„Pirma, ėmiau laikytis griežtos dietos. Paeiliui vieną dieną valgau tik ryžius, kitą dieną – vištieną, trečią – tik daržoves arba lengvą daržovių sriubytę. Ir griežtai iki šešių valandų vakaro! Iš pradžių buvo sunku, visą laiką kankina alkis, o paskui įsitraukiau. Man net pradėjo patikti sekti mitybą, rinkti produktus savo racionui. Tačiau svarbiausia, man prasidėjo labai dideli krūviai MXAT (Maskvos dailės akademinio teatro, red.) mokykloje-studijoje, kur tada mokiausi. Kiekvieną dieną po tris valandas scenos judesys, fechtavimas, paskui – draminio šokio paskaita su Ala Sigalova, po kurios mes tiesiogine prasme iš studijos iššliauždavome visai be jėgų. Būtent dėl šių krūvių man dingo pienas. Andrejų maitinau vos mėnesį, paskui perėjau prie dirbtinio maitinimo. Apskritai, per pusę metų netekau 30 kilogramų. O paskui dar dešimt nukrito. Aš tiesiog susitraukiau! O kadangi tai sutapo su mano virtimu šviesiaplauke, buvo toks jausmas, kad dažai prasiskverbė į mano organizmą ir ištirpino papildomus kilogramus. Taip mano svoris nukrito iki padalos „47“ ir daugiau neauga. Įvyko kažkoks organizmo persitvarkymas“, – prisipažino „Eurovizijos“ laureatė.
Dainininkė taip pat papasakojo, kad dabar jokių dietų nesilaiko, tiesiog stengiasi taisyklingai maitintis. Atsisakė miltų produktų, saldumynų, riebaus maisto. Kartais apskritai pamiršta pavalgyti. Be to, dainininkė reguliariai lankosi treniruoklių salėje, bėgioja, plaukioja ir kaitinasi saunoje. Ir, žinoma, išsikrauna koncertuose.

Priminsime, kad televizijos žiūrovų ir žiuri balsavimo rezultatai nulėmė, kad P. Gagarina jubiliejiniame 60-jame „Eurovizijos“ dainų konkurse Vienoje užėmė antrą vietą ir taip pakartojo kitų Rusijos atstovų – Alsu ir Dimos Bilano – sėkmę.

Polinos Gagarinos dietos principai:

1. Maisto porcijos privalo būti nedidelės ir organizmo lengvai pasisavinamos.

2. Pirmenybė teikiama vaisiams (ypač obuoliams), šviežioms daržovėms ir jūros produktams, o ne kaloringiems ir riebiems patiekalams. Valgant daug šviežių sezoninių prekių gerėja virškinimas ir normalizuojasi visų organizmo sistemų veikla. Reguliariai vartojant šviežius obuolius išsivalo virškinimo sistema, kepenys ir kraujagyslės, dėl ko veido oda atgyja ir ima švytėti.

3. Iš raciono visiškai išbraukiami konditeriniai gaminiai ir alkoholis (net pats lengviausias), taip pat krakmolo turintys produktai. Jeigu visiškai negalite apsieiti be bulvių, tai bulvių košę pakeiskite pora orkaitėje su lupenomis keptų bulvių (galima kartą per savaitę).

4. Angliavandenių šaltiniu vietoj baltos duonos ir bandelių turi tapti kruopos ir rupaus malimo duonos gaminiai.

5. Mitybos racione privalo būti sriuba, tačiau ją ruošiant galima naudoti tik sultinį ir liesą mėsą.

6. Persivalgyti negalima, net šventė nėra pretekstas nuolaidžiavimui.

7. Prieš naktį valgyti draudžiama! Vakarienė turi būti likus ne mažiau kaip dviem valandoms iki miego.

8. Per pusryčius galima gauti angliavandenių, todėl tinka avižų ar sorų košė. Košę galite pagardinti šviežiomis uogomis, smulkintais migdolais arba riešutais. Kaip užpilą galite naudoti natūralų medų.

9. Pietums rinkitės sriubas ir neriebius sultinius, virtą mėsą ar žuvį, daržovių salotas.

10. Pavakariams galima suvalgyti kelis vaisius, neriebios varškės, graikinių riešutų, lazdynų riešutų, migdolų. Viską galima derinti pagal savo skonį.

11. Vakarienė turi būti kaip įmanoma lengvesnė. Jai tiks bet kokie jūros produktai, ant garų ruoštos daržovės arba kefyras.

12. Nedidelėmis porcijomis per dieną išgerkite pusantro litro vandens.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (324)