Tačiau net ir vaikiškų filmų nežiūrintys šį aktorių puikiai žino iš internetinių memų, mat scena iš filmo "Niekados šalie beieškant".

Dabar vienas įsimintiniausių jo vaidmenų – Normanas Batesas kultinės juostos „Psichopatas“ (Psycho) priešistorėje seriale „Bates Motel“ (Bateso motelis).

F. Highmore‘ui ši transformacija atrodo natūrali ir savaime suprantama. Juo labiau, kad kiekvienas aktorius, karjerą kine pradėjęs dar vaikystėje, nori atsikratyti infantilumo šleifo ir tapti rimtesnių filmų žvaigžde.

F. Highmore‘as sako, kad jam greičiausiai pavykę pasakyti "ne" vaidmenims, kurie jam būtų prilipdę vienokią ar kitokią etiketę.

„Kino pasaulis labai sudėtingas, dažniausiai tai nėra aktoriaus kaltė, tačiau jaunystėje galima labai lengvai prisitraukti etiketę, kurios vėliau taip lengvai neatsikratysi“, – teigia 25 metų kino žvaigždė.

Be to, aktorius sako, kad jį visada įkvėpęs bičiulio Danielio Radcfliffe‘o pavyzdys – kadaise suvaidinęs burtininką Harry Potterį, 27 metų aktorius sėkmingai įsitvirtino kino pasaulyje ir dabar džiaugiasi rimtais vaidmenimis.

„Danas nuveikė tiek daug. Jo darbo etika tiesiog fantastiška. Būtent tai jam padėjo sėkmingai palikti praeityje H. Potterį ir judėti toliau – tiek kine, tiek teatre. Jo polėkis mane įkvepia“, – teigia F. Highmore‘as, kurio mama Sue Latimer dirba ne tik sūnaus, bet ir D. Radcliffe‘o agente.

Kaip ten bebūtų, D. Radcliffe‘as realiai rizikavo visiems laikams žmonių akyse taip ir likti H. Potteriu. F. Highmore‘as ryžosi dar drąsesniems manevrams: jis rinkosi daug skirtingų vaikiškų vaidmenų, o ne vieną personažą. Tada lėtai pajudėjo pirmyn – sekė vaidmenys juostose paaugliams.

Serialas „Bates Motel“, kuriame britas pradėjo filmuotis bebaigdamas arabų ir ispanų kalbų studijas Kembridžo universitete, Jungtinėse Valstijose itin populiarus.

Naujausias aktoriaus darbas – dar vienas serialas. Tai BBC kuriamas darbas „Close to the Enemy“.

Šnipų drama, kurios pagrindinis veiksmas vyksta bombų nuniokoto Londono viešbutyje 1946 metais, pasakoja kariuomenės kapitono Callumo Fergussono istoriją. Jis bandė Vokietijos mokslininką įtikinti išduoti valstybines paslaptis, susijusias su lėktuvo variklio kūrimu.

F. Highmore‘as teigia dar niekada gyvenime taip stipriai nejutęs spaudimo, kaip filmuojant tas šešias britų serialo serijas. Pareiškimas gana rimtas, turint omenyje, kad vaidmuo filme „Niekados šalies beieškant“ kadaise suteikė galimybę dirbti su tokiomis žvaigždėmis kaip Kate Winslet ir Johnny Deppas.

„Juk tuomet buvau dar vaikas, nemanau, kad man labai rūpėjo, kas tie žmonės, su kuriais dirbu. Manau, kad tai buvo labai sveika karjeros įžanga. Apie nieką neturėjau susidaręs išankstinės nuomonės. Tiesiog tai buvo žmonės, su kurias buvo labai smagu dirbti, turėti reikalų“, – apie karjeros pradžią ir prasmingas pažintis pasakoja Londono Soho rajone kalbintas aktorius.

F. Highmore‘as sako, kad ir po šiai dienai susirašo su J. Deppu, su kuriuo dirbo ir filme apie Šokolado fabriką.

„Jis man padarė didžiulę įtaką. Pavyzdys, kaip nereikia leistis įkalinamam konkretaus personažo ar žanro. Be to, jo humoro jausmas tiesiog nuostabus, jis labai įžvalgus ir pastabus“, – apie J. Deppą atsiliepė jaunasis kolega.

Nors F. Highmore‘as atėjo iš teatro aplinkos (jo tėvas – aktorius Edwardas Highmore‘as), jis lankė paprastą mokyklą šiauriniame Londone.

„Dirbau Los Andžele, tačiau namie buvo paprastas vaikas. Vaidyba visada buvo laisvalaikis, o ne pagrindinis tikslas“, – sako jis.

Pagrindinis tikslas visada buvęs universitetas: „Studijos visada buvo mano sąmoningas pasirinkimas, tai buvo tai, ko siekiau ir norėjau. Vaidyba ir mokslas visada buvo šalia, bet niekada vienas kitam netrukdė, nes prioritetas buvo aiškus“.

Pirmuosius dvejus studijų Kembridže metus jis nevaidino visai.

„Nenorėjau to daryti. Norėjau žaisti futbolą universiteto komandoje, studijuoti ir studentauti“, – savo sprendimą aiškina F. Highmore‘as.

Trečiuosius studijų metus jis praleido užsienyje, taigi praktiką Madride pavyko derinti su „Bates Motel“ filmavimų pradžia. Dabar darbai taip įsisuko, kad aktorius netgi planuoja pats parašyti scenarijų vienai serijai ir ją režisuoti.

„Esu įpratęs nuolat derinti aktorystę ir kitą veiklą, pavyzdžiui, diplominį darbą.M patinka, kai dirba abu smegenų pusrutuliai“, – šypsosi aktorius. Sulaukęs pastabos, kad labai sunku vienu metu du darbus atlikti vienodai kokybiškai, aktorius nesiginčija. „Tikrai nelengva. Juo labiau, kad niekada nebuvau tas, kuris slysta paviršiumi“, – pripažįsta.

Nors aktorius bendrauja itin šiltai ir atrodo draugiškas, atvirauti apie asmeninį gyvenimą jis nelinkęs. Jeigu šis jaunas vyras toks diskretiškas, nori nenori kyla klausimas, kodėl jis nesirenka tradicinės Kembridžo arabų kalbos absolventų karjeros ir nesirenka darbo slaptojoje tarnyboje.

„Taip, mane visada žavėjo tas jų įvaizdis. Taigi, kai filmuosiu „Bateso motelį“ Vankuveryje, aš tikrai dirbsiu MI5. Ir tai bus nuostabiausias mano vaidmuo“, – šypsosi aktorius.

Nuotraukų albume - aktorius anksčiau ir dabar:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)