Kaip rašo „The Daily Mail“ Melburne gyvenanti jauna moteris modeliu dirba nuo pat paauglystės. 2013 metais, kai jos „Instagram“ puslapio sekėjų būrys ėmė akivaizdžiai gausėti, ji nutarė vesti sveikatai ir sportui skirtą tinklaraštį.

Tinklaraščio rašymas buvo ne vien laisvalaikio užsiėmimas, bet ir uždarbio šaltinis, be to, akivaizdžiai ne iš sekliųjų – mat sulaukusi 22-ies S. Smith galėjo sau leisti įsigyti naują namą. Juk apie tokį pirkinį daugelis vos antrąją dešimtį perkopusių jaunuolių galėtų nebent pasvajoti.

Duodama interviu Australijos transliuotojui ABC S. Smith atvirai papasakojo, kaip pavyko pasiekti tokios sėkmės, kad būdama dar visiškai jauna su bičiuliu Joshu Milleriu galėtų sau leisti apsigyventi nuosavame būste Melburno priemiestyje.

„Žinau, kad mano gyvenimas ypatingas ir esu dėkinga likimui už pasiūlytas galimybes, tačiau pati laikau save eiliniu žmogumi“, – kalbėjo S. Smith ir pridūrė, kad įsigytas namas tėra už penkių minučių kelio nuo jos vaikystės namų ir tai ne atsitiktinumas, mat šeimos ryšiai moteriai ؘ– itin didelė vertybė.

„Norėjau sau įrodyti, kaip puikiai moku taupyti. Ir įrodžiau. O štai dabar su partneriu esame įsigiję namą. Tai juk puiku. Toks ir buvo didysis mano tikslas, kurį pavyko pasiekti“, – džiaugiasi moteris.

S. Smith pataria, kaip taupyti pinigus

S. Smith prisipažįsta suvokianti, kad pavydėtiną finansinę sėkmę nulėmė fantastiškai susiklosčiusi karjera, ir neslepia, kad dėl to jaučiasi laiminga. Vis dėlto modeliu dirbanti moteris akcentuoja ir nuo mažumės tėvų diegtą įprotį nešvaistyti pinigų.

Peržvelkite toliau išvardytas S. Smith nuostatas ir įpročius, padedančius sutaupyti pinigų.

* Užuot visą už darbą gaunamą atlygį praleidusi įvairiems pirkiniams, pervedu pinigus į sąskaitas, iš kurių negalėčiau jų taip laisvai pasiimti.

* Metų metus apsiperku tik per išpardavimus. Šitaip elgdavosi ir mano tėvas, tad manau, kad šį įprotį paveldėjau iš jo.

* Vienu laikotarpiui pirkau tik maistą.

* Pinigus leisti reikia apgalvotai. Prieš ką nors įsigydami pagalvokite, keik valandų reikėtų dirbti, kad pavyktų sukaupti sumą, kurią tektų pakloti už pirkinį, o tada dar sykį savęs paklauskite, ar konkretus daiktas tikrai vertas jūsų triūso.

* Kol esate jauni, galite linksmintis, kiek širdis geidžia, tik nepamirškite pasinaudoti puikia galimybe pasirengti ateičiai.

Padebesiai anaiptol neskraidanti šviesiaplaukė puikiai supranta, kaip jai nuskilo, tačiau ją erzina žmonės, manantys, kad šių laikų jaunimas viską nori gauti be jokių pastangų ir nėra nusiteikęs nė piršto pajudinti.

„Manau, tokia nuostata paplito todėl, kad šiais laikais turime labai daug galimybių“, – svarsto S. Smith ir priduria, kad pati neįtikėtinai daug dirbo, kad užsitarnautų tai, ką turi.

💃🏼🌴 #Hawaii

A post shared by Steph Smith (@stephclairesmith) on Sep 18, 2016 at 12:31am PDT

S. Smith prisipažįsta, kad už daug tą turi būti dėkinga neįtikėtinam socialinės medijos išpopuliarėjimui ir modelio karjerai, tačiau yra įsitikinusi, kad pasirinktas gyvenimo kelias tinkamas ne kiekvienam.

„Jei nepakankamai pasitikite savimi, tikrai nepatarčiau veltis į tokį verslą. Juk modeliai tarsi užkeliami ant pjedestalo ir juos apžiūri ne tik mados verslo atstovai, bet ir visi kiti, įsitikinę, kad privaloma atrodyti tobulai“, – rašė S. Smith savo tinklaraštyje.

„Tačiau jei sugebate pripažinti, kad nė vienas nėra tobulas, be to, puikiai jaučiatės nuosavame kailyje ir tiek pasitikite savimi, kad pažeminimo pareigose nelaikote asmeniniu įžeidimu, šis verslas jums gali tikti“, – svarsto moteris.

„Neigiamus atsakymus gauname gerokai dažniau nei teigiamus, tad jei manote, kad tiek atmetimo neištvertumėte, modeliu dirbti negalėtumėte. Šiam verslui būdinga neįtikėtina konkurencija“, – atvirauja šviesiaplaukė.

S. Smith taip pat pridūrė, kad modeliais dirbančioms merginoms būtų pravartu turėti dar ir kitą darbą.

„Kad ir pavyksta pakankamai užsidirbti, kiek nors susitaupyti vien iš modelio darbo būtų sunku. Todėl visada stengiausi dirbti papildomai, pavyzdžiui, universitete arba ne visu etatu, nes visą laiką juk nebuvau užimta. Kai kurios merginos dirba tik kartą per mėnesį, kai kurios kartą per savaitę ir tik reta kuri dirba ištisomis savaitėmis, be to, darbo grafikas nuolat kinta“, – aiškina S. Sith.

💦🌴🤘🏼

A post shared by Steph Smith (@stephclairesmith) on Sep 21, 2016 at 11:48pm PDT

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)