Šis incidentas nutiko pirmadienį, kai 66 m. bendrovės „Virgin Group“ magnatas treniravosi su savo suaugusiais vaikais Holly ir Samu. Seras Richardas, kurio turtas siekia beveik 4 mlrd. svarų (4,67 mlrd. EUR), buvo nugabentas į Majamį Floridoje, kur jam buvo atlikti tyrimai. Paaiškėjo, kad jam trūko raiščiai ir plyšo skruostas.

Jis pasakė: „Važiavau nuo kalno, kai staiga labai sutemo ir aš sugebėjau pataikyti ant „miegančio policininko“ kauburio. Nuo smūgio persiverčiau per dviračio vairą ir man prieš akis tiesiogine prasme prabėgo visas gyvenimas. Tikrai maniau, kad mirsiu.“

„Skridau galva į priekį ant betoninio kelio, laimei, didžiausia smūgio jėga skruostui ir pečiams.“

R. Bransono sužalojimai:

R. Bransonas pridūrė, kad gyvybę jam išgelbėjo tai, jog jis dėvėjo šalmą, o jo dviratis nuskrido nuo skardžio.

„Tikrai nepatikėjau, kad likau gyvas, ir net neparalyžiuotas“, - tęsė jis. Pirmasis žmogus, atvykęs į įvykio vietą, buvo jo asistentė Helen Clarke, kuriai jis pasakė: „Aš gyvas! Jūs vis dar turite darbą.“

Jis buvo nugabentas į ligoninę, kur atlikę tyrimus gydytojai pasakė, kad jam neįtikėtinai pasisekė, nes jis apsiėjo be sunkių sužeidimų.

Pasak R. Bransono, didžiausias iššūkis jam dabar – gerti arbatą per šiaudelį.

„Mano požiūris visada buvo toks: jei nukrenti tiesiai ant veido, bent jau judi pirmyn. Tereikia atsikelti ir bandyti dar kartą.“

Incidentas įvyko praėjus penkeriems metams nuo gaisro privačioje jo rezidencijoje Nekerio saloje, kuris taip nusiaubė jo 75 mln. svarų (apytikriai 87,65 mln. EUR) vertės namą, kad jį reikėjo perstatyti iš naujo.

Prieš pusmetį seras Richardas papasakojo, kaip jam įkando ryklys, kai jis Kaimanų salose plaukiojo su dešimtimis nuodingųjų rajų. Tos pačios kelionės metu jis susimušė galvą, atsitrenkęs į stiklines parduotuvės duris. O per pastaruosius metus bežaisdamas tenisą jis du kartus išsimušė dantis.

1985 m. atvirame vandenyne, už apytikriai 225 km nuo Scilio salų, apsivertė greitaeigis kateris, kuriuo jis plaukė mėgindamas nustatyti rekordą kaip greičiausiai Atlantą perplaukęs žmogus.

Sero R. Bransono gyvenimo akimirkos – DELFI fotogalerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)