Pasak liudininkų, gydytojas Conradas Murray atrodė tarsi „automobilio žibintų apšviestas elnias", kai greitosios pagalbos gydytojai jį užklupo M. Jacksono miegamajame. Iš pažiūros mirusį atlikėją keliant į greitosios pagalbos automobilį, gydytojas miegamajame rinko daiktus.

Kalifornijos universiteto (UCLA) medicinos centro Los Andžele priimamojo skyriaus vadovė prisiminė, kad ji buvo pasiruošusi paskelbti M. Jacksoną mirusiu dar prieš jį atvežant, nes visos pastangos jį atgaivinti buvo nesėkmingos.

„Kai atvyko greitosios pagalbos gydytojai, pacientas nerodė jokių gyvybės ženklų, jį buvo ištikusi klinikinė mirtis..., o jos numanoma trukmė buvo bent 40 minučių, - sakė UCLA ligoninės gydytoja Richelle Cooper. - Tuo remdamasi, priėmiau sprendimą paskelbti pacientą mirusiu vietoje."

Šios aukšto rango medicinos pareigūnės liudijimas buvo pateiktas baigiantis pirmajai teismo posėdžių savaitei, nagrinėjant C. Murray bylą, kurioje jis kaltinamas dėl popmuzikos karaliaus mirties nuo stipraus raminamojo vaisto propofolio.

C. Murray gresia iki ketverių metų laisvės atėmimo dėl M. Jacksono mirties viloje, esančioje prabangiame Los Andželo rajone Holmbi Hilse. Čia žvaigždė repetavo, ruošdamasis savo sugrįžimo į popmuzikos sceną koncertų serijai Londone.

Greitosios pagalbos gydytojas Richardas Senneffas prisiminė, kad „paklaikęs" C. Murray neigė, jog M. Jacksono sveikata buvo pašlijusi, taip pat neužsiminė apie propofolį, chronišką nemigą arba kitus dainininko sveikatos sutrikimus.

C. Murray jiems sakė, kad M. Jacksonas buvo pervargęs ir netekęs daug skysčių, taip pat kad jis neilgai išbuvo susmukęs prieš greitajai pagalbai atvažiuojant 12 val. 26 min. vietos laiku, praėjus penkioms minutėms po iškvietimo.

Pasak R. Senneffo, šis pareiškimas atrodė keistokai, nes M. Jacksonui jau buvo prijungta lašelinė, uždėta deguonies kaukė, tai pat įvestas kateteris, šlapimui pašalinti iš pūslės.

„Buvo patikrinta daugelis simptomų... Jo oda palietus atrodė labai šalta... Jo akys buvo praviros, sausos, vyzdžiai išsiplėtę. Kai prijungiau elektrokardiografijos aparatą, pulso nebuvo", - pasakojo medikas.

C. Murray taip pat jiems sakė, jog davė M. Jacksonui tik nedidelę dozę raminamojo preparato lorazepamo.

„Jis niekada nepaminėjo žodžio „propofolis", - teigė R. Senneffas, turėdamas omenyje preparatą, kuris laikomas pagrindine 50 metų dainininko mirties priežastimi.

Greitosios pagalbos gydytojai ilgiau nei pusvalandį stengėsi atgaivinti M. Jacksoną, atlikdami dirbtinį kvėpavimą ir širdies masažą, sušvirkštę širdį stimuliuojančių vaistų ir tiesiogiai intubavę, kad oras pasiektų jo plaučius.

12 val. 57 min. UCLA ligoninės gydytojai paskelbę esantys pasiruošę konstatuoti M. Jacksono mirtį, bet C. Murray reikalavo, kad jis būtų išvežtas į ligoninę ir kad gaivinimas būtų tęsiamas. M. Jacksonas galiausiai buvo paskelbtas mirusiu 14 val. 26 minutės.

Per kryžminę apklausą R. Senneffas patvirtino manantis, kda M. Jacksono širdis buvo sustojusi 20-60 minučių prieš atvykstant greitajai pagalbai.

Byla, kuris tikriausiai bus nagrinėjama penkias savaites, buvo atversta antradienį, kai prokurorai išdėstė savo argumentus, jog C.Murray kaltas dėl „didelio aplaidumo". Tuo tarpu gydytojo advokatai teigė, kad atlikėjas buvo pats kaltas dėl savo mirties, nes vartojo daugiau vaistų, nesakydamas apie tai C. Murray.

Per pirmąjį posėdį prisiekusiesiems buvo parodytos ant neštuvų gulinčio mirusio M. Jacksono nuotraukos, taip pat buvo išklausytas pokalbio telefonu įrašas, kuriame girdima, kaip didelę vaistų dozę išgėręs atlikėjas kalba likus tik kelioms savaitėms iki jo mirties.

M. Jacksono asmens sargybinis Alberto Alvarezas ketvirtadienį pasakojo, C. Murray dar prieš iškviesdamas greitąją pagalbą liepė jam padėti surinkti vaistų ampules ir nuimti fiziologinio skysčio maišelį nuo lašelinės stovo prie žvaigždės lovos.

R. Senneffas prisiminė incidentą, kai įkėlus M. Jacksoną į greitosios pagalbos automobilį, jis grįžo į vilą paimti greitosios pagalbos priemonių ir rado C. Murray renkantį kažkokius daiktus nuo grindų prie lovos.

„Man susidarė įspūdis, kad jis nustebo pamatęs kažką įeinantį į kambarį", - teigė R.Seneffas. Greitosios pagalbos gydytojas pridūrė, kad C. Murray tuomet atrodė tarsi „automobilio žibintų apšviestas elnias".

„Jis pasuko galvą, kad pažvelgtų į mane ir tiesiog žvelgė tuščiu žvilgsniu", - sakė R. Seneffas.