gyvenimą, jos karjerą ir atims vaikus.

Moters teigimu, Stephenas namuose turi ginklą... ir tai yra nusižengimas: oficialiai jam uždrausta laikyti ginklus, nes anksčiau jis buvo teistas už smurtą prieš kitas moteris.

Alkoholio, tabako ir šaunamųjų ginklų kontrolės departamentas išdavė S. Belafonte kratos orderį po to, kai jo brolis pranešė, kad Stephenas turi šautuvą. Mel B teigimu, Stephenas ginklą laikė miegamojo spintoje įrengtame seife. Pasak Mel, pareigūnai ginklo nerado.

Teisėjas ne tik išdavė apsaugos orderį, bet ir nurodė Stephenui išsikelti iš Holivudo kalvose esančių šeimos namų.

Jis nuėjo į namus pirmadienio popietę, susirinko kelis savo daiktus ir pasakė TMZ fotografui, kad visi kaltinimai yra neteisingi.