Knygos „Ką valgė didieji: Įdomi maisto ir šlovės istorija“ autorius Matthew Jacobas dvejus metus rinko informaciją apie tai, ką mėgo garsūs aktoriai, muzikantai ir politikai.

Knygoje rašoma, kad Napoleonas buvo vienas iš pirmųjų, pamėgusių rome pamirkytus ir apkeptus bananus, o Aleksandras Makedonietis draudė kareiviams kramtyti mėtų lapus, kad jie seksualiai nesusijaudintų.
Autorius paskaičiavo, kad makaronus mėgęs garsusis tenoras Lucianas Pavarottis per visą gyvenimą numetė ir vėl priaugo 5 tūkst. svarų (beveik 2 268 kilogramų).

Roko žvaigždė Kurtas Cobainas labiausiai mėgo makaronus su sūriu, tik sūris būtinai turėjo būti „Kraft“ firmos.

Viena iš mėgstamiausių rašytojo istorijų nutiko 1965 m.: NASA astronautas Johnas Youngas pakilo erdvėlaiviu „Gemini 3“ į kosmosą ir pasiėmė sumuštinių su jautiena. Pakilus į kosmosą jis pavaišino sumuštiniu kolegą Gusą Grissomą. Šis apsidžiaugė užkandžiu, tačiau technikos specialistai išsigando, kad trupiniai nepakenktų jautriems prietaisams. Nusileidę į Žemę astronautai gavo pylos.

Knygoje rašoma, kad E. Presley mėgo pervirusį maistą. Žodis „pridegęs“ buvo laikomas komplimentu virėjui.

Na, o prezidentas George’as Bushas uždraudė tiekti Baltuosiuose Rūmuose nemėgstamas daržoves, tardamas: „Aš – Jungtinių Valstijų prezidentas, daugiau nebevalgysiu brokolių.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją