13
Kitas

Selena Gomez, Jamesas Arthuras, Willas Youngas

Tai buvo ne pirmas kartas, kai Zayno Maliko gerbėjams teko nusivilti dėl šių metų spalį Dubajuje atšaukto jo koncerto. Tai buvo padaryta dėl dainininką suparalyžiavusio nerimo. Vis dėlto, gerbėjai buvo supratingi ir išreiškė paramą jam socialiniame tinkle „Twitter“.

Nerimas yra viena labiausiai paplitusių sveikatos problemų Jungtinėje Karalystėje. Kaip teigia psichinės sveikatos labdaros fondas „Mind“, vienas iš dvidešimties žmonių kasmet patirs nerimą.

Garsenybėms ir šiaip žinomiems žmonėms gyvenimas nėra vien tik spindėjimas dėmesio centre. Apie tai vis garsiau pastaruoju metu kalba ne viena pop žvaigždė. Nepaisant iš pažiūros tobulo gyvenimo, daug ką nustebins tas faktas, kad garsenybes taip pat kankina nerimo priepuoliai, dėl kurių tenka nukelti pasirodymus, aiškintis ir atsiprašinėti.

Taigi, kodėl vis daugiau pop žvaigždžių kalba apie kankinantį nerimą?

„Istoriškai daug garsenybių bijojo savo gerbėjų, potencialių darbdavių ar kitų šios pramonės veikėjų reakcijos, kai svarstė galimybę atvirai pasisakyti apie savo psichinę sveikatą, – sako Rachel Mackenzie iš „Mind“. – Kadangi tarp žmonių žinios ir supratimas apie psichinės sveikatos problemas auga, neišvengiamai visuomenės dėmesio centre esančios garsenybės taip pat pripažįsta kalbėjimo apie savo patirtį svarbą“.

Specialistė pasakoja, kad kelios organizacijos kartu vykdo kampaniją, kuria siekiama panaikinti neigiamus stereotipus ir apibendrinimus, susijusius su tokiomis psichinės sveikatos problemomis kaip nerimas, dėl ko žmogui tampa paprasčiau kalbėti apie savo problemas nesibaiminant diskriminacijos.

„Mind“ tyrimas atskleidė, kad 28 procentai žmonių, pažįstančių psichinės sveikatos problemų turinčius asmenis, tvirtina kalbėjęsi su artimaisiais apie psichinę sveikatą ir tai padaryti paskatino perskaityta ar išgirsta žinia apie garsenybės patirtį, – pasakoja R. Mackenzie. – Ketvirtadalis taip pat prisipažino, kad išgirdę garsenybę atvirai kalbant apie šią problemą, pajuto tiesioginį įkvėpimą ieškoti pagalbos sau, o daugiau kaip pusė (52 procentai), sakė, kad tai padėjo jiems jaustis nevienišiems“.

DELFI kviečia skaityti šešių įžymybių istorijas.

13
Kitas

Selena Gomez, Jamesas Arthuras, Willas Youngas

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)