Kai 1947 metais M. Callas įžengė į operos pasaulį, ji svėrė 156 kg. Šiandien ji būtų laikoma nutukusia, tačiau tuomet toks antsvoris nekėlė rūpesčių – operos dainininkai dažnai būna apkūnūs.

Tačiau netrukus ji pajuto spaudimą sulieknėti. Kino režisierius Luchino Visconti pareiškė nedirbsiantis su ja, jeigu ji nenumes bent 28 kg. M. Callas suprato, kad antsvoris pradeda trukdyti karjerai.

Per vieną interviu britų dirigentui Edwardui Downesui M. Callas prisipažino: „Buvau tokia sunki, jog apsunko net mano vokalas“.

„Varginau pati save, pernelyg daug prakaituodavau ir tikrai pernelyg daug dirbdavau. Mano sveikata nebuvo gera. Negalėdavau laisvai vaikščioti. Aš pavargdavau nuo savo partijų, pavyzdžiui, nuo šios jaunos, dailios moters vaidmens. Aš būdavau sunki ir man būdavo nepatogu judėti“.

M. Callas taip greitai numetė daugiau kaip 40 kg, jog pasklido gandai, kad ji prarijo kaspinuotį. M. Callas neigė šiuos gandus ir tikino, kad sulieknėti jai padėjo sveika mityba. Tačiau kalbos apie kaspinuotį nesiliovė, ypač po to, kai asmenys iš artimo žvaigždės rato atskleidė, jog sopranas buvo gydomas nuo kirmėlių.

20 metų įžymybių dietologe dirbanti daktarė Tanya Zuckerbrot teigė, kad kaspinuočiai, kurie itin populiarūs Meksikoje ir gali kainuoti iki 1,5 tūkst. JAV dolerių, žmogaus organizme sukelia rimtų sveikatos problemų.

Kalbėdama apie šį parazitą, kuriuo galima apsikrėsti per blogai termiškai apdorotą gyvulių mėsą, ji sakė: „Kaspinuočiai gali sukelti cisticerkozę – cistų sukeltą infekciją, kuri naikina smegenų audinius ir sukelia paralyžių“.

„Ši kirmėlė taip pat trukdo organizmui pasisavinti maistines medžiagas, todėl žmogus gali justi jų stygių“.

Tačiau po to, kai M. Callas sulieknėjo, niekas nekalbėjo apie kaspinuočių dietos pavojus – visą dėmesį pasiglemžė naujoji M. Callas figūra. Operos pasaulis, įskaitant ir tarptautinį pripažinimą pelniusį operos dainininką Tito Gabi, liaupsino M. Callas grožį.

„Ji ne tik buvo ypatingai apdovanota muzikine ir dramine prasme – ji ir pati buvo gražuolė“, - sakė T. Gabi.

„Tai žinodama, kiekvieną vaidmenį ji apgaubdavo vis nauja magija“.

Nors M. Callas atsikratė antsvorio, ji išsaugojo nepasotinamą apetitą. Dainininkė iš virėjų visame pasaulyje rinkdavo savo mėgstamų valgių receptus, įskaitant omleto su pomidorais ir šokoladu įdarytų bandelių, bet niekada jų nevalgydavo.

„Užsirašyti šiuos receptus jai būdavo savotiškas malonumas, nes ji retai leisdavo sau paragauti ką nors iš šių valgių“, – „The Guardian“ sakė vienas M. Callas gyvenimo tyrinėtojas.

Ji netgi rengdavo prabangias ir ištaigingas vakarienes, tačiau kol svečiai su pasimėgavimu kirsdavo įmantrius patiekalus, ji paimdavo tik po mažytį maisto gabaliuką.

Nors M. Callas pavyko laikytis mitybos režimo, jos asmeninis gyvenimas virto šipuliais, kai jos vyras Aristotle Onassis paliko ją dėl našlės Jackie Kennedy. Tiesa, teigiama, kad A. Onassis ir M. Callas susitikinėdavo ir po savo skyrybų.

M. Callas sveiko gyvenimo būdo laikėsi iki pat mirties 1977 metais. Ji mirė Paryžiuje, būdama 53 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)