B. Sweetman į teismą dėl J. Carrey turėtos įtakos dukters mirčiai kreipėsi praėjusių metų spalio mėnesį. C. White nusižudė 2015 m.

Atstumtas C. White vyras Markas Burtonas taip pat tuo pačiu klausimu kreipėsi į teismą, rašo „Daily Mail“. Nusižudžiusios buvusios J. Carrey merginos motina teigė, kad aktorius jos dukterį apkrėtė lytiniu keliu plintančiomis ligomis (LPL) ir duodavo jai receptinių vaistų, dėl kurių galiausiai įvyko jos mirtis.

Iš Airijos kilusi C. White susitikinėti su garsiu aktoriumi pradėjo 2012 m., vėliau su juo įsivėlė į konfliktinę situaciją dėl venerinių ligų, tačiau aktorius neva pavadinęs ją įžeidžiančiais žodžiais ir per tarpininkus dėjo pastangas tam, kad ją nutildytų ir šios žinios nepasiektų spaudos.

Remiantis teismui pateiktais dokumentais, 30 m. C. White 2013 m. apsikrėtė pūsleline ir chlamidijomis. J. Carrey kaltinimus dėl neva pasėto užkrato atmetė patikindamas, kad šiomis ligomis mergina apsikrėtė ne nuo jo. Po šios situacijos pora išsiskyrė, o J. Carrey buvusiai merginai nusiuntė trumpąją žinutę: „Tapai pernelyg dramatiška“.

2015 m. rugsėjo mėn. C. White rasta negyva savo bute Kalifornijoje. J. Carrey skirtame raštelyje C. White save vadina brokuota preke, teigia, kad aktorius ją vadino pasileidėle ir stebėjosi, kaip ji drįso veltis su juo į tokią konfliktinę situaciją.

Pagal Kalifornijoje galiojančius įstatymus sąmoningas asmens apkrėtimas LPL gali tapti svaria priežastimi imtis atitinkamų priemonių ir kreiptis į teismą dėl tyčinio emocinės kančios sukėlimo kaip priežasties, galinčios turėti įtakos nustatant savižudybės priežastį.

B. Sweetman pateikė ieškinį reikalaudama jai priteisti bendruosius nuostolius, ekonominius nuostolius, laidotuvių ir bylinėjimosi išlaidų padengimą. Moters teigimu, tarpininkai rūpinosi, kad jos dukra tylėtų, galiausiai priversdami ją patirti stiprių emocinių kančių, dėl kurių ji perdozavo receptinių preparatų, kurių jai, kaip teigiama kaltinimuose, parūpindavo J. Carrey.

Aktorius, atvirai papasakojęs apie praeityje vykusias jo kovas su depresija, receptinių vaistų tariamai gaudavo Arthuro Kingo vardu.

J. Carrey tikina, kad C. White motina ir jos atstumtas vyras nebuvo merginai artimi gyvenimo periodu, pasibaigusiu mirtimi, ir mėgina pasipelnyti iš tragedijos. Žvaigždė teigia, kad C. White iš namų dėl prastų santykių su mama išėjo būdama vos 15 m., o likus kelioms dienoms iki savižudybės nutraukė bet kokius kontaktus su ja dėl itin neigiamai ją paveikusio telefoninio pokalbio.

J. Carrey su atsakomaisiais veiksmais kreipėsi į teismą reikalaudamas iš C. White motinos 372 tūkst. JAV dolerių sumos vien tik už teisinės kovos tęsimą. J. Carrey teigimu, šis ieškinys tėra mėginimas išvilioti pinigų ir nėra jokių faktinių įrodymų. Aktorius pareikalavo iš ieškinį pateikusios moters šešiaženklės sumos ir teigė, kad byla turi būti pradėta nagrinėti, kai moteris sumą pateiks teismui.

Dėl tarptautinio šios bylos aspekto J. Carrey mano, kad bylinėjimasis jam kainuos tikrai nemažai: būtina imtis atitinkamų su tyrimu susijusių veiksmų Londone, Airijoje ir kitose Europos šalyse bei Jungtinėse Valstijose.

Praėjusį mėnesį teisėjas nudžiugino B. Sweetman maža pergale: atmesti J. Carrey mėginimai atremti bet kokius kaltinimus, kuriuose teigiama, kad jis galimai apkrėtė buvusią merginą LPL. Teismas pripažino, kad ši informacija tiesiogiai susijusi su byla ir yra traktuojama neatsiejama faktinė bazė, todėl negalima jos ignoruoti.

Teisėjas akcentavo suprantantis J. Carrey kaip žinomo asmens statusą ir su tuo susijusius privatumo klausimus, tačiau šie privatumo aspektai nėra viršesni už B. Sweetman teisę įtraukti šias aplinkybes į bylą. Taip pat J. Carrey kreipėsi su prašymu atšaukti birželio 28 d. turintį įvykti teismo posėdį, nes sutarė su B. Sweetman dėl susitikimo, kurio metu mėgins taikiai išspręsti susiklosčiusią situaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)