DELFI žiniomis, vienu iš „Holokausto architektų“ vadinamą A. Eichmanną filme „Eichmann Show“ vaidina lietuvių aktorius Vaidotas Martinaitis.

Tačiau pagrindinis juostos herojus - ne už Holokausto nusikaltimus teistas austras, bet sudėtingą teismo procesą fiksavęs britų žurnalistas, kurio vaidmenį sukūrė M. Freemanas.

Kartu su britų žvaigžde filme „Eichmann Show“ nusifilmavo ir lietuvių aktorius Džiugas Siaurusaitis.

„Pradžioje aš Martino netgi nepažinau. Pasirodė matytas, bet tik gerokai vėliau supratau, iš kur“, - DELFI apie savo susitikimą su M. Freemanu pasakojo Dž. Siaurusaitis, kuriam filme teko suvaidinti teismo apsaugos viršininką.
Džiugas Siaurusaitis (J. Urbonavičiūtės nuotr.)

„Mano vaidmuo buvo labai mažas. Todėl buvo šiek teik neįprasta ir keista, nes man reikėjo vaidinti pasipūtusį ir savimi pasitikintį apsaugininką, kuris visiškai atsainiai žiūri į žurnalistą - šiuo atveju pagrindinį filmo herojų - nekreipia į jį dėmesio, neklauso, ką jis sako. Nes dažniausiai filmuose visi kiti herojai paklūsta pagrindinio vaidmens atlikėjui“, - juokiasi Džiugas.

Anot aktoriaus, filmų „Hobitas“ ir „Šerlokas“ žvaigždė jam pasirodė labai šiltas ir mielas žmogus.
Martinas Freemanas Vilniuje

„Tarp filmavimų teko su juo pasikalbėti, parepetuoti savo tekstus. Apie gyvenimą per tokį trumpą laiką pakalbėti nesuspėjome, - juokiasi jis. - Tačiau jis man pasirodė labai kultūringas ir santūrus žmogus. Kaip supratau, jis labai norėjo artimiau pažinti Lietuvą. Girdėjau, kad savaitgalį jis jau turėjo pažintinę kelionę po Vilniaus naktinius klubus.“

Šeštadienį M. Freemanas su filmavimo komanda apsilankė keliuose restoranuose ir mielai įsiamžino su jį atpažinusiais gerbėjais.

Lietuvoje aktorius viešės apie tris savaites.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)