Apie 53 metų atlikėjo mirtį pranešė jo atstovas spaudai: „Su didžiuliu liūdesiu pranešame, kad mūsų mylimas sūnus, brolis ir draugas George'as užgeso ramiai savo namuose Kalėdų laikotarpiu. G. Michaelo šeima prašo privatumo šiuo emociškai sunkiu laikotarpiu. Tolimesnių komentarų šia tema nebus“.

Užsienio žiniasklaidoje rašoma, kad G. Michaelo gyvybė užgeso Kalėdų popietę, 13 val. 42 min. Pareigūnai į atlikėjo namus buvo iškviesti prieš 14 val.

53-ejų žvaigždė anksčiau kovojo su priklausomybe nuo alkoholio ir narkotikų, tačiau kol kas tiksli mirties priežastis nėra skelbiama.

Savo liūdesį dėl bičiulio mirties jau išreiškė neseniai Lietuvoje viešėjęs seras Eltonas Johnas.

„Praradau mylimą draugą – geriausią, dosniausią sielą ir nuostabų atlikėją. Visa širdimi esu kartu su jo šeima ir gerbėjais“, – „Instagram“ tinkle rašė E. Johnas.

2011 m. G. Michaelas kone per plauką išvengė mirties nuo plaučių uždegimo. Prieš pat koncertinį turą pašlijus sveikatai, atlikėjo gyvybė buvo išgelbėta Vienos ligoninėje, atlikus trachetomiją.

Atsigavęs G. Michaelas graudinosi kalbėdamas apie tai, kad balansavo tarp gyvybės ir mirties ir džiaugėsi, kad lemtingą akimirką, kai sušlubavo jo sveikata, jis buvo netoli ligoninės.

„Tai mane beveik nužudė. Tai buvo siaubinga ir, tikriausiai, aš jau niekada savo gyvenime nebesijausiu toks saugus. Prisimenu tą neįtikėtiną kaltės jausmą, kurį jaučiau prieš savo šeimą ir draugus, nes jie kelias savaites nežinojo, ar man pavyks išsikapstyti.

Dabar, jei būčiau jų vietoje, jei man tektų žiūrėti į vieną iš savo seserų kovojant dėl savo gyvybės, tai mane sugniuždytų“, – portalui „Daily Mail“ po akistatos su mirtimi prieš penkerius metus sakė G. Michaelas.

G. Michaelas, kurio tikrasis vardas yra Georgios Kyriacos Panayiotou, karjerą pradėjo praėjusio šimtmečio devintajame dešimtmetyje kartu su „Wham“ grupe. Vėliau tęsė sėkmingą solo karjerą, 1987-aisiais išleido didžiulio susidomėjimo sulaukusį albumą „Faith“.

Dainininkas, neretai vadintas popmuzikos ikona, savo populiarumo piką buvo pasiekęs praėjusio amžiaus devintajame ir dešimtajame dešimtmetyje.

Graikų kilmės G. Michaelas per keturius dešimtmečius trukusią karjerą pardavė daugiau nei 100 mln. įrašų ir pelnė daugybę prestižinių apdovanojimų, tarp kurių du „Grammy“, keturi „MTV Music Awards“, trys „Brit Awards“ apdovanojimai.

Patyčias kentęs vaikas, svajojęs tapti lakūnu

Niekas turbūt nė nepatikėtų, kad vaikystėje George'as buvo apvalainas, akiniuotas storuliukas, svajojęs tapti lakūnu. Tačiau šią svajonę, sužlugdė bendraamžiai, be gailesčio „paaiškinę“, kad trumparegiai daltonikai negali pilotuoti lėktuvų, dar 2011 metais buvo rašoma savaitraštyje „Lietuvos sveikata“.

„Vaikystėje nelabai sureikšminau, kad neskiriu spalvų. Jei man atrodydavo mėlyna, o kitiems – raudona, maniau, kad tai – jų bėda. Tačiau kai iš gydytojo lūpų išgirdau, kad esu šiek tiek kitoks nei kiti vaikai, puoliau į neviltį.

Žlugus svajonei apie lakūno profesiją, mamos įkalbėtas lankiau smuiko pamokas. Nors tai man nelabai patiko, bet ji tikino, kad griežiant smuiku spalvų skirti tikrai nereikės ir mano negalios niekas nepastebės“, – pasakojo atlikėjas.

Paauglystėje George'as stengėsi visais įmanomais būdais atsikratyti antsvorio. Po kelias valandas plušėdavo sporto salėje, kol pasiekė norimą formą. Tačiau siekiant tobulybės, kaip pats pripažino, jam susiformavo priklausomybė grožiui ir tiesos neigimui.

Kalbėta ir apie plastinės operacijas

Plastikos specialistų teigimu, žvelgiant į atlikėjo nuotraukas galima pasakyti, jog jam buvo atlikta mažiausiai dešimt veido plastinių operacijų.

Pats atlikėjas tai kategoriškai neigė. Pasak grožio specialistų, norėdamas išvengti senėjimo požymių, dainininkas ryžosi plastinei antakių ir viršutinių akių vokų patempimo operacijai. Kalbama, kad vyrui dailinta nosis ir nuolat leidžiamos botulino toksino injekcijos.

Viešai pradėjus svarstyti, ką, kiek ir kaip patobulino George'as, jis prisipažino: „Na, ir kas čia tokio, kad šiek tiek padailinau nosį ir patempiau nukarusį pagurklį? Ar tai nusikaltimas?“.

Tėvų pažiūros nuo likimo neapsaugojo

Likimo ironija, bet atlikėjo tėvas buvo homofobas, o motina visą gyvenimą bijojo, kad vienturtis sūnelis paveldės „homoseksualumo geną“ iš dėdės – jos brolio Colino, gyvenimą baigusio savižudybe.

„Šalia mūsų gyveno padavėjas gėjus. Tėvai man draudė eiti į piceriją, kai jis dirbdavo. Tėvas man aiškino, kad padavėjas gali užkrėsti mane siaubinga liga“, – prisiminimais dalijos George'as. Atskleisti tiesą, kad jis – gėjus, dainininkas ryžosi, kai nuo AIDS mirė jo mylimasis – Brazilijos dizaineris Anselmo Feleppai.

Dainininkas motinai parašė keturių puslapių atvirą laišką. Jį perskaičiusi moteris prisipažino, kad tai buvo pats nuostabiausias kada nors jos gautas laiškas.

„Niekada nekaltinau tėvų dėl priimtų sprendimų, kaip mane auklėti. Bet vienas psichoterapeutas teigė, kad bandydami mane apsaugoti nuo baisios „gėjiškumo ligos“ tiesiogine šio žodžio prasme mane pastūmėjo į tą slaptą ir nepažįstamą pasaulį“, – duodamas interviu pasakojo George'as.

Daktarų baimė ir suktinės

Ilgą laiką George'as manė esąs biseksualus. Jaunystėje atlikėjas patologiškai bijojo užsikrėsti AIDS, todėl iki 29 metų vengė intymių santykių su vyrais.

„Kai garsiai buvo pradėta kalbėti apie AIDS, pajutau, kad nebepajėgiu apsimetinėti biseksualu. Aš nebegalėjau mylėtis su moterimi, prieš tai jos neįspėjęs, jog turėjau lytinių santykių su vyrais. Mano trauka moterims niekada nebuvo tokia stipri, kad prieš kiekvieną meilės aktą galėčiau leistis į intymias kalbas. Todėl nusprendžiau joms pasakyti „sudie“, – atviravo dainininkas.

Jis prisipažino, kad antroji didžiausia jo gyvenimo fobija – gydytojai.

„Nežinau, kodėl, bet man jie visuomet praneša tik blogas naujienas arba moralizuoja, kad jei nepakeisiu gyvenimo būdo, mirsiu nuo to, to ir ano. Todėl kiek įmanydamas vengiu jų sterilių kabinetų“ – pasakojo atlikėjas.

George'as neslėpė, kad praeityje buvo priklausomas nuo narkotikų, ypač suktinių.

Meilę sugriovė narkotikai?

George'as 13 metų gyveno su Kenny Gossu, buvo kalbama net apie judviejų vestuves. Deja, K. Gossas iškėlė vieną sąlygą. Dainininkas turėjo kardinaliai pakeisti savo gyvenimo būdą. Tai šiam pasirodė pernelyg sudėtinga.

Kalbama, kad jų santykiai nutrūko 2008-aisiais, kai George'as eilinį kartą buvo areštuotas Hamstedo tualete ir apkaltintas narkotikų laikymu.

Tąsyk Kenny ne juokais supyko ir išsikraustė iš jų bendro būsto.

„Kenny daug ką atleisdavo, tačiau tąkart jo kantrybė baigėsi. Visi puikiai žino, kad Gossas įsiuto ne dėl narkotikų. Tas viešasis tualetas – vieta, kurioje galima pakabinti partnerį vienai nakčiai.

George'as nuolat tvirtino, kad jie abu toleruoja laisvus santykius, bet iš tikrųjų Kenny niekada nepatiko atsitiktiniai mylimojo nuotykiai“, – pasakojo artimas poros draugas.

G. Michaelis oficialiai paskelbė apie nutrauktus santykius su K. Gossu tik 2011 metais, tačiau pridūrė, kad jiedu ryšius nutraukė gerokai seniau.

Bus papildyta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (340)