Penktadienį vyksiančios ceremonijos detalės yra griežtai slepiamos.

Vis dėlto nemažai buvo nutekinta po sekmadienio vakarą vykusios repeticijos stadione „Maracana“, nors organizatoriai prašė laikyti informaciją paslaptyje.

Taip pat kilo sąmyšis, kai keli šaltiniai, turintys informacijos apie repeticijas legendiniame futbolo stadione, pranešė, jog vienoje scenoje vaizduojama, kai G. Bundchen tampa apiplėšimo auka. Tokio pobūdžio nusikaltimai yra skaudi rykštė olimpiadą organizuojančiame mieste.

Ceremonijos organizatoriai kritikavo tuos pranešimus, sakydami, kad jie yra netikslūs ir kertasi su prašymais neviešinti iškilmingos ceremonijos programos iki paskutinio momento.

Tačiau Brazilijos laikraščiai citavo liudininkus, kurie sakė esantys įsitikinę, kad ta scena tikrai vaizduoja mėginimą apiplėšti gatvėje. Jeigu ši žinia pasitvirtintų, tai būtų stebinantis olimpiados organizatorių pasirinkimas mieste, krečiamame didelio nusikalstamumo.

Kaip rašo dienraštis „Folha de Sao Paulo“, brazilė manekenė išeis skambant klasikiniam hitui „Girl from Ipanema“ („Mergina iš Ipanemos) apie dailią merginą iš Rio de Žaneiro, o tada ją „užpuls aktorius“.

„Tačiau šios scenos galutinė žinia bus taika“, – sakoma pranešime.

Vienas iš to šou sumanytojų, filmo „Dievo miestas“ (Cidade de Deus) režisierius Fernando Meirellesas piktai pranešė tą pranešimą.

„Folha de SP“ sako, kad Gisele bus užpulta per olimpiados atidarymo ceremoniją. Iš kur „Folha“ gavo šią paiką idėją? Jie smarkiai susimovė“, – jis parašė „Twitter“ žinutėje.

Visgi naujienų portale olimpiadas.uol.com.br taip pat pranešama, kad prie tos manekenės „prisiartins aktorius scenoje, vaizduojančioje užpuolimą“.

„Berniukas (plėšikas) prisiartina prie artistės ir yra persekiojamas policininkų, kol sugrįžta prie Gisele ir yra jos apginamas“, – sakoma pranešime.

Olimpiados organizacinis komitetas savo pranešime naujienų agentūrai AFP nurodė, kad „nebus jokio apiplėšimo“, bet nepateikė daugiau paaiškinimų.

Pirmadienio vakarą padėtis pasisuko naujai, kai dienraščio „Globo“ skiltininkas Lauro Jardimas, turintis gerų ryšių, nurodė, jog tos prieštaringai vertinamos scenos buvo atsisakyta.

Pasak L. Jardimo, režisieriai norėjo, kad ta scena vaizduotų, kaip gatvės prekeivis pribėga prie G. Bundchen, norėdamas parduoti jai maudymosi kostiumėlį.

„Popieriuje viskas buvo tobula. Tačiau per repeticiją vakar tai nesuveikė, – rašo skiltininkas. – Tai stebintiems sudarė įspūdį, kad vyksta užpuolimas. Ir visa tai peraugo į polemiką socialiniuose tinkluose.“