C. Wurst, kurios tikrasis vardas ir pavardė yra Tomas Neuwirthas, šis viršelis tapo didele pergale: Jungtinėse Valstijose žurnalų viršelius jau užkariavo tokios translytiškumo ikonos kaip Caitlyn Jenner ir Laverne Cox, todėl džiugu, kad ši tendencija tampa tarptautinė.

Redakcijos skiltyje C. Wurst sako, kad daugeliui homofobiškų ir transfobiškų žmonių tai reiškia nežinomybės baimę, kuri toliau kursto jų siaurą požiūrį.

„Manau, kad dabar yra daug žmonių, kurie viduje yra tolerantiški, kurie nori suprasti, kaip gyvena kitokie žmonės. Tačiau dar laukia ilgas kelias, kol atvyksime, - sakė jis žurnalui per „Gay Star News“. – Daugelis žmonių neturi jokių sąsajų su gėjų, lesbiečių ar translyčių žmonių bendruomene ir nežino daugelio dalykų. Iš to kyla nesaugumo jausmas ir agresija“.

Viršelis su C. Wurst primena dar vieną lytį pakeitusią gražuolę – translytį modelį Andreją (tuomet Andrejų) Pejic, pasirodžiusią ant 2011 metų rugpjūčio „New York Magazine“ viršelio bei tų pačių metų „Dossier“ gegužės numerio viršelio. Abiejose nuotraukose buvo matyti daili mergina su nuoga, vyriška krūtine. Tai suteikė viršeliams netikėtą, visas ribas peržengiantį elementą.

Kai pasirodė žurnalai su A. Pejic atvaizdais, kai kurie konservatyvesni prekybininkai cenzūravo spenelius ant visiškai plokščio modelio torso. Tuo tarpu C. Wurst, užsidėjusi ant spenelių lipdukus, regis savarankiškai atliko šį darbą už juos.


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)