Nedaugelis atlikėjų šiandien gali pasigirti tokia sėkme kaip reperis Drake. Jo kūriniai karaliauja populiariausių dainų sąrašuose, įrašus gerbėjai šluote šluoja, o pagyrų jam negaili ir griežčiausi kritikai. Reperis 2010 metais debiutavo su studijiniu albumu „Thank Me Later“, net kelios jo dainos tapo pasauliniais hitais.

Drake bendradarbiauja su tokiais atlikėjais kaip Alicia Keys, Kanye Westas, Jay-Z, Timbaland ir Lil Wayne. Pastarąjį su reperiu iš Kanados sieja ypatingas ryšys. 2011 metais kartu su Rihanna įrašyta daina „Take Care“ pasiekė neregėtų populiarumo aukštumų. To paties pavadinimo reperio albumas pelnė „Grammy“ apdovanojimą kaip geriausias repo albumas. Jį šiandien drąsiai galima vadinti klasika. Vien Jungtinėse Valstijose jį įsigijo mažiausiai 2 mln. Drake gerbėjų.

Trečiasis Drake albumas „Nothing Was The Same“ taip pat sulaukė daug dėmesio. „Pitchfork“ geriausia 2013 metų daina išrinko kūrinį iš šio albumo „Hold On, We’re Going Home“. Kaip teigia kritikai, „Drake – žmonių reperis, sumanus vaikis, kuriantis apie jam aktualius dalykus – šeimą, meilę, šlovę. Išskirtinis jo kūrybos bruožas – muzikos emocinis svoris, kuri sumaniai papildo užvedantys ritmai“.

Naujo Drake darbo „If You're Reading This It’s Too Late“ pasirodymas buvo netikėtas visiems. Vasarį, kai buvo pradėta prekiauti įrašu, Drake pavyko pasivyti 50 metų „The Beatles“ rekordą. Vos per savaitę „Billboard 100“ atsidūrė net 14 jo dainų. Drake taip pat pagerino ir seniau paties pasiektą rekordą – jo albumas tapo populiariausias „Spotify“. Jo pasirodymo savaitę albumas buvo klausytas daugiau nei 17 mln. kartų.

Šią vasarą Drake pasirodys dviejuose svarbiuose festivaliuose Amerikoje – Koučelos festivalyje ir Niujorko „Gov Ball“. Europoje jo laukia tik trys pasirodymai – du Londone ir vienas Gdynėje, kur vyks festivalis „Open’er“.

„Open’er“ savo pasirodymus taip pat surengs „The Vaccines“, „Enter Shikari“, „Marmozets“, „Kodaline“, George FitzGeraldas, W.E.N.A. & E.A.B.S., Agyness B. Marry, „Milky Wishlake“, „Skubas“, RYSY HV, NOON ir „Małe Miasta“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)