„Tik filmavimo pabaigoje atsiranda galimybė atsisėsti ir peržiūrėti, ką sukūrei, - rašė režisierius. – Neseniai Fran (Walsh), Phil (Phillipa Boyens) ir aš kaip tik tai padarėme. Pirmą kartą mes peržiūrėjome ankstyvą ištrauką iš pirmojo filmo ir nemažą gabalą iš antrojo. Mes tikrai likome patenkinti, kaip šios istorijos susijungia, stipriais personažais ir aktoriais, kurie juos įkūnijo. Visa tai padėjo kilti paprastam klausimui: ar pasinaudosime galimybe pratęsti šį pasakojimą? Mūsų, kaip kino kūrėjų ir gerbėjų, atsakymas buvo „tikrai taip“.

Kaip tiksliai „Hobitas“ bus paverstas trimis filmais, kol kas neaišku.

P. Jacksonas pripažino, kad „Hobitas“ yra silpnesnė istorija negu sudėtingesnė ir platesnė „Lord of the Rings“ („Žiedų valdovo“) trilogija. Tačiau režisierius, kurdamas būsimus filmus, remiasi ne tik originalia knyga, bet ir daugiau kaip šimtą puslapių sudarančiais papildymais, kuriuos J. R. R. Tolkienas parašė vėliau, praplėsdamas „Hobito“ pasaulį. P. Jacksonas įsitikinęs, kad pasitelkus visą medžiagą, galima sukurti tris filmus. Jis net užsiminė, kokie pasakojimo elementai bus įtraukti į šią trilogiją.

„Mes žinome, kokia didelė dalis Bilbo Baginso, burtininko Gandalfo, Ereboro nykštukų, Nekromanto iškilimo ir Dol Gulduro mūšio istorijų liktų nepapasakota, jeigu atsisakytume šio šanso, - rašė jis. – „Hobito“ isorijos turtingumas, taip pat kai kurie „Žiedų valdovo“ papildymai, leidžia mums papasakoti visus Bilbo Baginso nuotykius ir vaidmenį, kurį jis atliko kartais pavojingoje, bet visada jaudinančioje Viduržemio istorijoje“.

Pirmoji šios trilogijos dalis, pavadinimu „An Unexpected Journey“ („Hobitas: nelaukta kelionė“), kino teatruose pasirodys šių metų gruodžio 14-ąją. Antrojo filmo premjera numatyta 2013 metų gruodžio 13-ąją. Trečioji ir paskutinė trilogijos dalis kino teatrus turėtų pasiekti 2014 metų vasarą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją