Ilgai planuotas koncertas Prince'o gimtojoje Minesotoje įvyko praėjus beveik šešiems mėnesiams po staigios jo mirties atsitiktinai perdozavus skausmą malšinančių vaistų ir netikėtai prasidėjo nuo prezidento Baracko Obamos žodžio.

„Ačiū, Prince'ai, už visus didžius darbus, kuriuos padarei. Būsi mūsų širdyse amžinai“, – trumpame vaizdo pranešime sakė muzikanto gerbėjas B.Obama, kuris jį buvo pakvietęs groti Baltuosiuose rūmuose.

Prince'o užkrečiamo fanko muzikos palikimo dvasią perteikęs kone penkias valandas trukęs koncertas Minesotos sostinėje Sent Pole ašaroms daug laiko neskyrė.

Vietoje to virtinė Prince'ui artimų dainininkų pakaitomis atliko jo hitus ir 20 tūkst. gerbėjų minią arenoje „XCel Energy“ pavertė violetinės šventės dalyviais.

Soul muzikos legenda Stevie Wonderis, kurį Prince'as laikė pavyzdžiu, „paskolino“ savo balsą kelioms dainoms ir užbaigė garsiuoju „Purple Rain“ („Violetiniu lietumi“), krintant velionio dainininko skiriamuoju ženklu tapusios spalvos konfeti.

Išreiškęs nerimą dėl dabartinės „beprotybės šioje šalyje ir šiame pasaulyje“, S.Wonderis vadino Prince'ą žmogumi, „mylėjusiu kiekvieną žmogiškąją būtybe“.

„Amžinai jo ilgėsiuosi, – sakė jis. – Mes tiek kalbėdavomės, jis turėjo tiek daug planų, kad padarytų pasaulį geresne vieta gyventi.“

Taip, kaip jūs mylėjot jį, jis jus mylėjo dar labiau“, – sakė S.Wonderis.

S.Wonderis prisidėjo prie fanko karalienės Chakos Khan atliekant „I Feel For You“, o su 23 metų kylančia žvaigžde Tori Kelly atliko „Raspberry Beret“.

Linksmą toną uždavė buvusi Prince'o žmona, choreografė Mayte Garcia (Maitei Garsija), kuri, pasipuošusi leopardo raštų sijonu ir liemenėle, atliko elegantišką pilvo šokį ir balansavo kardu ant galvos.

Artimųjų Rytų ritmai transformavosi į Prince'o hitą „7“. M.Garcia nieko nekalbėjo, bet savo jausmus pademonstravo plačia šypsena.

Slaptas filantropas

Pradžiuginant auditoriją, kurioje buvo daugiausia vietos gerbėjai, koncertas prasidėjo su Morrisu Day, Prince'o vaikystės Mineapolyje draugu, kuris vaidino jo varžovą klasika tapusiame 1984 metų filme „Purple Rain“.

Prince'as visą savo gyvenimą gyveno netoli gimtojo Mineapolio ir šalia esančio Sent Polo, o jo fanko stilius buvo imtas vadinti „Mineapolio garsu“.

Atlikėjas mirė balandžio 21 dieną priemiestyje esančiame savo studijos komplekse „Paisley Park“. Šis praėjusią savaitę buvo atidarytas turistams, jo fondui siekiant užsitikrinti finansinį stabilumą.

Prince'o ir jo gimtojo miesto abipusė meilė yra aiškus kontrastas kito Minesotoje gimusio didžio muzikanto - Bobo Dylano, kuris ketvirtadienį gavo Nobelio literatūros premiją - santykiams su gimtine, į kurią jis retai tesugrįžta.

Prince'o palaikai buvo kremuoti, tad jo paminėjimas buvo kitoks negu 2009 metais surengtas popmuzikos karaliaus Michaelo Jacksono pagerbimas. Šio muzikanto karstas, tiesiogiai transliuojant pasaulio žiniasklaidai, buvo atvežtas į areną Los Andžele.

Prince'as garsėjo uždaru gyvenimo būdu, bet per jo paminėjimą parodyti vaizdo pasakojimai atskleidė, kad jis anonimiškai skyrė dideles sumas labdaros fondams.

„Nemanau, kad Prince'as norėjo išgelbėti pasaulį. Galvoju, jog Prince'as ... norėjo užtikrinti, kad ... talentai turėtų šansą dainuoti“, - sakė buvęs B.Obamos patarėjas Vanas Jonesas. Atlikėjas buvo paprašęs jo pagalbos, kai norėjo diskretiškai paaukoti labdaros tikslams.

Tarp Prince'o dovanų yra 1 mln. dolerių (0,9 mln. eurų) čekis ne pelno organizacijai „Harlem Children's Zone“, kuri apmoka neturtingų vaikų mokslus Niujorke, sakė organizacijos prezidentas Geoffrey Canada.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)